به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، صادق زیباکلام از چهره ها و تئوریسین های اصلاحطلبان امروز دوشنبه 94/11/12 طی یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با توجه به ردصلاحیتهای صورت گرفته از پیچیدگی خاصی برخوردار شده است. در مجالس هفتم و هشتم رقابتهای انتخاباتی در مراکز استانها و شهرهای بزرگ میان اصلاحطلبان و اصولگرایان تا حدودی وجود داشت. البته آن تعداد از اصلاحطلبانی که شورای نگهبان به آنها اجازه شرکت در انتخابات را داده بود تنها توانستند در انتخابات به رقابت بپردازند.
از طرفی واقعیت این است که درحوزههای انتخابیه در شهرستانهای کوچکتر مساله رقابت و موضوع انتخاب اصلاحطلب و اصولگرا مطرح نیست. در بسیاری از حوزهها عوامل اصلی و تاثیرگذار مسائل قومی و محلی است.
به عبارتی در بسیاری از شهرستانها دو شهرستان با یکدیگر یک لیست مشترک ارائه و در نهایت یک نماینده در مجلس دارند. در حوزههای کوچک که مسائل قومی پررنگتر است اساسا مساله اصلاحطلبی و اصولگرایی مطرح نیست. مساله این است که در این حوزهها سعی میشود از میان قومیتها افرادی را به مجلس بفرستند. البته در انتخابات هفتم اسفند ماه مساله رقابتهای قومی، طایفگی و قبیلگی بر سر جای خود باقی است اما در عین حال یک رویداد مهم دیگری در انتخابات این دوره اهمیت دارد.
علاوه بر اصلاحطلبان تعدادی از اصولگراها، نامزدهای مستقل و حتی حامیان دولت هم ردصلاحیت شدهاند. بنابراین فعلا نمیتوان گفت که رقابت میان اصولگراها و اصلاحطلبان در جریان باشد. اتفاقا بر عکس رقابتهای انتخاباتی در مراکز استانها و شهرستانهای بزرگ میان اصولگرایان تندرو و حامیان احمدینژاد با اصولگرایان معتدل و میانهرو است.رقابت اصلی در حقیقت اینجا شکل گرفته است.
لذا با توجه به اینکه اکثر نامزدهای اصلاحطلب ردصلاحیت شدهاند، سایر نامزدهای اصلاحطلب تایید صلاحیت شده باید آن دسته از نامزدهای معتدل و میانهرو اصولگرا را که بغضی نسبت به اصلاحطلبها و دولت روحانی ندارند در لیست خود قرار دهند یا به صورت ائتلافی و حتی در صورت عدم وجود نامزدی از سوی اصلاحطلبان در حوزههای مربوطه لازم است نامزدهایی که از ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به یک اصلاحطلب برخوردارند مورد شناسایی قرار دهند تا اصولگرایان معتدل و میانهرو را در لیست خود قرار داده و در نهایت اصلاحطلبان از بدنه اجتماعی خود در جامعه بخواهند که به این افراد رای دهند.
طی دو سال و چند ماهی که از مدت ریاستجمهوری دکتر روحانی میگذرد؛ با نگاهی به عملکرد برخی از نمایندههای مجلس نسبت به دولت میتوان ملاحظه کرد که همواره مخالفت از سوی جبهه پایداری، حامیان احمدینژاد و اصولگراهای تندرو نسبت به دولت روحانی صورت گرفته و بدنه اصولگرایان معتدل کم و بیش با دولت همراه بودهاند. بنابراین اصلاحطلبان باید از طرفداران خود درجامعه بخواهند که به اصولگرایان میانهرو و معتدل رای دهند و به نوعی با اصولگرایان میانهرو و معتدل ائتلاف کنند.