سلمان پور: علوم انساني وارداتي مشكلي از جامعه حل نمي كند
محمد جواد سلمان پور در گفت وگو با خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» در شيراز، با بيان اينکه فاصله زيادي بين نوع نگاه مردم و واقعيت دانشگاه وجود دارد، تصريح کرد: در نگرش نوين به علوم انساني بايد قالب ذهني وحياني باشد تا نظام تربيتي متحول شود.
وي يادآور شد: در اواخر قرن اول و اوايل قرن دوم هجري، ايران زمينه ساز آموزه هاي اسلامي، قرآني و رشته هاي علوم انساني بوده است که با توسعه آموزههاي اسلامي توسط شاگردان ائمه(ع)، ايران و شرق تا قرن 13 موسس و توليد کننده بود .
رئيس دانشکده علوم قرآني شيراز اضافه کرد: با ورود علوم انساني غرب به كشور، علوم انساني محدود به فقه و قرآن شد.
سلمان پور در ادامه به حرکت کند شوراي عالي انقلاب فرهنگي اشاره كرد و گفت: با و جود گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي هيچ اقدام اساسي در علوم انساني هنوز شکل نگرفته و يا تغيير محسوسي انجام نشده است.
وي تصريح كرد: در علوم انساني ترجمه شده يک امر فقدان به غيب وجود دارد، چرا که در اسلام تاثير وضعي مشهود است، حال آنکه در اين علوم وجود ايمان به غيب و عناصر اعتقادي هيچ جايگاهي ندارد.
رئيس دانشکده علوم قرآني شيراز اظهار داشت: بي شک زماني که عنصر غيب باوري در علوم انساني ناديده گرفته مي شود، نوع تلقي از انسان و جهان تغيير مي يابد.
سلمان پور، آبشخور دانشگاه ها را ريشه در غرب دانست و گفت: با اين ريشه فکري فقط راه هاي متضاد ارائه مي شود و نتيجه آن اختلاف نخبگان بر سر مسائل کليدي است.
وي عنوان نمود: علوم انساني توليدي غرب و علوم انساني که ريشه در غرب دارند، اصطکاکي را به وجود آورده اند.
عضو هيئت علمي دانشگاه شيراز گفت: موتور علوم انساني معيوب است و با تغيير سرفصل ها اصلاح نمي شود.
سلمان پور اظهار داشت: بايد اين حرکت مطالعات تطبيقي از 30 سال گذشته آغاز مي شد تا عده اي در علوم انساني با اعتقاد به وحي و آثار وضعي تربيت شوند و در اقدامي 20 ساله علوم انساني مطابق با استراتژي کلان اسلامي، متحول مي شد.
وي خاطرنشان کرد: بايد از بين دانشجويان، افراد نخبه و تيز هوش را پيدا کرد تا با قالب ذهني وحياني به تحصيل فارغ از دغدغه هاي کاري در علوم انساني بپردازند و با اين کار در ابتدا آمپول اين کارآمد سازي را در جامعه تزريق كرد و در بلند مدت به بهره وري اصلي يعني همان علوم انساني- اسلامي دسترسي پيدا کرد./انتهاي پيام/