کد خبر:۴۸۵۹۲۰

اعترافات خانم «شرمن» درباره دلایل مذاکره ایرانی‌ها!

آمریکایی‌ها مدت‌هاست عقیده دارند و این عقیده خود را پنهان هم نکرده‌اند که هیچ نوعی از فشار خارجی بدون وجود یک شبکه همکار در ایران که فشار را به سازش ترجمه کند و از چرخ زندگی به چرخ سانتریفیوژ پل بزند، کارآمد نیست.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، «مهدی محمدی» در روزنامه «وطن امروز» نوشت:

از کنار سخنان «وندی شرمن» مذاکره‌کننده سابق آمریکایی که گفته است این روحانی بود که ایران را پای میز مذاکره آورد نه تحریم‌ها، ساده نباید گذشت. شرمن اکنون یک مقام دولتی نیست بنابراین طبیعی است بی‌ملاحظه‌تر و صادقانه‌تر سخن گفته باشد. بیش از 2 سال است که ادبیات استاندارد دولت آمریکا می‌گوید این تحریم‌ها بود که ایران را پای میز مذاکره کشاند. در این مدت، هر بار از «کری» یا «اوباما» سوال شده اصلی‌ترین عامل ایجادکننده برجام را چه می‌دانند، مشخصا روی تحریم‌ها انگشت گذاشته‌اند. در واقع و به تعبیر فنی‌تر، دولت اوباما همواره فشار اقتصادی ناشی از تحریم‌ها را مهم‌ترین عامل تغییر محاسبات راهبردی ایران درباره برنامه هسته‌ای اعلام کرده است.


اکنون شرمن مساله را معکوس روایت می‌کند. شرمن می‌گوید درباره نقش تحریم‌ها در آغاز مذاکره و امتیازدهی ایران اغراق شده است و اگر نبود ریاست‌جمهوری حسن روحانی تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانست ایران را وادار به پذیرش توافق هسته‌ای کند؛ توافقی که حتی «محمود سریع‌القلم» هم معتقد است تنها 15 درصد به نفع ایران و 85 درصد به نفع طرف مقابل بوده است.


حقیقت این است که مذاکره‌کننده سابق آمریکایی دست روی نکته حساسی گذاشته است. برای کسانی که ادبیات استراتژیک آمریکا درباره ایران را تعقیب کرده‌اند یک کلیدواژه آشنا وجود دارد با عنوان «شبکه همکار غرب در ایران». آمریکایی‌ها مدت‌هاست عقیده دارند و این عقیده خود را پنهان هم نکرده‌اند که هیچ نوعی از فشار خارجی بدون وجود یک شبکه همکار در ایران که فشار را به سازش ترجمه کند و از چرخ زندگی به چرخ سانتریفیوژ پل بزند، کارآمد نیست. کارکرد اصلی شبکه همکار غرب در داخل ایران این است - و همواره همین بوده است - که فشار خارجی را به زبان سیاست و رسانه ترجمه کرده و تلاش می‌کند فضایی به‌وجود بیاورد که گویی بدون تن دادن به سازش و پذیرفتن درخواست‌های طرف مقابل هیچ راهی برای خلاصی از فشارها وجود ندارد.


از این منظر وجود جریان غربگرا در داخل کشور که دائما تلاش می‌کند منافع ملی را منطبق با خواسته‌های غرب و هزینه مقاومت مقابل درخواست‌های آن را بسیار بزرگ‌تر از آنچه در واقع هست جلوه دهد، مکمل پروژه تحریم است. به سابقه تاریخی در 1389 - زمانی که آمریکایی‌ها اعمال رژیم تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران را آغاز کردند - هم اگر نگاه کنیم، همین جریان منشأ اصلی اعمال تحریم‌ها علیه ایران بوده است. در واقع اراده آمریکا برای تقویت جریان غربگرا پس از مشاهده افول آن در انتهای سال 88 بود که این کشور را متقاعد به آغاز دوران مجازات اقتصادی ملت ایران از طریق تحریم‌های فلج‌کننده کرد. کسانی که خود سرچشمه تحریم‌ها بودند، پروژه تحریم را به نتیجه رساندند و خروجی مطلوب آمریکا را که همان تغییر محاسبات ایران در حوزه هسته‌ای بود از دل آن بیرون کشیدند.


