کد خبر:۴۶۸۰۲۵

بانک مرکزی همچنان «قلک دولت»/ بسته خروج از رکود تا اینجا ۶۷۰۰ میلیارد تومان آب خورد/ سونامی ۴۲ هزار میلیارد نقدینگی جدید

بانک مرکزی در قالب طرح تسهیلات خرید خودرو و کارت اعتباری، ۶۷۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد، پول پرقدرت تزریق می‌کند که با توجه به ضریب فزاینده ۶.۳۴، بیش از ۴۲ هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه خواهد شد؛ حال، اعتبار وعده داده‌شده برای اوراق ۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن بماند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ روز گذشته مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از اختصاص حداکثر 4200 میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی برای اجرای طرح کارت اعتباری خبر داد.

 

با توجه به اینکه بانک مرکزی در طرح تسهیلات خرید خودرو 2500 میلیارد تومان تخصیص می‌‌دهد، مجموع پول پرقدرتی که با اجرای طرح بسته خروج از رکود به اقتصاد تزریق خواهد شد به 6700 میلیارد تومان خواهد رسید. بنابراین این رقم به حجم پایه پولی اضافه خواهد شد.

 

از طرف دیگر، با توجه به عدد ضریب فزاینده 6.34 (آخرین رقم اعلام شده از ضریب فزاینده در شهریور) حجم نقدینگی که بسته خروج از رکود به اقتصاد ایران اضافه اضافه می‌کند، به رقم 42 هزار و 478 میلیارد تومان می‌رسد.

 

بانک مرکزی حجم کل نقدینگی در پایان شهریور ماه امسال را حدود 873 هزار میلیارد تومان محاسبه کرده که با این حساب 4.8 درصد به حجم کل نقدینگی اضافه خواهد شد.

 

این اتفاق در شرایطی رخ داده که حسن روحانی رئیس جمهور سال گذشته در زمان ارائه لایحه بودجه به مجلس با اشاره به حفظ دستاوردهای کنترل تورم گفته بود: بدون شک بخش مهمی از این دستاورد محصول انتظارات مثبت نسبت به آینده و اعتماد به توانایی دولت در مدیریت اقتصاد بوده است، به ویژه آنکه در این دولت به طور مشخص پایه پولی به‌عنوان خط قرمز تعیین شده و نگاه به بانک مرکزی به‌عنوان قلک دولت چنانچه در گذشته مرسوم بود، به کلی تغییر کرده است.

 

این رفتار دولت در قبال تامین مالی تسهیلات خرید خودرو و کارت اعتباری متناسب با همان نگاه (بانک مرکزی قلک دولت) بوده و تغییری در رویکرد دولت به بانک مرکزی به وجود نیامده است.

 

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار