از موسوي براي گفتگو يا مناظره دعوت کرديم، قبول نکرد
کد خبر:۴۷۹۵۰
ضرغامي در اولين نشست خبري پس از انتصاب دوباره:

از موسوي براي گفتگو يا مناظره دعوت کرديم، قبول نکرد

رئيس رسانه‌ملي در کنفرانس خبري خود در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره علت عدم حضور ميرحسين موسوي در رسانه ملي، تصريح کرد: موسوي در روزهاي ابتدايي پس از انتخابات دعوت وي  را براي شرکت در مصاحبه و مناظره رد کرده است.

به گزارش گروه پاتوق شيشه اي «شبکه خبر دانشجو»، سايت الف منتسب به احمد توکلي درباره حواشي نشست خبري روز گذشته عزت الله ضرغامي با اصحاب رسانه، چنين نوشت:

مهندس سيد عزت‌الله ضرغامي رئيس سازمان صداوسيما در اولين کنفرانس خبري خود در دوره جديد مسئوليت رسانه ملي، با تاکيد بر نقش رسانه ملي در معرفي همه نامزدها به مردم از جمله آقاي موسوي گفت: «يکي دو روز بعد [از انتخابات] پيغام دادم که ما حاضريم به شکل گفتگو با افراد ديگر حضور يابند و مناظره کنند که موسوي نپذيرفت، زيرا تصميم داشت به طور مستقيم بحث هايي را مطرح کند که ثبات جامعه را دچار تزلزل مي کرد.»

الف، در تاريخ سوم تيرماه در خبري با عنوان «موسوي دعوت صدا و سيما را رد كرد» اعلام کرد که آقاي موسوي حاضر به شرکت در مصاحبه يا مناظره تلويزيوني براي ارائه ادله ادعاهايش نشده و دعوت رسانه ملي براي اين کار را رد کرده است. اين خبر بارها و بطور مکرر توسط اطرافيان آقاي موسوي رد شد. خود ايشان نيز نه تنها درباره صحت و سقم اين خبر سکوت کرد بلکه حاضر نشد به عنوان "مهمان ويژه" به سوالات بينندگان اينترنتي پاسخ دهد

الف در آن خبر تصريح کرده بود: با توجه به عملكرد آقاي موسوي که بعد از روشن شدن نتيجه انتخابات كه بدون اعتراض از مسير قانوني به نتيجه اعلام شده و بدون ارائه هيچ سندي درباره تخلف و تقلب گسترده در انتخابات، هوادارانش را به نافرماني مدني و ريختن در خيابانها تحريك كرد و نيز با توجه به سوء استفاده اغتشاشگران و اوباش از تحركات خياباني هواداران آقاي موسوي، مسئولان صدا و سيما از آقاي موسوي خواسته اند به شركت در مناظره و يا مصاحبه تلويزيوني رضايت دهد و سخنراني براي هوادارانش را در همان مناظره و مصاحبه انجام دهد اما آقاي موسوي با اين درخواست صدا و سيما نيز مخالفت كرد و بر حضور در تلويزيون بدون حضور مجري يا مصاحبه گر اصرار دارد.

بخش‌هايي از مصاحبه رئيس سازمان صداوسيما با خبرنگاران که روز چهارشنبه برگزار شد:

خبرنگار روزنامه اعتماد از رئيس رسانه ملي پرسيد: شما اعلام کرديد رسانه ملي آمادگي پذيرش انتقاد و ايجاد فضا براي طيف هاي مخالف و متضاد را دارد به صراحت پاسخ دهيد که آيا رسانه ملي حاضر است به ميرحسين موسوي و کروبي وقت اختصاص دهد تا نظراتشان را اعلام کنند؟ و آيا افرادي در صدا و سيما ممنوع التصوير شده اند؟

سيد عزت‌الله ضرغامي با بيان اينکه در رسانه ملي ممنوع التصوير نداريم افزود: برخي تصور مي کنند اگر بازيگر ، هنرمند و يا فردي به علت بعضي مشکلاتي که دارد ، و برخي نهادهاي نظارتي ممکن است توصيه‌هايي به ما بکنند که حتي از پخش بعضي توليدات انها که در گذشته است خودداري کنيم ، من به آن مسائل توجهي نمي کنم و در اقدامات توليدي جديد سازمان هم توجه نخواهم کرد.

وي گفت: البته پس از انتخابات با فضايي که ايجاد شد متاسفانه بعضي افراد که به دليل برخي صلاحيت هاي عمومي و دستگاه هاي مربوط و نهادهاي مسئول مانند گذشته وظيفه دارند به ما توصيه هايي بکنند ، من براي رعايت احتياط حتي به اين توصيه ها هم توجه نکردم.

رئيس رسانه ملي با اشاره به وقوع حوادث پس از انتخابات در کشور افزود: سازمان صدا و سيما ماهها پيش از برگزاري انتخابات امکانات گسترده و ظرفيت هاي بسيار مفصلي در اختيار چهار نامزد انتخاباتي گذاشت.

ضرغامي اضافه کرد : من دو سه روز پس از انتخابات در ديدار با مهندس موسوي به او گفتم که مردم به ويژه نسل جوان آشنايي بسيار کمي با شما داشتند در اين ماهها با استفاده از برنامه هاي مکرر صدا و سيما جايگاهي در کشور يافته ايد و اين 13 ميليون رأي ، آراي بسيار بالايي است که حائز آن شده ايد.

وي افزود: به مهندس موسوي گفتم قدر اين آراء را بدانيد و با پذيرش قواعد بازي و دموکراسي در صحنه رقابت سياسي حضور يابيد و ما هم کاملا آماده همکاري با شما هستيم.

ضرغامي اضافه کرد: البته پيش از انتخابات چند بار از وي براي حضور در ميزگردها دعوت شده بود اما وي هيچگاه پاسخ مثبت نداده بود.

وي افزود: شايد دکتر پورحسين مجري مناظره هاي معروف علاقه مند بود در آغاز برنامه با مزاح به موسوي بگويد که بالاخره شما را به صدا و سيما آورديم اما پيش از برنامه درباره بيان اين جمله از من سوال کرد که به او گفتم به هيچ وجه مطرح نکند زيرا ممکن است در اين مناظره حساس نکته اي منفي تلقي و احساس شود سازمان مي خواهد بحثي درباره او مطرح کند.

ضرغامي گفت: ما هيچ مشکلي در اين باره نداريم اما پس از انتخابات مهمترين مسئوليت رسانه ملي تقويت ثبات در جامعه و حفظ مصالح ملي بود.

وي تصريح کرد: در آن فضاي کاملا ناپايدار تقاضاي اين شخصيت ها اين بود که مستقيم به مردم پيام دهند و به آنها بگويند که به خانه هايشان نروند و در خيابان بمانند زيرا اين انتخابات باطل و نتيجه آن دروغ است و تا وقتي ما مسئله خود را حل نکرديم هيچکس به خانه نرود.

ضرغامي چنين پيامي را ، پيامي سنگين ، ضد امنيتي و مخالف با ثبات جامعه دانست و افزود: طبيعي بود که رسانه ملي به علت مسئوليت هاي محوله نمي توانست اين پيشنهاد را بپذيرد.

وي اضافه کرد : اعمال اين پيشنهاد مانند اين بود که در انتخابات دوم خرداد 76 پس از آنکه آقاي خاتمي رأي آورد آقاي ناطق نوري بگويد بايد به تلويزيون بيايم و به مردم پيام مستقيم دهم که انتخابات را قبول ندارم، رئيس جمهور حقيقي من هستم و از مردم بخواهد که در خيابان ها بمانند و به خانه هايشان نروند تا نتيجه انتخابات عوض شود، چقدر اين سخن باطل و غيرواقعي است.

ضرغامي گفت: متاسفانه مشابه اين موضوع در اين دوره از انتخابات از طرف موسوي مطرح شد البته يکي دو روز بعد پيغام دادم که ما حاضريم به شکل گفتگو با افراد ديگر حضور يابند و مناظره کنند که موسوي نپذيرفت زيرا تصميم داشت به طور مستقيم بحث هايي را مطرح کند که ثبات جامعه را دچار تزلزل مي کرد.

وي افزود: موسوي توانايي کنترل اغتشاشاتي را که در تهران به علت صدور بيانيه هايش روي داده بود نداشت و در همان شب نخست که اين حوادث آغاز شد تعداد زيادي کشته شدند و ما اگر اين مسئله را به شکل عمومي از شبکه هاي سراسري مطرح مي کرديم مسئله اي که در خيابان هاي يکي دو منطقه مشخص تهران روي داده بود ، ناپايداري و بي ثباتي در همه جاي کشور توزيع مي شد.

رئيس رسانه ملي اضافه کرد: اين در حاليست که براي مردمي که در مناطق مختلف کشور با شادابي در انتخابات شرکت کرده ، راي داده و حماسه اي بزرگ آفريده بودند، نتيجه انتخابات رضايتبخش بود پس انعکاس اين پيام چه تبعاتي مي تواند داشته باشد.

ضرغامي گفت: براين اساس بيان اين سخنان با اين ادله که آزادي بيان هست منطق مناسبي نداشت.

وي افزود: اگرهمه ما چارچوب دموکراسي و قواعد حاکم بر کشور را رعايت کنيم رسانه ملي متعلق به همه است و متعلق به يک گروه و جناح خاص نيست.

ضرغامي اضافه کرد: براين اساس اگر قواعد کلي بازي رعايت شود هر کسي در رسانه با مردم صحبت مي کند مي تواند همه حرفهايش را بزند انتقاداتش را مطرح کند و بحث هايي که باعث رشد جامعه شود ارائه کند، چه مشکلي هست که ما بخواهيم منعي قائل شويم.

وي گفت: اگر از فرازي که اکنون در آن قرار داريم و متاسفانه در برخي ابعاد ادامه دارد گذشت کنيم اساسا هيچ منعي براي حضور هيچ شخصيت خاصي وجود ندارد و ما مي توانيم همچنان مانند گذشته که اين فضا را ايجاد کرديم چنين فضاي شادابي را براي حضور همه افراد فراهم کنيم.

ضرغامي با اشاره به سابقه دوستي خود با مهدي کروبي افزود: به علت دوستي و علاقه اي که به کروبي دارم آنقدر تصوير او را پخش کرديم که بارها نزديکانش مي گفتند اين کار خوبي نيست زيرا نسبت (پوشش رسانه اي) آقاي کروبي به بقيه همفکران او و بسياري از ما، به بيش از دهها برابر مي رسد.

وي اضافه کرد: شرايط کنوني هم با توجه به بحث هايي که بيان کردم کاملا مقطعي است و اگر اين آقايان به بحث ثبات و پايداري و حفظ قواعد که بايد مبتني بر مصالح ملي باشد توجه کنند و از اين مرحله بگذريم مشکل خاصي نداريم.

ضرغامي با اشاره به پخش کامل فيلم هاي تبليغاتي مهدي کروبي در انتخابات اخير گفت: اين در حاليست که در دوره هاي پيش فيلم هاي تبليغاتي برخي نامزدها دستخوش پالايش بسيار مي شد به نحوي که اشکالات وارده به فيلم مستند يکي از کانديداهاي بسيار محترم و اصولگرا به حدي بود که آن فيلم پخش نشد و فقط يک فيلم تبليغاتي او پخش شد اما او در ملاء عام اعتراض نکرد و سخنان ما را پذيرفت.

وي افزود: در اين حاليست که در فيلم تبليغاتي آقاي کروبي بسياري از ساختارها شکسته شد و بسياري از محکومان دادگاه ها در آن حضور داشتند که با فضاي عاطفي بسيار سنگين سعي داشتند ذهن جامعه را به سمت و سوي خاص سوق دهند.

ضرغامي اضافه کرد: رسانه ملي با سعه صدر و با ظرفيت بالا اين فيلم را به طور کامل پخش کرد و حتي يک فريم يا يک پلان آن را حذف نکرد.

وي گفت: با اينحال روزنامه متعلق به آقاي کروبي با تيتر بسيار درشت در يکي از شماره هايش مدعي سانسور فيلم تبليغاتي او شد در حاليکه خود آقاي کروبي عصر آن روز در مصاحبه با ما در لرستان اعلام کرد هيچ بخش از سخنانش سانسور نشده است و اين موضوع را تکذيب کرد.

ضرغامي پرسيد: آيا روزنامه متعلق به آقاي کروبي فردا پاسخ او را منعکس کرد؟ وقتي پاسخ آقاي کروبي نصف تيتر قبلي روزنامه (ادعاي سانسور) چاپ شد، آيا حرمت مديرمسئول خود را حفظ کرد؟

وي با اشاره به سابقه دوستي خود با آقاي کروبي گفت: او انصافا در مجلس ششم که صدا و سيما ناملايمات بسيار ديد و من معاون پارلماني رسانه بودم يکي از کساني بود که با همه وجود پشتيبان ما بود و به صدا و سيما کمک مي کرد و رابطه رفاقت ما بسيار است همچنان که خود او بارها اين تعبير را بکار برده است.

ضرغامي افزود: من به آقاي کروبي گفتم علت اينکه راي شما (در اين دوره از انتخابات) بسيار کم شد به اين علت بود که در اين دوره ديگر خودت نبودي.

وي تصريح کرد: اگر کروبي همان کروبي با آن جايگاه انقلابي بود که مردم مي شناختند و با سوابقي که با امام داشت خودش مي آمد و حرف مي زد رايش بيشتر از اين بود که اين همه شخصيت هاي بسيار ساختارشکن و حاشيه دار سياسي به او اضافه شد و همه راي او در ميان مردم از بين رفت، اقاي کروبي جايگاهش بسيار بيشتر از اين بود.

وي اضافه کرد: اميدوارم اين فضاي خاصي که امروز به علت تخلفات و جرم هايي که روي داده ، دادگاهي که ايجاد شده و مجازاتي که در نظر گرفته شده است و اعلام مي شود، برطرف و دست ما براي حرکات بسيار گسترده و تاثيرگذارتر باز شود.

خبرنگار روزنامه مردمسالاري درادامه پرسيد: در 5 سال گذشته انتقادات از سازمان صدا و سيما بسيار زياد شده است،آيا رسانه ملي نمي خواهد اين انتقادات را بشنود و اعتماد نخبگان را که از بين رفته است ،بازگرداند؟

رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ گفت: حجم انتقادات که به سازمان صدا وسيما شده است با توجه به اينکه جهت گيري هاي اين انتقادات در تقابل با يکديگر است، نشان مي دهد که اگر رسانه اي بخواهد به صورت متعهدانه تر و متعادل تر حرکت کند خود به خود از دو طرف و از دو طيف چه جناح سياسي و يا از حوزه هاي مختلف، مي توانند انتقاداتي را از صدا وسيما داشته باشند.

وي افزود: با توجه به گستردگي و تاثير گذاري برنامه هاي صدا و سيما به طوري که روزانه مردم به طور متوسط4 ساعت و نيم تلويزيون نگاه مي کنند امکان نقد و اظهار نظر گسترده فراهم مي شود.

ضرغامي افزود: در حوزه سياسي اگر از خود روزنامه مردمسالاري شروع کنيم و آقاي کواکبيان که مدير و مسئول اين روزنامه هستند آنقدر ما ايشان را دعوت مي کنيم که به من مي گويد من را زياد دعوت نکنيد ممکن است مشکلي پيش آيد و بقيه را نيز دعوت کنيد که من گفتم بقيه را هم دعوت مي کنيم.

وي افزود: در مجلس همه اعضاي فراکسيون اقليت که حدود 40 نفر هستند به طور مستمر و جدي به ويژه پس از انتخابات و در جريان تعيين وزرا به صدا وسيما دعوت کرديم و شبکه خبر بيش از 100 نشست برگزار کرد و دولت نيز تحمل زيادي در اين قسمت از خود نشان داد .

وي گفت: آنان رسانه ملي و دولت را نقد کردند و از اين جهت تا حد زيادي رسانه ملي به رغم برخي از محدوديت هايي که دارد زمينه را براي حضور افراد و جريانهاي مختلف در فضايي سالم وعقلاني فراهم کرده است .

ضرغامي افزود: البته من معتقد نيستم که ما در اين جهت به وظيفه خود به طور کامل عمل کرده ايم و حتما در اين راه نقصان و آسيب هايي وجود دارد .

رئيس سازمان صدا و سيما افزود: آمادگي رسانه ملي براي پذيرش نقد حداقل درباره خودش فراوان است .

وي گفت: امروز ما براي برنامه هاي پر بيننده ، بلافاصله بعد از پايان آن جلساتي برگزار مي کنيم و از همکاران رسانه اي مي خواهيم که بيايند و بي رحمانه نقد کنند .

وي افزود: متاسفانه شبکه هاي ما در دو سه سال گذشته به محافظه کاري افتاده اند و به آنها گفتم اگر کساني که براي نقد دعوت مي شوند بخواهند محافظه کاري کنند و برخي نقدها را صريح مطرح نکنند کل اين ماموريت را به يکي از نهادهاي غير دولتي و تخصصي حوزه سينما و هنر خواهم داد تا اين نشست ها را اداره کنند.

ضرغامي گفت: در اين نشست ها تندترين انتقادها صورت گرفت و تندترين کلام ها در تيزر تبليغاتي اين گفتگوها چندين بار پخش شد.

وي افزود: اين نشان مي دهد که راه براي پذيرش انتقاد براي ما باز است و با اين حال من از شما تقاضا دارم که راه و حل هاي مختلف را براي ديده شدن بيشتر جريانهاي مختلف در همه بخش ها ارائه کنيد.

رئيس سازمان صدا و سيما با بيان اينکه درب اين سازمان براي دفاع به روي افراد باز است تصريح کرد: هم اکنون نيز دفاع افراد در رسانه ملي به طور روزانه انجام مي شود.

ضرغامي در پاسخ به سؤال خبرنگار ايسنا درباره قانون احقاق حق و نيز تأکيد رهبر معظم انقلاب براي دامن نزدن به برخي مسائل از جمله مسائل مربوط به دو تن از شخصيتهاي انتخاباتي اظهار داشت: اين مشکل شماست که اين سؤال را مطرح کرديد؛ فرمايش شما درست است به شرطي که شما هم مطرح نکنيد.

وي درباره قانون احقاق حق با بيان اينکه اين قانون گذشته طولاني دارد گفت: اين قانون در مجمع تشخيص مصلحت نظام با اصلاحات گسترده تصويب شد.

ضرغامي با بيان اينکه اگر قانون احقاق حق را دقيق تبيين کنيم، اين قانون قابل اجرا نيست افزود: مثلاً اينکه کسي در جايي صحبتي مي کند و ادعا مي کند رسانه بخش مهم صحبتهاي مرا پخش نکرده، اجراي اين قانون اصلاً امکان پذير نيست.

وي با بيان اينکه من در مجلس ششم هم که قانون احقاق حق مطرح بود، مفصلاً صحبت کردم گفت: تعدادي از اصلاح طلبان از جمله آقاي بهروز افخمي اعلام کرد اگر اين قانون تصويب شود بايد درب صدا و سيما را بست.

ضرغامي با بيان اينکه بحث «دفاع دو برابر» يک چيز ساده لوحانه اي است افزود: همه آقايان درباره قانون احقاق حق گفتند بگذاريد با اصل اين قانون مخالفت نشود.

وي با بيان اينکه در رسانه ملي ما اين کار را روزانه انجام مي دهيم گفت: به عنوان مثال فلان وزير مي گويد فلان مطلب عليه من يا دستگاه زير مجموعه من گفته شده و من بايد در رسانه ملي از شخصيت حقيقي و حقوقي ام دفاع کنم.

ضرغامي افزود: آخرين مورد در اين باره مي توان به صحبتهاي خوب دکتر روحاني در رسانه ملي اشاره کرد که نظراتش را درباره گزارش مربوط به پرونده هسته اي بيان کرد.

رئيس رسانه ملي با بيان اينکه درب اين رسانه به روي همه مسئولان باز است گفت: درباره گزارش هسته اي مسئولان ديگري هم مي توانند در رسانه ملي حضور پيدا کنند و در باره ابعاد ديگر اين پرونده نظراتشان را بيان کنند.

ضرغامي افزود: در بعضي از مواقع برخي افراد فکر مي کنند آن کاري که خودشان مي خواهند انجام دهند مهم است.

وي با بيان اينکه پس از مناظره هاي انتخاباتي حدود 30 نفر براي دفاع از خود ثبت نام کردند گفت: اينکه پس از انتخابات زمينه اي فراهم شود تا هر شب يکي از اين 30 نفر در برنامه تلويزيوني شرکت و براي مردم صحبت کند در اصل شدني نيست زيرا با فضاي پس از انتخابات سازگاري ندارد و اين موضوع را خود اين افراد نيز قبول کردند.

ضرغامي تصريح کرد: شخصاً معتقدم اگر به کسي ظلم شود و ما پاسخ مناسبي نداشته باشيم، واقعاً عقوبتش به صورت اعتقادي و سنتي پاي همه ما را خواهد گرفت.

وي با بيان اينکه رسانه ها در اين باره مي توانند رسانه ملي را راهنمايي کنند ، به سؤال خبرنگار درباره شاخص هاي رسانه ملي در خط قرمزها اشاره کرد و گفت: من خودم هم اين شاخص ها را نمي دانم و برخي از کارت زردهايي را هم که مي گيريم به همين خاطر است.

رئيس سازمان صدا و سيما در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه حيات نو مبني بر اينکه چرا در برخي بخشهاي خبري اين سازمان از جمله30 :20 و شبکه خبر حقوق شهروندي افراد رعايت نمي شود گفت: فرمايش شما به لحاظ طرح موضوع کاملاً درست است.

ضرغامي افزود: خيلي وقت ها در برنامه هاي خبري به عنوان چند صدايي ممکن است خبري پخش شود که با آبروي افراد بازي شود و من شخصاً‌ در اين باره بارها تذکر داده ام.

وي گفت: آخرين بار هم در باره پخش گزارشي با موضوع خريد لباس هاي دست دوم، به شدت ناراحت شدم و برخورد تندي کردم.

ضرغامي با بيان اينکه درباره رعايت حقوق شهروندي در بخشهاي خبري مرتب تذکر داده و اصلاح مي شود افزود: با اين حال نمي توانم بگويم رسانه ملي از اين گونه خطاها مصون است و انشاء الله نکته بين ها در اين باره تذکرات لازم را به ما بدهند تا ما بهتر بتوانيم اين خطاها را رفع کنيم.

وي با انتقاد از گزارش مربوط به انتقال خون يزد گفت: در اين باره تيمي را براي تحقيق تعيين کرده ام که امروز يا فردا نتيجه را به من خواهند گفت و تصميم لازم در اين باره اتخاذ خواهد شد.

ضرغامي درباره رعايت حقوق شخصيتهاي سياسي در رسانه ملي با بيان اينکه کليات حرف شما (خبرنگار) را تأييد مي کنم اظهار داشت: در انتخابات اخير سعي کرديم همه کساني را که آسيب ديده بودند پوشش دهيم که در اين باره بارها از آسيب ديدگان گروه به اصطلاح سبز و نيز فرزند دکتر روح الاميني اخبار و گزارشهايي پخش شد.

رئيس رسانه ملي با بيان اينکه در اين باره برخي تمايل نداشتند از آنها تصويري نشان داده شود گفت: البته بسته اي تهيه شده که در آن شخصيتهاي مختلف حضور دارند هر چند الان زمان اين مسائل گذشته است.

ضرغامي با بيان اينکه سياست رسانه ملي دوري گزيدن از پخش مطالب خشونت آميز است افزود: در برخي موارد هم که شخصيتي مضروب شده و يا عمامه اي از سر افتاده بود و يا موارد ديگر، رسانه ملي آنها را پخش کرد.

وي با بيان اينکه سازمان صدا و سيما همواره بر اجراي مطالبات در مجاري قانوني تأکيد دارد گفت: به عنوان مثال نبايد توقع داشت که تجمعي را که از طرف وزارت کشور به ان مجوز داده نشده ، مانند تجمع قانوني پخش کنيم./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار