به گزارش روزنامه الاخبار، چاپ لبنان نتانیاهو همچنین گفت که اسرائیل اجازه انتقال کمک ها به غزه را می دهد و برای بازسازی آن نیز کمک می کند اما «از امنیت خود کوتاه نمی آییم.» وی همچنین گفت: «اخراج مسئول نظامی جنبش حماس، صالح عاروری، از ترکیه که مسئول تحریک گروه های خفته جنبش حماس در کرانه باختری است برای ما کافی نیست.» وی همچنین گفت که ترکیه باید تضمین دهد که هیچ فعالیت «تروریستی» علیه اسرائیل از ترکیه نخواهد شد.
در همین رابطه روزنامه هاآرتص گزارش داد که اخراج عاروری نه تنها بیان کننده فشار اسرائیل است بلکه فشار امریکا را نیز نشان می دهد. همان طور که شاهدیم که وزارت دارایی امریکا نام عاروری را وارد فهرست سیاه گروه های تروریستی کرده و هر گونه تعامل اقتصادی با او را رد می کند و بر لزوم مصادره اموال او تاکید دارد.
درباره دادن خسارت به ترکیه بر سر کشتی مرمره نیز نتانیاهو گفت: «تماس هایی با ترکیه در این رابطه داریم اما هیچ تفاهمی به دست نیامده است ما هنوز به مرحله پرداخت غرامت به ترکیه نرسیده ایم.»
پیش از این اسرائیل موافقت کرده بود که 20 میلیون دلار به صندوق کمک های انسانی ترکیه برای پرداخت به خانواده قربانیان ترک به عنوان غرامت بدهد.
یکی از مسئولان اسرائیلی که در جلسه نتانیاهو با نمایندگان لیکودی پارلمان اسرائیل شرکت کرده بود و در این گزارش نامی از او به میان نیامده است در این باره گفت: «همچنان اختلافاتی بر سر آینده فعالیت حماس در ترکیه و سیاست محاصره بسته علیه نوار غزه میان تلاویو و آنکارا وجود دارد.»
برخی از منابع سیاسی نیز گفتند که این که برخی گفتند پیشرفتی در مذاکرات اسرائیل و ترکیه به وجود آمده و دو طرف به زودی اقدام به عادی سازی روابط خواهند کرد حقیقت ندارد و در آن بزرگ نمایی شده است. به گفته یک مقام عالی رتبه اسرائیلی حتی نیمی از توافق مورد انتظار دو طرف حاصل نشده تا روابط میان آنکارا و تلاویو عادی شود.
هاآرتص همچنین گزارش می دهد که پیام های خوش بینانه ای که در رابطه با تماس با ترکیه رد و بدل شد، وزارت امور خارجه و دفتر نتانیاهو را بر آن داشت تماس هایی را با دولت های یونان و قبرس که از خبر عادی سازی روابط اسرائیل و ترکیه شوکه شده بودند، برقرار کنند و اطمینان لازم را در این رابطه به آنها بدهند. به گفته منابع آگاه نتانیاهو شخصا با رئیس جمهوری قبرس تماس گرفته و به او اطمینان داده است که روابط اسرائیل به ترکیه قطعا به نزدیکی روابط اسرائیل با قبرس نخواهد رسید.
این در حالی است که احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه با اشاره با مذاکرات جاری میان کشورش با اسرائیل گفت: «مذاکرات میان دو طرف ترکیه و اسرائیلی همچنان جریان دارد. آنکارا همچنان به شرایط خود اصرار دارد و می گوید باید محاصره غزه شکست شود و غرامت خانواده های شهدای فاجعه کاروان آزادی پرداخت شود.»
وی که در جلسه حزب عدالت و توسعه شرکت کرده بود، همچنین گفت: «گفت وگوها به مرحله ای رسیده است که بتوان گفت خوب است. هدف ما احیای روابط میان تلاویو و آنکارا همانند گذشته است و می خواهیم روابطی در همان سطح، قبل از حمله اسرائیلی به کشتی آزادی داشته باشیم.»
نخست وزیر ترکیه همچنین گفت: «آنکارا افتخار می کند که اولین کشور در جهان است که اسرائیل وادار به عذرخواهی می کند. ترکیه تا آن جا که در توانش باشد هیچ مظلومی را تنها رها نخواهد کرد. ملت فلسطین مظلومترین ملت در قرن بیست و یکم هستند.»
در همین رابطه خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز گفت: «ترکیه در کنار فلسطینی ها ایستاده است. آنهایی که می گویند ترکیه ملت غزه را فراموش کرد و نزدیکی به اسرائیل را آغاز کرده و نسبت به حمایت از فلسطین بی تفاوت شده است، ادعای باطلی را بیان می کنند. ما غزه، فلسطین، مسجد الاقتصی و حتی رویاهایمان را فراموش نکرده ایم آن موقع چگونه می توانیم مذاکره کنیم.»