کد خبر:۴۶۴۸۲۸

۱.۱ میلیون مهندس خانه‌نشین شدند!

۵.۸ میلیون نفر معادل ۵۱ درصد کل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور به جای ورود به بازار کار راهی منزل شده و به دلایل نامعلومی خانه‌نشین شده‌اند که این آمار در برخی رشته‌ها به شدت بالا و تامل برانگیز است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» سال‌هاست جوانان با یکدیگر برای رفتن به دانشگاه رقابت می کنند و تقریبا همگی در هر رشته ای که پذیرفته شوند، وارد می‌شوند و دو تا چند سال از عمرشان را پشت میزهای دانشگاه‌ها می‌گذرانند. آنها برای دریافت یک مدرک چند سال از عمر خود به اضافه میلیون‌ها تومان هزینه صرف می کنند.

 

انگار نمی‌شود دانشگاه نرفت و اگر کسی مدرک دانشگاهی نداشته باشد، یعنی بی سواد است. درست مانند وقتی که به مدرسه می‌رفتیم، حالا چند صباحی را نیز در دانشگاه ها می گذرانیم و به گواه آمارها اغلب هم راه به جایی نمی بریم و یا در آن رشته هرگز کار نمی کنیم و یا اصلا وارد بازار کار نمی شویم و اجازه می دهیم چند سال از عمران و هزینه ای که شده به راحتی به هدر برود!

 

۵.۸ میلیون مدرک دانشگاهی قاب دیوار شد

 

شاید هم می‌خواهیم تنها یک مدرک داشته باشیم تا نگویند فلانی دانشگاه نرفته و بیشتر نگاه اینگونه به تحصیلات داریم. اینها تحلیل‌های شخصی نیست بلکه آمارها این را می گویند. آمارهای رسمی کشور نشان می دهند از بین ۱۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۲۲۷ نفری که مدرک دانشگاهی گرفته اند، ۴ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۷۷۵ نفر شاغل و یک میلیون و ۳۴ هزار و ۱۲۹ نفر هم به دنبال کار می گردند.

 

اما مهمتر و قابل تامل اینکه ۵ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۳۲۲ نفر که دانشگاه رفته و مدرک هم دارند غیرفعال شده و هیچگونه تحرکی در جریان کسب و کار و فعالیت های اقتصادی کشور ندارند. آنها را نه باید شاغل دانست و نه بیکار بلکه غیرفعالان افرادی هستند که عمر و سرمایه خود را در دانشگاه ها هدر داده اند.

 

بنابراین از مجموع افرادی که در کشور مدرک دانشگاهی دارند ۵ میلیون و ۵۷۸ هزار نفر مشغول کار و یا در جستجوی کار هستند و تعداد بیشتر دیگر یعنی ۵ میلیون و ۸۱۳ هزارنفر غیرفعال هستند. اینکه چرا ۵ میلیون و ۸۱۳ هزارنفر از جوانان این مرز و بوم ترجیح می دهند پس از چند سال درس خواندن در دانشگاه ها و صرف هزینه در منازل خود بنشینند و دست روی دست بگذارند، سئوالی است که یا خودشان باید به آن پاسخ دهند و یا کارشناسان خبره.

 

براساس آمارهای موجود، در برخی از رشته های دانشگاهی تعداد غیرفعالان اقتصادی بالا بوده به نحوی که مثلا در رشته ای مانند علوم حیاتی (زیستی) از مجموع ۳۰۳ هزار و ۹۷۴ فارغ التحصیل، ۱۸۷ هزار و ۸۰۲ نفر غیرفعال شده و تنها ۹۰ هزار و ۵۵۹ نفر در حال کار هستند. علاوه بر این، ۲۵ هزار و ۶۱۲ نفر هم در جستجوی کار هستند.

 

آمار فارغ التحصیلی و ورود به برخی رشته ها مانند بازرگانی و امور اداری، مهندسی و حرفه های مهندسی، معماری و ساختمان سازی، حقوق، بهداشت، علوم رفتاری و اجتماعی، علوم انسانی و تربیت معلم و علوم تربیتی بالاتر از بسیاری رشته های دیگر است.

 

جوانانی که درس خواندند تا بیکار شوند!

 

روزگاری نه چندان دور، تحصیل در رشته های تربیت معلم دارای امنیت شغلی آینده و استخدام بود. حالا از ۵۸۳ هزار و ۳۲۷ نفر تحصیل کرده در این بخش ۲۵۲ هزار و ۴۲۷ نفر غیرفعال شده اند، همچنین ۳۰۴ هزار و ۴۰۱ نفر شاغل و ۲۶ هزار و ۴۹۸ نفر نیز در جستجوی کار هستند.

 

۶ میلیون و ۸۶ هزار و ۴۹۴ نفر از کل فارغ التحصیلان کشور مرد هستند که از این تعداد ۳ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۲۳۸ نفر شاغل، ۴۸۷ هزار و ۵۴۲ نفر بیکار و ۲ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۷۱۴ نفر غیرفعال هستند. متاسفانه غیرفعالی مردان آنهم جوانانی که روزی دانشگاهی بودند، بسیار نگران کننده و مصداق از بین رفتن و بی استفاده شدن سرمایه های انسانی کشور است.

 

متاسفانه از مجموع ۲ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۹۷۹ فارغ التحصیلی که در رشته های مهندسی و حرفه های مهندسی درس خوانده اند، یک میلیون و ۱۱۸ هزار و ۸۳۸ نفر غیرفعال شده و پس از دانشگاه راهی خانه شده اند. به عبارت دیگر، تقریبا نصف فارغ التحصیلان مهندسی کشور به جای تلاش برای ورود به بازار کار و انجام فعالیت اقتصادی، تصمیم به خانه نشینی و غیرفعالی گرفته اند.

 

در بین ۲ میلیون و ۳۱۵ هزارنفری که مهندسی خوانده اند، ۹۵۷ هزارنفر شاغل و ۲۳۹ هزارنفر نیز در جستجوی کار هستند که از این تعداد ۷۱۹ هزارنفر فقط مرد می باشند. با این وجود، مردان در برخی رشته ها مانند بازرگانی و امور اداری از زنان جنب و جوش بیشتری دارند و از مجموع یک میلیون و ۲۹ هزار غیرفعال در این رشته، ۳۶۳ هزارنفر مرد و مابقی زن است.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳
بنظر من از جنبه های مختلف بررسی میکردین خیلی بهتر بودمثلا:
۱_چرا به اصطلاح مهندسین ما ک فارغ التحصیل میشن آنچنان تخصصی در رشته مورد نظر ندارند و فقط چهار سال از عمر خودشون رو صرف پاس کردن درس کردن، نه یاد گیری!(مشکل سیستم آموزشی)
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
۲_اکثرا دیده شده ادارات دولتی پس از بازنشسته شدن کارمندان باز همان کارمندان به کار گرفته میشه(دلیلش هم سادست چون نیازی نیست که دیگه پول بیمه بدن ،و بعضی از کارمندان رو فقط حضرت عزرائیل باید بازنشستشون کنه!)و از گرفتن نیروی جوان خود داری میکنن(نمونه این در اقواممون هست) ، بعد اگر هم قراره یه نیروی جوان بکار بگیرند باید شامل بند پ باشد(پارتی)
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
۳_اگر هم دانشجویی در حیطه درس و رشته خودش طرح های جالبی داشته باشه مسئولین دانشگاه فقط میتونن دانشجو رو سرخورده کنن وگرنه کمکی بهشون نمیکنن (نمونش من خودم چندتا طرح جالب داشتم دوسال قبل برای دانشگاه مطرح کردم تنها کاری ک کردن این بود که بزنن تو ذهنم همین و چند روز پیش شنیدم ک مدل خارجی اون ساخته شده)
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۵
۴_هدف اصلی دانشگاه ها شده فقط پذیرش دانشجو و فارغ التحصیل شدن دانشجو همین ، نه بیشتر،اصلا به این فکر نمیکنند که بار علمی دانشجو چقدره و ارزش این رو داره که اون رو فارغ التحصیل کرد یا نه؟
۵_جا انداختن این که کسی که مدرک نداره هیچ شخصیتی نداره(فیلم،رسانه،مسئولین و ...)در صورتی که من خیلی از آدم های اطرافم رو میشناسم که مدرک تحصیلی نداره اما از نظر فهم و شعور از اکثر آدمای تحصیل کرده اطرافم سر تر هستند
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶
۶_ترجیح دادن مدرک و معدل تحصیلی به تخصص توسط ادارات دولتی، تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان فقط معدل خوبی دارند و بعد از تمام شدن درسشون تازه میرند دنبال کسب تخصص ، در حالی که تخصص در کنار درس خواندن در دانشگاه باید به دانشجو یاد داد که طبق معمول برمیگرده به سیستم آموزشی
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
۷_از دست دادن جنبه علمی دانشگاه ها ،ببخشید که اینقدر صریح حرف میزنم اما باید بگم که تعداد قابل توجهی از دانشجویان به علت های زیر میرن به دانشگاه
-فشار خانواده
-فرار موقتی از سربازی
-چشم هم چشمی
-عشق و عشق بازی(یه سر به چندتا از دانشگاه ها بزنید متوجه میشید)
-از سر بیکاری(معمولا شامل دختر خانم ها میشه)
و ...
0
0
یه دانشجوی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
۸_کاربردی نبودن مفاد تحصیلی مخصوصا در رشته مهندسی، اکثرا از کتابهایی استفاده میکنند که تاریخ انقضای اون کتاب گذشته و با پیشرفت علم حداقل چندین ساله که اون مبحث نقض شده یا مورده بهتر از اون اومده و در ضمن چیزی رو یاد نمیدن که بعد از فارغ التحصیل شدن بتونید از اون برای امرار معاش و تولید کار و ... استفاده کرد(من خودم رشته کامپیوتر هستم، خیلی جالبه که اگر دانشجویی بخواد بتونه وارد بازار کار بشه اصلا دانشگاه حتی جوابگوی یک دهم نیاز های اون نیست و دانشجو برای کسب تخصص باید رو به موسساتی بیاره که مبحث های تخصصی رو یاد میدن،(مثلا در مورد رشته خودم مثل :برنامه نویسی، طراحی وب و ...)
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار