کد خبر:۴۶۰۴۳۹

قطعنامه پیشنهادی ایران در حوزه فرهنگ به تصویب یونسکو رسید

قطعنامه پیشنهادی ایران با موضوع جلوگیری از تولید بازی‌های رایانه‌ای ضد میراث جهانی و تنوع فرهنگی به تصویب یونسکو رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در جریان سی و هشتمین کنفرانس عمومی یونسکو قطعنامه پیشنهادی ایران در زمینه تولید و اشاعه بازی‌های مجازی دوستدار میراث فرهنگی و جلوگیری از اشاعه بازی‌های رایانه‌ای مخرب و ضد میراث جهانی در کمیسیون فرهنگ یونسکو به تصویب رسید.

 

عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو و نماینده ایران در کمیسیون فرهنگ سی و هشتمین کنفرانس عمومی یونسکو اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های جدی که در سال‌های اخیر اثرات مخربی بر اذهان  نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها در منطقه گذاشته است، اشاعه و ترویج بازی‌های مخرب و ضد میراث تاریخی و فرهنگی است.

 

وی گفت: این دست از بازی‌ها که به گونه‌ای هدفمند خشونت، تنفر قومی و تخریب بناهای تاریخی را با هدف هویت زدایی در اذهان نوجوانان و جوانان دامن می‌زند، خطری بسیار جدی برای آینده منطقه و جهان به شمار می‌رود.

 

وی افزود، قطعنامه پیشنهادی ایران در بخش فرهنگ با این رویکرد تدوین شد تا مروج و حامی بازی‌های مجازی دوستدار میراث فرهنگی جهانی باشد و همچنین سندی برجسته برای ترغیب و تشویق کشورهای عضو  ملل متحد برای جلوگیری از اشاعه بازی‌های ضد میراث جهانی باشد.

 

مستکین گفت: این قطعنامه که با حمایت جدی خانم ایرنا بوکوا مدیر کل یونسکو ، فرانچسکو بندرین نماینده مدیر کل یونسکو و بسیاری از  کشورها همراه بود، حدود یک ساعت از زمان کمیسیون فرهنگ را به بحث و ارائه نقطه نظرات کشورها به خود اختصاص داد.

 

مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو اظهار داشت، نکته قابل تامل مخالفت کشورهای فنلاند ،سوئد، نروژ، دانمارک، هلند بود. این کشورها خاستگاه اصلی تولید این گونه بازی‌ها هستند.

 

وی گفت: در برابر موضع گیری این کشورها، کشورهای موافق این قطعنامه مانند کوبا، قزاقستان، اکوادور، نامیبیا، اتریش با حمایت از قطنامه به دفاع از آن پرداختند.

 

وی افزود: پس از اوج‌گیری نظرات موافق و مخالف، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، نصیری قیداری، مستکین و حاجی لاری به ابعاد و زوایای اهمیت این قطعنامه پرداختند و در نهایت پس از موضع گیری‌های فراوان نماینده نروژ با قبول اهمیت این قطعنامه موافقت خود را اعلام کرد.

 

شایان ذکر است، تنها قطعنامه تصویب شده در بخش فرهنگ قطعنامه ایران بود و قطعنامه چین که در زمینه جاده ابریشم به تصویب نرسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار