دكتر محمد ابراهيم خمسه در گفت و گو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، گفت: آمار و اطلاعات دقيق از شيوع چاقي و اضافه وزن در كشور نداريم.
وي افزود: چاقي و اضافه وزن عارضه نسبتاً شايعي در ايران و جهان است كه متاسفانه اطلاع رساني درستي براي پيشگري از آن انجام نشده است.
رئيس انستيتو غدد درونريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي ايران درمان چاقي را شامل رژيم غذايي، تغيير سبك زندگي، ورزش، تحرك و در صورت لزوم مصرف دارو عنوان كرد و گفت: مصرف دارو در كنار رژيم غذايي و تغيير شيوه زندگي مي تواند در موارد خاص و و زمان محدود به كار گرفته شود
خمسه همچنين گفت: رعايت رژيم غذايي، تحرك و پياده روي مداوم پايه اساسي پيشگيري و درمان چاقي است.
وي يادآور شد: علاوه بر مسائل فيزويولوژيك، جنبههاي روانشناختي هم در چاقي مهم هستند؛ به همين دليل بايد علاوه بر متخصصان غدد و تغذيه از روانشناسان نيز براي درمان استفاه كرد.
رئيس انستيتو غدد درونريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي ايران ايجاد مشكلات استخواني را از ديگر عوارض چاقي خواند و گفت: بسياري از افراد چاق با مشكلاتي در مفاصل پا و كمر مواجه هستند و به همين دليل درمان چاقي نيازمند همكاري تيم پزشکي شامل متخصصان غدد، تغذيه، روانشناسان ومتخصصان طب فيزيكي است.
خمسه در پايان خاطرنشان كرد: هزينه پيشگيري و درمان چاقي و اضافه وزن علاوه بر افزايش كيفيت زندگي مردم در مقايسه با هزينه بسيار بالاي درمان بيماريهاي ناشي از چاقي ناچيز است./انتهاي پيام/