به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از پایگاه خبری «نیوزنو»، صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: در ۱۸ ماه اخیر کشورهایی که به لحاظ اقتصادی از درآمد پایینی برخوردار بودند، با بحران اقتصادی روبرو شده اند.
در همین حال، در این گزاش آمده است: وضعیت کنونی اقتصاد جهانی اثر نامطلوبی بر روی کشورهایی که وابسته به صادارت نفت هستند، گذاشته، این در حالی است که کشورهای با تنوع محصولات صادراتی از کاهش قیمت نفت بهره بردهاند و در حال ارتقای رشد اقتصادی خود هستند.
همچنین میانگین رشد اقتصادی کشورهای تک محصول به ویژه صادرکننده نفت در سال ۲۰۱۴ میلادی ۵.۷ درصد بوده، این در حالی است که نرخ ۳ درصد برای آنها در سالجاری میلادی انتظار میرود.
از سوی دیگر، پیش بینی میشود کشورهایی که کاهش قیمت نفت در سالجاری میلادی به سود آنها بوده است، تا ۶ درصد رشد داشته باشند.
همچنین در این گزاش به این نکته اشاره شده که میزان آسیب پذیری کشورهایی که به لحاظ اقتصادی از درآمد کمی برخوردار هستند، به ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
صندوق بین المللی در گزارش خود آورده است: افزایش خروج سرمایه در میان کشورهای با درآمد پایین در سالهای اخیر شدت گرفته، ضمن اینکه آسیب پذیری این کشورها در مواجهه با تغییرات آب و هوایی و تبدیل آن به فجایع طبیعی در مقایسه با کشورهای پردرآمد بیشتر است.