به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» سید احمد بلندنظر در تشریح علت ممنوعیت مصرف این محصولات اظهار کرد: این محصولات در فرآیند تولیدشان دچار تغییرات غیر استاندارد میشوند، به عنوان مثال وقتی دستگاهها هنگام هسته گیری مقدار زیادی از سلول دانههای زیتون را پاره میکنند که این باعث می شود تا وقتی دانه ها در محلول آب نمک کنسرو ها قرار میگیرند روغن و عصاره زیتون به علت اختلاف چگالی با آب روی سطح قوطی قرار میگیرند که مردم در نهایت فقط آب و تفاله این کنسرو ها را مصرف خواهند کرد.
وی ادامه داد: در خصوص روغن زیتون پوماس هم باید گفت که در تولید این روغن از هگزان استفاده می شود که در کیفیت محصول تاثیر منفی میگذارد که خوشبختانه این محصول در قوانین استاندارد کشور ما ممنوع است ولی به صورت قاچاق در مغازه ها یافت میشود که خرید آن به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
رئیس شورای ملی زیتونگفت: توصیه ما به مردم برای مصرف محصولات سالم زیتون استفاده از روغن های فوق بکر (اکسترا ویرجین) و دانه های سبز طبیعی زیتون است.
زیتون سیاه نیز با آن که در کشور هایی مثل ایتالیا و اسپانیا کشت میشود، اما این محصولات به صورت طبیعی در بازار ایران وجود ندارد و آنچه به شکل قاچاق در بازار موجود است زیتون های سبزی است که در فرآیند های شیمیایی رنگ سیاه به خود گرفته اند.
منبع: ایسنا