کد خبر:۴۷۴۱۹۴
یادداشت

چرا تلگرام باید فیلتر شود؟

با یک جستجوی ساده در اینترنت متوجه خواهید شد که بیش از ۸۰ درصد این کاربران ایرانی هستند چرا که این یکی از معدود نرم افزارهایی است که هنوز در ایران فیلتر نشده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابتدای سال جاری بود که با کندی بدون دلیل و مشکوک نرم افزار وایبر در ایران به ناگهان نرم افزار پیام رسان تلگرام جای خود را در ایران باز کرد و به سرعت در بین کاربران فراگیر شد تا به حدی که اکنون "پاول دوروف "مدیر عامل سیستم پیام‌رسانی تلگرام مدعی است بیش از 50 میلیون کاربر فعال دارد و روزانه بیش از یک میلیارد پیام در این نرم افزار رد و بدل میشود.

 

با یک جستجوی ساده در اینترنت متوجه خواهید شد که بیش از 80 درصد این کاربران ایرانی هستند چرا که این یکی از معدود نرم افزارهایی است که هنوز در ایران فیلتر نشده است. چرایی این که تلگرام با وجود کانال های غیر اخلاقی فراوان و حرمت شکنی و قبح شکنی و تاثیر سوء آن در میان خانوادهها تا اکنون فیلتر نشده داستان پر حاشیه ای دارد.

 

اردیبهشت امسال بود که پس از سرازیر شدن ایرانیان از وایبر به سمت تلگرام، بسیاری از کاربران تلگرام خبر از مسدودسازی این شبکه موبایلی دادند و برخی اخبار هم به فیلتر شدن آن پرداخت. پس از این بود که نهاد‎های مربوطه در مورد تلگرام و خطرات آن جدی تر برخورد کردند و فیلترینگ تلگرام را کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مورد بررسی قرار داد. کار گروهی که با فراز و نشیب های چون، انفعال نسبت به موضع گیری قاطع، عدم تشکیل جلسه به علت عدم حد نصاب و موکول کردن تصمیم گیری در این خصوص به جلسات آینده همراه بود.

 

چهارشنبه ۶ آبان امسال جلسه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برای فیلترینگ تلگرام تشکیل شد. گزارشی از وضعیت شبکه‌های اجتماعی در این جلسه ارائه شد و تصمیم گیری در خصوص فیلترینگ تلگرام صورت نگرفت چرا که تعداد اعضای جلسه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برای رای گیری فیلترینگ تلگرام به حد نصاب نرسید و تصمیم گیری در این خصوص به جلسات آینده موکول شد. از تعداد ۱۳ عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تنها ۶ نفر در این جلسه حضور داشتند.

 

اما در نهایت در اواخر آبان ما سال جاری این کار گروه تشکیل جلسه داد و خبر داد اعضای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه موافق فیلترینگ هیچ شبکه اجتماعی نیستند.همچنین در این جلسه 2 مصوبه تصویب شده بود: براساس مصوبه اول وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شد حمایت و پشتیبانی به‌خصوص در زمینه توسعه شبکه‌های داخلی به عمل آورد. براساس مصوبه دوم، چنانچه ظرف مدت محدودی (30 روز) شبکه اجتماعی تلگرام اقدامات لازم را در خصوص حذف محتواهای مجرمانه و رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی به عمل نیاورد، شبکه مذکور مسدود می‌شود.

 

حال پس از گذشت بیش از یک ماه از زمان برگزاری جلسه قبلی شاهد ان هستیم که کارگروه فیلترینگ جلسه‌ای در ارتباط با این موضوع تشکیل نداده و زمانی هم برای برگزاری آن اعلام نکرده است و تلگرام با تمام توان مشغول به کار است.

 

در اذر ماه امسال نیز فرمانده پلیس فتای نیروی انتظامی گفت: در اولین خواسته ایران از شرکت تلگرام تاکید شده است که با توجه به حجم زیاد کاربران ایرانی این شرکت، تلگرام می‌بایست اطلاعات کاربران ایرانی را کاملا محفوظ نگه دارد. علاوه بر این با توجه به قوانین جهانی بیشترین کاربران شبکه تلگرام در ایران هستند این شرکت باید اقدام به انتقال سرورهای خود به داخل خاک ایران کنند.

 

در جواب مدیر شرکت تلگرام عنوان کرد که به واسطه تحریم ایران قادر به انتقال سرورهای خود به داخل خاک کشورمان نیست و این در حالیست که علیرغم این تحریم‌ها، شرکت تلگرام از فضای سایبری ایران برای فعالیت در کشورمان استفاده می‌کند.

 

در این میان طی روز های گذشته کار بران این شبکه شاهد به روز شدن نرم افزار تلگرام بودند و به جز بالا بردن تعداد اعضای و ادمین‎های یک گروه و حذف برخی کانال‌های غیر اخلاقی تفاوت چندانی در کارکرد تلگرام مشاهده نکرده‌اند. تفاوتی که شاید انتظار میرفت به فیلترینگ هوشمند کانال‌های غیراخلاقی و مستحجن ختم شود، ولی انجام نشد.

 

از شواهد و اظهارات مسئولان کشور و استفاده رسمی بسیاری از نهادها، شبکه‎‎های خبری و خبرگزاری‎های کشور از تلگرام می توان برداشت کرد که حتی با تشکیل جلسات متعدد دیگر در مورد این شبکه نرم افزار تلگرام فیلتر نخواهد شد.

 

تعلل درساخت و راه اندازی یک نرم افزار پیام رسان ایرانی در داخل کشور در حالی است که شاهد موفقیت چشم گیر فناوری های بومی شده در کشور هستیم. سامانه سرویس اشتراک ویدیو" آپارات" یکی از همین موفقیت‎هاست که در مقابله با سایت "یوتیوب" قدرتمند عمل کرده است و نیاز کشور را در این زمینه براورده و عملا فیلترینگ سایت اشتراک ویدیو یوتیوب را کمرنگ کرده است.

 

سوال اساسی اینجاست که چرا با توجه به بیانات رهبر انقلاب در خصوص بومی سازی فن اوری و تاکید ایشان در دیدار اخیر بر ضرورت فعال سازی شورای عالی فضای مجازی و نیاز امروز جامعه و موفقیت فناوری‎های بومی، دولت نه تنها رویکردی برای فعال سازی این شورا ندارد بلکه عملا این نهاد را به رسمیت نمی‎شناسد و به دنبال بومی سازی و راه اندازی یک نرم افزار پیام رسان داخلی نیست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حمزه ج
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۵
در زمـان پـیـغمبر اکرم (ص) طفلى بسیار خرما مى خورد . هر چه او را نصیحت مى کردند که زیاد خوردن خرما ضرر دارد فایده نداشت مادرش تصمیم گرفت او را به نزد پیغمبر (ص) بیاورد تا او را نـصـیـحت کند.وقتى او را به حضور پیغمبر آورد از پیغمبر خواست تا به طفل بفرماید که خرما نخورداما آن حضرت فرمود : امروز بروید و او را فردا دوباره بیاورید.روز دیـگر زن به همراه فرزندش خدمت پیغمبر (ص) حاضر شد. حضرت به کودک فرمود که خرما نـخورد.در این هنگام زن که نتوانست کنجکاوى و تعجب خود را مخفى کند از ایشان سؤال کرد : یا رسول اللّه چرا دیروز به او نفرمودید خرما نخورد؟حـضـرت فـرمـود : دیـروز وقتى این کودک را حاضر کردید خودم خرما خورده بودم و اگر او را نصیحت مى کردم تاثیرى نداشت .ادامه>>
4
0
fatemeh
۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴
چ پيامبري داريم جدي....
خبرگذاري دانشجو يه خورده تاثير بگير داداش...
حمزه ج
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
امـام صـادق (ع ) فـرمود : به راستى هنگامى که عالم به علم خود عمل نکرد موعظه او در دل هاى مردم اثر نمى کند همان طور که باران از روى سنگ صاف مى لغزد و در آن نفوذ نمى کند -یعنی وقتی زیر متن خبر داریم:اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک‌گذاری فوری این خبر با دوستان در تلگرام-هیچ اثری برای خبرتان قایل نباشید
4
0
fatemeh
۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
گل گقتي جناب....
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
سلام
در نهایت احترام سوال می کنم، تکلیف کارتون مشخصه؟
چرا واقعا از طرفی اینطور مطلب میزارید و از طرفی خودتون کانال دارید؟
قسم حضرت عباس باور کنیم یا دم خروس؟
طاهر و باطنتون یکی کنید لطفا

الان نرم افزار داخلی هم هست، فعلا آنهارو تبلیغ کنید
ابرک، بیسفون، درنیان و...
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷
به نظز من با زور فیلتر کردن نمیشه فرهنگ سازی کرد با ترویج سالم دینداری باید عمل کرد نه با فیلترینگ
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار