کد خبر:۴۶۹۵۱۳
با توجه به آینده خاورمیانه

روسیه به ایران احتیاج دارد

روس‌ها از این که می‌بینند چهره‌های بارزی مثل سردار قاسم سلیمانی در مناطق به شدت آشوب‌زده‌ای مثل حلب حاضر می‌شوند و عملیات را از نزدیک فرماندهی می‌کنند، شگفت‌زده می‌شوند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاري دانشجو، به نقل از دیپلماسی ایرانی، هر وقت که صحبت از هماهنگی میان روسیه با اسرائیل بر سر سوریه می شود، صحبت از آینده همکاری روسیه با ایران در سوریه نیز به میان می آید. به ویژه بعد از گسترش حضور نظامی روسیه در سوریه و اتخاذ سیاست هایی جدید که نشان از برنامه ای طولانی مدت از سوی روسیه در این کشور دارد.

 

بعد از این که بحران روابط روسیه – ترکیه به مرز انفجار رسید، مسکو سامانه های پیشرفته اس 400 را در سوریه مستقر کرد تا به این ترتیب نشان دهد غیر از جنگ با داعش اهداف دیگری را نیز دنبال می کند. یکی از این اهداف جلوگیری از هر گونه پرواز جنگنده های ترکیه بر فراز سوریه است؛ اما این استراتژی چندان هم به سادگی پیش نمی رود چرا که ایالات متحده پیمانی بین المللی را رهبری می کند که برای اقدامات خود، خود را موظف به هماهنگی با روسیه نمی داند و این مساله امور را پیچیده تر می کند.

 

این در حالی است که اخیرا روسیه اقداماتی را برای ایجاد پایگاه های هوایی جدید در سوریه در نزدیکی مناطقی مثل حمص انجام داده است، مناطقی که برای ایران و متحدانش در لبنان بسیار حیاتی محسوب می شود.

 

با وجود این که وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است، مسکو دیگر پایگاه هوایی جدید در سوریه نمی سازد اما روشن است که حق خود می داند با توجه به تقاضایی که دمشق از آن برای دخالت نظامی در سوریه کرده از همه امکانات نظامی خود استفاده کند تا بتواند در رسیدن به اهدافش موفق باشد.

 

رسانه های روسیه از هر گونه اظهار نظری درباره رابطه مسکو و تهران خودداری می کنند، به خصوص که مسئولان نظامی روسیه بر اهمیت تعامل با تهران و هم پوشانی مصالح در سوریه تاکید می کنند، اما با این حال هستند کارشناسان روسی که می گویند افزایش نفوذ روسیه در سوریه می تواند به تدریج نفوذ ایران را در این کشور کاهش دهد. با این حال مقامات کرملین یا مقامات وزارت امور خارجه روسیه بارها تاکید کرده اند که ایران متحد اصلی روسیه در سوریه به ویژه در میدان های نبرد محسوب می شود، به ویژه که با گروه های کُرد ارتباطات باارزشی دارد. روس ها از این که می بینند چهره های بارزی مثل سردار قاسم سلیمانی در مناطق به شدت آشوب زده ای مثل حلب حاضر می شوند و عملیات را از نزدیک فرماندهی می کنند، شگفت زده می شوند و درک می کنند که ایران چه جایگاه بالایی در سوریه و چه نقش موثری در پاکسازی این کشور از تروریست ها و مخالفان اسد دارد.

 

با این حال با توجه به اظهارات ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه که بعد از دیدار با فرماندهان نظامی خود در روز جمعه گذشته بر لزوم طرح ریزی های استراتژیک و هماهنگی با اسرائیل صحبت کرد، سوالاتی در این چارچوب بر سر چگونگی هماهنگی مسکو با تهران با توجه به دشمنی ای که ایران و اسرائیل با یکدیگر دارند، مطرح شده است. پوتین و نتانیاهو اخیرا با یکدیگر دیدار کردند و بر لزوم هماهنگی با هم بر سر بحران سوریه توافق کردند.

 

«فئودور لوکیانوف»، رئیس شورای سیاسی و دفاع روسیه و از افراد نزدیک به کرملین می گوید: «این پرسش جدی است. روسیه در برابر معادله سختی قرار دارد. مقامات روسیه خوب می دانند حضور جئوسیاسی شان در آینده سوریه به چگونگی روابطشان با ایران بستگی دارد. ایران در آینده شریک مهمی برای هر کشوری در منطقه خواهد بود.»

 

وی همچنین می گوید: «روسیه در نقطه بسیار حساسی ایستاده است. موضوع سوریه تنها موضوعی است که می تواند روابط مسکو با تهران را به شدت تقویت کند در حالی که روسیه به همکاری با کشورهای دیگر نیز توجه دارد، کشورهایی که عموما رقیب منطقه ای ایران هستند. برای همین است ایران همواره به روسیه با شک و تردید می نگرد.»

 

وی تاکید می کند، روسیه به دلیل مسائل طایفه ای دوست ندارد متحد بلامنازع ایران باشد اما از سوی دیگر می بیند ایران تنها ابرقدرتی است که با توجه به جاه طلبی های منطقه ای و بین المللی اش می تواند به تقویت جایگاه روسیه در سطح منطقه کمک کند.

 

این فرد نزدیک به کرملین تاکید می کند، راه حل بحران سوریه بدون بازسازی سیاسی خاورمیانه ممکن نیست، این حقیقتی غیرقابل کتمان است و باید توجه بسیاری به آن شود. بی توجهی به این مساله می تواند خطرات بسیاری را به دنبال داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱
اینکه رسانه های روسیه از هر گونه اظهار نظری در مورد روابط تهران مسکو خودداری می کنند کاملا اشتباه اصلا سایت شما مترج مزبان روسی داره که این حرف رو می زنید من خودم مترجم زبان روسی هستم و رسانه های روسی پر است از خبرهای در مورد ایران. رسانه های روسی به آینده راوبط دو کشور خوشبین نیستند. روس ها معتقدند بازر پساتحریم ایران از آن غرب خواهد بود آنها ایران را از لحاظ گاز و نفت تهدید علیه خود می دانند. اشکال بزرگ رسانه های ایرانی اینکه مترجم زبان های خاص ندارند ما روابطمون با روسیه الان خوبه ولی خبرگزاری هامون مترجم روسی ندارن پوتین با اون ابهتش به ایران اومد اما ما در بدر دنبال مترجم می گشتیم می دونید چرا؟ چون ما به آدما بصورت ارزشی نگاه می کنیم
14
0
بهرام
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵
با نظر شما موافقم روسیه به تمام دنیا کاسبکارانه نگاه می کند . شما ابتدا اس 300 را تحویل بگیرید بعد از روسیه تعریف کنید در مورد تکمیل نیروگاه بوشهر تحقیق کنیدو قطعنامه های صادر ه بر علیه ایران روسیه پیش قدم بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۴
تمام استکبارشرق وغرب به حکومت ایران نیازدارد-ازنفت وگازبگیر تا تکنلوژی،علم،ورزش،موسیقی...
5
9
ناشناس
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
فعلا در تمام موارد فوق ما نیاز به دیگران داریم موسیقی هم حرام است و بس . علم کجای این مملکت اثر داشته د رمحیط زیست در حوزه علمیه در تصادفات جاده ای در بیماری های قلبی و دیابت و سرطان در ورزش . یک کم تحقیق جامع بکن و بعد نظر بده
ناشناس
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۱
کی گفته موسیقی حرامه؟ سطح بقیه ی نظرتم اندازه همینه ... پزشکیه ایران تو 10 سال گذشته از 51 جهان به 19 رسیده! البته اگه "یه سری" جای اینکه مثل شخصیت "گلام" تو گالیور جای منفی بافی و غر زدن و "من میدونم ... ما میمیریم" مردونه کار میکردن وضعمون خیلی بهتر از این بود
ناشناس
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
دیگه جو نگیرت!
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۴
اینکه به هر کشوری غیر از کشور خودمون دل ببندیم اشتباه محض هست. تنها چیزی که قطعی هست اینه که در مورد مسئله سوریه به طور مقطعی با روسیه هم هدف شدیم گرچه دلائل کارمون با هم فرق داره اما از همین هم سویی اهداف میتونیم به نفع خودمون استفاده کنیم همین و بس.
18
0
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۹
ایران الان یک ابرقدرت هست نه فقط در منطقه بلکه در سراسر جهان هرکس باور نداره یه نگاهی به وضعیت دنیا بندازه و یخورده هم غیرت داشته باشه
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار