کد خبر:۴۶۳۵۲

مايکروسافت ديگر ويندوز نمي‌سازد

مديران مايکروسافت فهميده‌اند که وقت تلف کردن روي ويندوز مساوي با برد قطعي اپل مکينتاش خواهد بود و آنها به هر قيمتي که شده، بايد سيستم‌عامل خود را تغيير دهند تا از پس رقبا برآيند.

پاتوق شيشه اي: مايكروسافت يكي از قوي ترين شركتهاي رايانه اي است كه هيچ كس قادر نيست بدون استفاده از خدمات آن فايده اي از رايانه و اينترنت ببرد وبلاگ فرانيوز دررابطه با اقدام جديد مديران شركت ياد شده مي نويسد:

هنوز چند روز از آغاز عرضه جديدترين نسخه سيستم‌عامل ويندوز (نسخه 7) نگذشته که بزرگ‌ترين شرکت نرم‌افزاري دنيا تصميم گرفته است ديگر سيستم‌عامل خود را بر پايه ويندوز توسعه ندهد.

هرچند مايکروسافت براي ويندوز7 تبليغات فراواني به‌راه انداخته؛ اما با جدي شدن مشکلات ساختاري سيستم‌عامل ويندوز و عدم توانايي برنامه‌نويسان در رفع کندي و آسيب‌پذيري آن، مديران غول دنياي نرم‌افزار تصميم گرفته‌اند محور برنامه‌هاي آينده خود از ويندوز به آن‌چه ميدوري (Midori) ناميده مي‌شود؛ تغيير دهند.

پس از شکست مايکروسافت در عرضه ويندوز ويستا، اين شرکت سعي کرد با عرضه ويندوز7 جبران مافات کند؛ اما ويندوز جديد هنوز نيامده دچار باگ‌هاي فراوان شده و حتي کارشناسان اذعان کرده‌اند که بر خلاف تبليغات مايکروسافت، آخرين نسخه ويندوز سريع‌تر از ويستا نيست و دچار همان مشکلات ساختاري است که ويستا به آن دچار بوده است. تنها گرافيک آن اندکي کاربر پسندتر شده، ولي بازهم به پاي لئوپارد اپل نمي‌رسد.

جفري هاموند، محقق در مرکز تحقيقات فورستر مي‌گويد: «نسبت به 18 سال قبل، توسعه‌دهندگان بيشتري جذب مکينتاش شده‌اند و حالا در دستان آن‌ها فقط مک وجود دارد».

از سوي ديگر، پلت‌فرم ويندوز براي مايکروسافت بسيار گران تمام مي‌شود، زيرا ده‌هاهزار برنامه‌نويس و کارشناس روي آن کار مي‌کنند که باعث بالا رفتن هزينه ساخت نرم‌افزار شده‌اند. مجموعه اين دلايل، مديران استراتژيک مايکروسافت را به اين نتيجه رسانده که وقت تلف کردن روي ويندوز مساوي با برد قطعي اپل مکينتاش خواهد بود و آنها به هر قيمتي که شده، بايد سيستم‌عامل خود را تغيير دهند تا از پس رقبا برآيند.

ميدوري چيست؟

همه چيز از ابزار آزمايش نرم‌افزار پاورپوينت (CHEES) به نام ميدوري شروع شد که به‌عنوان مديريت بر کدهاي سيستم‌عامل معروف گرديد. ميدوري مي‌تواند سيستم‌عامل مستقلي باشد که در آن کرنل‌ها، درايورها و اپليکيشن‌ها در کدهاي مديريت‌شده نوشته مي‌شوند. اين پروژه از سال 2003 / 1382 آغاز شد و از همان ابتدا هم قرار نبود به عنوان سيستم‌عاملي مستقل آماده شود؛ اما حالا مديران مايکروسافت مصمم شده‌اند با ادامه پروژه، آن‌را به‌عنوان جانشين ويندوز مطرح کنند.

در ساخت ميدوري از مدل برنامه‌نويسي موسوم به Oslo composite application initiative استفاده شده است. جاناتان شاپيرو، مغز متفکر برنامه‌نويسي‌هاي BitC و سيستم‌عامل Coyotos، به مايکروسافت دعوت شده تا کار خود را به‌طور جدي توسعه دهد.

ميدوري در دوسطح برنامه‌نويسي و کاربر نوشته خواهد شد و با هر نوع پلت‌فرم سخت‌افزاري (x86,x64,ARM,Hyperv) کار خواهد کرد. سه پيشنهاد مايکروسافت براي کار کردن اپليکيشن‌هاي ويندوز و ميدوري در کنار هم بدين ترتيب خواهد بود:

* شبيه‌سازي برنامه‌هاي مورد نظر با استفاده از پروژه Accelerator که قبلا مرکز تحقيقات مايکروسافت روي آن کار کرده است. در مدل مذکور اپليکيشن‌ها با ويندوز و يا با جي.پي.يو از طريق درايور دايرکت‌ايکس اجرا خواهند شد. با اين روش اساس کار روي ويندوز خواهد ماند و ميدوري زير سيستمي براي ويندوز خواهد شد.

* پيشنهاد دوم ساخت پارالل ميدوري به موازات پلت‌فرم ويندوز است تا اپليکيشن‌ها بدين طريق اجرا شوند. ويژگي منفي آن دو امضا شدن فايل‌ها براي اجراست که بايد تحت هر دو پلت‌فرم صورت گيرد. هم‌چنين يک فراماشين بايد درست شود تا همه چيز از پايه نوشته شود.

* پيشنهاد سوم، درگير کردن سيستم پورتينگ روي کدهاي ويندوز است. نوشتن کدهايي که بتواند با باينري‌هاي غير ويندوز يعني مکينتاش هم خوانايي داشته باشد، مشمول اين پيشنهاد است. اما گفته مي‌شود امنيت کاملي به همراه نخواهد داشت. نوشتن کدهايي که توسط ساير سيستم‌عامل‌ها خوانده شود، خوب اما کمي تهاجمي به نظر مي‌رسد.

به هر حال ويندوز مجبور است جاي خود را به ميدوري دهد و پرطرفدارترين سيستم‌عامل حال حاضر دنيا بايد کاربرانش را به سمت سيستم‌عامل جديد سوق دهد؛ کاري طاقت‌فرسا که اگر درست کار نکند، کاربران بيشتري به سوي مکينتاش خواهند رفت.  /انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار