کد خبر:۴۷۹۶۳۱

استفاده از فناوری نوین الیاف برای محافظت انسان در برابر آسیب امواج

محققان ایرانی موفق شدند با استفاده از فناوری‌های نوین الیاف، نخ و پارچه‌های نیمه رسانا و رسانا تولید کنند که از انسان‌ها در برابر آسیب‌های امواج الکترو مغناطیس است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان ایرانی موفق شدند با استفاده از فناوری‌های نوین الیاف، نخ و پارچه‌های نیمه رسانا و رسانا تولید کنند که از انسان‌ها در برابر آسیب‌های امواج الکترو مغناطیس است. پارچه‌های ضد امواج، رسانا و نیمه رسانا با توجه به سبکی، انعطاف پذیری و کاربردهای وسیع در صنایع مختلفی مانند پزشکی، نظامی و پوشاک کاربرد دارند و در حال حاضر مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی آن تهیه شده است.

 

از ویژگی های این طرح می توان گفت که در تهیه این پارچه‌ها از نانو ذرات مختلف با استفاده از روش‌های پوشش دهی شیمیایی و فیزیکی بهره گرفته شده است که سبب شده منسوجاتی سبک‌تر، ارزان‌تر، منعطف‌تر و با کارآیی بالاتر تولید شود.در این طرح از نانو ذرات رسانایی مانند مس، نقره، نیکل، آلومینیوم و نانو لوله‌های کربنی به دو روش فیزیکی و شیمیایی برای پوشش دهی بر سطح پارچه استفاده شده است.

 

خاصیت ضدامواج با درصدهای مختلف( محافظت در مقابل مایکروویو)، ضد میکروب و ضد قارچ، ثبات شست و شویی و نوری مطلوب، انعطاف پذیری و وزن کم، تنفس پذیری و اقتصادی بودن نیز از مزایای این طرح است.این پارچه‌ها ابتدا به روش شیمیایی شستشو شده و آماده سازی می‌شود. سپس به روش سل-ژل، نانو ذرات مختلف پوشش داده می‌شود؛ برای نشاندن و پایدارسازی روی سطح، هر یک از این نانو ذرات نیاز به بهینه کردن دما، زمان، غلظت و PHاست.

 

همچنین در روش فیزیکی از روش لایه نشانی در خلا استفاده می‌شود، استفاده از روش فیزیکی ثبات شست و شویی پایین‌تر و هزینه بالاتری را در پی دارد و تنها در مصارف خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

لازم به یادآوری است که نمونه‌های مشابه خارجی این طرح نیز تولید شده است ولی در نمونه‌های مشابه از الیاف فلزی ساخته شده اما ما در این طرح از فناوری نانو استفاده کرده‌ایم. همچنین این طرح ضمن داشتن کیفیت بالا قیمت بسیار پایینی نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی دارد

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار