کد خبر:۴۷۱۷۴۲
قیمت باد میدان آزادی چقدر است؟!

فروش «باد» کانادا+عکس

شاید با هوایی که این روزها در تهران داریم، جمله «بریم باد بخریم» چندان هم دور و عجیب نباشد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، چند سال قبل بود که مهران مدیری چند کلیپ طنز ساخت و در یکی از آن‌ها این تجارت را مورد تمسخر قراره داده بود و ما هم حسابی خندیده بودیم و تا مدت‌ها هم در بحث‌های روزانه‌مان از آن استفاده می‌کردیم و بساط خنده و شوخی‌مان بود. «باد ایران هم هست که تازه رسیده، باد میدون آزادی ۱۰۰۰ دلار، باد دربند ۱۰۰۰ دلار، از اون طرف اومده». اما حالا کانادایی‌ها از همین موضوع برای درآمدزایی استفاده کرده‌اند، آن‌هم درست زمانی‌که قیمت‌های پایین نفت روی اقتصاد آن‌ها تاثیر گذاشته است.

 

 

البته در این میان بحران‌های زیست محیطی که گریبان چین را گرفته نیز باعث رونق تجارتی شد که کانادایی‌ها راه انداخته‌اند. بد شدن کیفی هوا در پکن میزان فروش قوطی‌های آلومینیومی «هوای پاک و تازه از کوه‌های زیبای راکی» را افزایش داده و هر قوطی بین ۱۰ تا ۲۰ دلار فروخته می‌شود.

 

هریسون وانگ، نماینده چین در درباره بازازیابی این محصول در وب‌سایت‌های کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: «در هفته ۷۰۰ بطری از این هوای تازه به چین ارسال می‌شود که ما همه آن‌ها را فروخته‌ایم و افراد زیادی هم برای توزیع محصول در مناطق مختلف اعلام آمادگی کرده‌اند.»

 

 

داستان هوای تازه از زمانی شروع شد که اولین هشدار قرمز برای دودهای موجود در پکن نواخته شد و مدارس، کارخانه‌ها و رفت و آمد ماشین‌ها محدود شد. البته رسانه‌های کانادا در ابتدا این پروژه را به عنوان یک جُک می‌دیدند و فروش کیسه‌های مواد غذایی که پر از هوا بودند ۹۹ سنت در ‌eBay برای فروش گذاشته شد.

 

وب سایت کانادایی که فروش این قوطی‌های هوا را بر عهده دارد، درباره اینک برای خیلی‌ها این موضوع ممکن است خنده‌دار به نظر برسد، می‌گوید: زمانی که فروش آب در بطری‌ها راه افتاد، برای خیلی‌ها خنده‌دار بود، اما این موضوع به مرور در میان مردم جای گرفت و این صنعت رشد کرد.

 

استفاده از هوای پاک برای کشورها یا شهرهایی که آلودگی شدیدی دارند، مهم است و شاید به همین دلیل خیلی تعجب نکیم وقتی با فروش انرژی و منابع طبیعی روبرو می‌شویم و حالا هوا به عنوان کالایی برای رفع مشکلات تنفسی راه را برای برخی کارآفرینان باز کرده است.

 

با هوایی که این روزها مخصوصا در تهران با آن روبرو هستیم، شاید روزی ما هم مجبور بشویم از این قوطی‌ها استفاده کنیم و اگر کمی حواسمان باشد، دست کم تولید خودمان باشد، نه اینکه در نهایت از کشورهای دیگر مانند کانادا این هوای پاک را وارد کنیم و احتمالا با این کار هزاران دلار به این واسطه از کشور خارج شود.

منبع: مهر

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار