حمايت امريكا از موسوي و خاتمي علني مي شود!
کد خبر: ۴۶۶۲۰

حمايت امريكا از موسوي و خاتمي علني مي شود!

ارلي گفته است: «كاخ سفيد همزمان با انجام مذاكرات ايران و 1+5 نحوه حمايت از «رهبران معارض جديد» در ايران را پيگيري مي كند».
۱۲ آبان ۱۳۸۸ - ۰۰:۴۹

پاتوق شيشه اي: اظهارات صريح مقام هاي آمريكا نشان مي دهد حمايت علني از اصلاح طلبان غربگرا در دستور كار هرگونه راهبرد آينده آمريكا درباره ايران قرار دارد.كيهان در اين رابطه مي نويسد:
در برخي پايتخت هاي عربي از جمله بيروت و منامه به تازگي به اطلاعاتي دست يافته اند كه نشان مي دهد دولت باراك اوباما در تدوين استراتژي خصمانه خود عليه ايران ماموريت قابل توجه و جدي براي چهره هايي نظير موسوي و خاتمي در نظر گرفته است.
بر مبناي اين اطلاعات، كه اسنادي دقيق آن را پشتيباني مي كند، اخيراً برخي از مقام هاي آمريكايي در خاورميانه، كه ماموريت انجام هماهنگي هاي منطقه اي و همچنين اداره ايستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا در كشورهاي همجوار ايران را بر عهده دارند، در محافل خصوصي به تشريح جزئيات استراتژي آينده آمريكا عليه ايران پرداخته اند.

خبرنگاران مادر ارتباط با برخي منابع عربي در بيروت به محتواي برخي از اين جلسات دست يافته اند كه حاوي مطالب بسيار مهمي درباره نوع نگاه آمريكا به تحولات دروني ايران و همچنين ابعاد استراتژي آينده آن است.
بر مبناي يكي از اين گزارش ها، «آدام ارلي» (Adam ereli) سفير آمريكا در بحرين كه پيش از اين و در دوران رياست جمهوري جرج بوش سخنگوي وزارت خارجه آمريكا بوده است در جلسه اي با برخي از مسئولان كشورهاي عربي در منامه تاكيد كرده كه آمريكا قصد دارد در ماه هاي آينده حمايت خود از اصلاح طلبان در ايران را «رسمي و علني» كند.
ارلي در اين جلسه كه به تشريح راهبرد تدوين شده دولت اوباما درباره ايران اختصاص داشته، گفته است: «كاخ سفيد همزمان با انجام مذاكرات ايران و 1+5 نحوه حمايت از «رهبران معارض جديد» در ايران را پيگيري مي كند».
ارلي در اين سخنان كه پيش از اول اكتبر 2009 و برگزاري مذاكرات ژنو بيان شده تصريح كرده است: «تحت هر شرايطي حمايت از اصلاح طلبان در ايران جزو گزينه هاي اصلي سياست اوباما باقي خواهد ماند و ما روز به روز آن را پرقدرت تر خواهيم كرد».

 ارلي سپس به توصيف دقيق «گام بعدي» آمريكا پرداخته و گفته است: «اگر مذاكرات ژنو موفقيت آميز نباشد و در آن پيشرفتي حاصل نشود، آمريكا قصد دارد همزمان با تشديد تحريم ها، اعمال فشار سياسي عليه تهران را با حمايت «رسمي»، «علني» و «گسترده» از موسوي و خاتمي وسعت بخشد چرا كه هيچ فشاري به دولت ايران بدون تقويت جريان هاي طرفدار غرب در ايران كارساز نيست». وي در بخش پاياني سخنانش مي گويد:

«همين حالا هم اين موضوع پنهاني نيست كه ما از موسوي و خاتمي حمايت مي كنيم اما علني شدن اين حمايت همزمان با اعمال تحريم ها مي تواند اين فايده را داشته باشد كه مردم ايران به اين نتيجه برسند كه تنها راه رهايي از تحريم ها گرايش به اين افراد است.»
به عقيده تحليلگران در تهران، اين گزارش كه از منابع متعدد تاييد شده، نشان دهنده آن است كه محاسبه سرويس هاي اطلاعاتي غربي بويژه آمريكا و اسرائيل روي جريان فتنه گري كه در انتخابات 22 خرداد 88 فعاليت خود را آغاز كرد يك محاسبه بسيار ويژه است.
يك كارشناس سياسي كه در جريان اظهارات ارلي قرار دارد دراين باره به كيهان گفت: «سخنان ارلي مشتي از خروار است. يكي از دستور كارهاي دائمي سفارتخانه هاي آمريكا در كشورهاي همجوار ايران اين است كه درباره نحوه حمايت موثر از جريانات نزديك به غرب، به كاخ سفيد و سيا مشاوره بدهند و تقريباً همه سفرا و ايستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا در منطقه در اين باره كاملاً فعال هستند».

وي ادامه داد: «منامه يكي از باراندازهاي كليدي آمريكا در برنامه ريزي منطقه اي عليه ايران است و بخشي از اصلاح طلباني كه در قالب دوره هاي حقوق بشر و آموزش روزنامه نگاري توسط آمريكايي ها آموزش براندازي نرم ديدند، در واقع از اين كشور به اروپا و آمريكا اعزام شده اند، لذا طبيعي است كه ارلي در جريان جزئيات سياستگذاري اوباما درباره ايران كه با محوريت كساني مانند دنيس راس، ويليام برنز و راين هارتز تدوين مي شود، باشد».
يك مقام آگاه ديگر در گفت وگو با كيهان به تشريح ابعاد كارويژه هاي جريان اصلاح طلب براي آمريكا پرداخت. وي كه طي مدت زماني طولاني مسئوليت بررسي اين مسئله را بر عهده داشته گفت:

«مهم ترين كاري كه آمريكايي ها از اصلاح طلبان داخلي توقع دارند و از طريق امكانات مالي، اطلاعاتي و رسانه اي خود براي انجام اين كار به آنها كمك مي كنند اين است كه يك شكاف سياسي عميق درون حكومت بوجود بياورند و بعد اين شكاف را به سطح جامعه منتقل كنند.»

وي افزود: «آمريكايي ها تصور مي كنند تنها در صورت بروز اين وضعيت است كه مي توانند از طريق فشارهاي بيروني يا به قول خودشان ديپلماسي فشار جدي بر ايران وارد كنند». اين مقام آگاه با بيان اينكه «همه سياست آمريكا در مقابل به سرنوشت جريان غربگرا بستگي دارد» اضافه كرد:

 «آنها در اين چند ماه هر كمكي مي توانستند به اصلاح طلبان كرده اند. حتي موضوع گفت وگو با ايران را به تاخير انداختند چون برخي در داخل به آنها پيغام داده بودند اين دولت ماندني نيست».

 اين مقام آگاه افزود: «ارلي قبل از اين هم در 30/6/1388 در يك سخنراني عمومي گفته بود آمريكا در مقابل ايران بدون متحد مانده و اكنون به نظر مي رسد آمريكا متحدان خود را در داخل ايران يافته است». وي ادامه داد:

 «نظام اكنون به حجم انبوهي از ايميل دسترسي پيدا كرده كه ميان سران و رده هاي مياني جريان اصلاح طلب با افرادي در اروپا و آمريكا مبادله شده و در آن جزئيات دستورالعمل هاي مربوط به چگونگي راه اندازي اغتشاش و برپايي تجمع آموزش داده شده است».

به گفته اين مقام آگاه برخي از اين دستورالعمل ها چنان دقيق است كه مثلاً به مخاطب خود مي گويد در فلان روز در فلان نقطه خاص تجمع بكنند يا نكنند. وي در پايان تاكيد كرد:

 «هدف همه اين غائله ها اين بود كه نظام تا سرحد امكان ضعيف شود و نتواند پاي منافع و آرمان هاي خود بايستد اما آمريكايي ها حالا خودشان هم مي گويند كه تنها چند ماه وقت تلف كرده اند و بعد چند ماه پرداخت هزينه هاي هنگفت اكنون سر خانه اول قرار دارند.»
هنوز از اينكه با شرايط كنوني مذاكرات ژنو كه با امتيازدهي آشكار آمريكايي ها درباره ايران همراه است، دستورالعمل بيان شده توسط ارلي چه سرنوشتي پيدا كرده اطلاعي در دست نيست / انتهاي پيام/

ارسال نظرات
captcha