در واقع سخنان شرمن نشان می‌دهد حتی آمریکا هم باور داشته است که ایران بسیار بیش از آنچه مشاهده شد توان مقاومت مقابل تحریم‌ها را داشته و بسیار کمتر از آنچه واگذار کرده، لازم بوده است امتیاز بدهد. کوچک‌نمایی توان کشور برای مقاومت مقابل فشارها و متقابلا بزرگنمایی توان طرف مقابل برای تشدید فشارها، ستون‌های اصلی خیمه فکری‌ای است که جریان غربگرا در داخل از آن تغذیه می‌کند. دقیقا به همین دلیل هم هست که این جریان به همه چیز به عنوان ابزاری برای مذاکره و بده بستان نگاه می‌کند و در این بده بستان نیز به هیچ خط قرمز حقیقتا معناداری پایبند نیست. در واقع اگر بخواهیم از تعبیر دقیق‌تری استفاده کنیم، باید گفت ماهیت واقعی جریان غربگرا در ایران همان چیزی است که «سعید حجاریان» زمانی آن را وندالیسم یا «شکست‌طلبی» خوانده بود. شکست‌طلبی فرجام غربگرایی در ایران است؛ به این معنا که آخرین نسخه‌ای که غربگرایان برای هر منازعه‌ای تجویز می‌کنند این است که بهتر است شکست خورده بودن مقابل غرب را پیشاپیش بپذیریم و رنج و زحمت مقاومت را اساسا به جان نخریم.


عبارت دقیق‌تر این است که بگوییم این جریان در واقع عقیده دارد باید از ترس مرگ خودکشی کرد و توصیه می‌کند قبل از آنکه دیگران ما را شکست دهند بهتر آن است که ما خودمان، خودمان را شکست دهیم و آنچه را طرف مقابل می‌خواهد به آن واگذار کنیم. سخنان تاریخی وندی شرمن همچنین تاکیدی است بر نقش کلیدی عامل سیاست داخلی در نظام سیاست‌گذاری و طراحی راهبردی غرب درباره ایران. یکی از معانی مهمی که جمله وی در بر دارد این است که اگر غرب بتواند یک جریان همراه با خود را در ایران بر سر کار بیاورد و پس از بر سر کار آمدن، آنها را تثبیت و تقویت کند، بیش از هر زمان دیگری می‌تواند به امتیازگیری از ایران مطمئن باشد، چرا که این جریان اساسا هویتی جز استانداردسازی ایران با معیارهای آمریکایی - ذیل پروژه‌هایی چون تعامل با جهان- برای خود قائل نیست و آنچه را هم که به غرب واگذار می‌شود نه یک امتیاز بلکه «شر نالازمی» می‌داند که هر چه زودتر باید از دست آن خلاص شد. 

 

این درس بزرگی برای همه ماست بویژه که مجددا در آستانه انتخاباتی قرار داریم که می‌تواند تراژدی شکست‌طلبی غربگرایان در ایران را به طور فزاینده‌ای تقویت کند. ادبیات وندی شرمن نشان می‌دهد آمریکا از بن‌ دندان باور دارد کارآمدترین و بهینه‌ترین مسیر برای مهار ایران این است که کسانی در ایران بر سر کار باشند که آمریکایی فکر می‌کنند و وقتی چنین وضعیتی ایجاد شد، می‌توان به دریافت امتیازهایی امیدوار بود که با فشار خالص از بیرون شاید هرگز به دست نیاید.  پیام این سخنان برای جامعه ایرانی بسیار نگران‌کننده و رنج‌آور است. اگر بخواهیم صریح باشیم پیام این سخنان این است که وجود جریان غربگرا در ایران و قوت گرفتن آن بزرگ‌ترین خطر امنیت ملی برای کشور و بزرگ‌ترین تهدید برای منافع ملی ایران است. این جریان اصلی‌ترین عامل تحریک دشمن به تشدید فشار علیه ایران و پایان پیدا نکردن مسیر دوگانه تحریم - مذاکره است. این جریان عامل طمع غرب به ایران است و این طمع می‌تواند روز به روز قوی‌تر و خطرناک‌تر شود و به پروژه‌های پرریسک‌تری بینجامد. این جریان، جریانی است که می‌تواند مجددا کل کشور را به درون گرداب تحریم‌ها پرتاب کند- همچنان که یک بار دیگر در گذشته این کار را کرد- و به فلج شدن بخشی دیگر از برنامه‌های تولید امنیت در ایران منجر شود. این جریان اصلی‌ترین عامل انگیزه‌بخشی به دشمن برای فشار بر مردم ایران است و آمریکایی‌ها اساسا رفاه ملت ایران را گروگان رشد سیاسی آن می‌دانند. به همه این دلایل می‌توان جرأت کرد و گفت خطر این جریان برای کشور و میزان خسارتی که می‌تواند وارد بیاورد، از خطر ارتش آمریکا و خسارت ناشی از حمله نظامی این کشور به ایران هم بیشتر است، چرا که آمریکایی‌ها خود به صراحت گفته‌اند امتیازهایی را که از این جریان گرفتند حتی با جنگ هم نمی‌توانستند
به دست بیاورند.


شرمن نکته جدیدی نگفته است اما از میان آنچه می‌دانستیم نکته مهمی را تمییز داده و پیش چشم ما نهاده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
United States of America
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳
اگر مردم بخواهند دوست غرب باشند ایا میتوان جلوی انها را گرفت ؟
33
82
ارمان ایرانی
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
کدوم انسان عاقلی رو دیدید که با دشمن خودش خوب باشه مردم شعور وفکرشون بالاست
موسی
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
مردم مردم کدوم مردم؟
همش فکر میکنید خودتون مردمید مخالفها جزو مردم نیستن؟ سال 88 تو فتنه هم فکر میکردین شما فقط مردم هستید جِرزنی کردید
محمد
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱
توی این دنیا به هیچ کس نمیشه اعتماد کرد و همه دنبال منافع شخصی خودشون هستن.پس فکر نکن که آمریکا دلش به حال من و تو می سوزه... صدام هم دوست آمریکا بود دیدی که چطور به خاطر منافعشون از بین بردنش ( برای تسلط بر نفت عراق).
دنیا دنیای دو دو تا چارتاست نه احساسات... ظاهرنگر نباش
احمد
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱
جواب شما خیر است اما
اساسا این سوال شما مشکل دارد و فرافکنی است
چرا که اینطور القا میشود که اکثر مردم خواهان رابطه با غرب هستند که این طور نیست و بنا براین به نظر شما نمره منفی میدهم
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
باید گرفت چون اشتباه محضه
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۹
اگر حتی آیات و روایات اسلام رو درمورد استکبارستیزی و دشمنی با دشمنان خدا نادیده بگیریم و فقط یک نگاه کوتاه به تاریخ نه چندان دور جهان داشته باشیم میبینیم که این"غرب"(که عده ای خودکم بین وقتی ازش صحبت میکنن آب از لب و لو چه شون جاری میشه)جز منافع خودش به چیز دیگه ای فکر نمیکنه،و با استعمار و استثمار ملتهای ضعیف تر به این درجه از رفاه و پیشرفت علمی رسیده،اگه ما فقط واقعیت تاریخ رو اونطور که بوده به مردم نشون بدیم آیا باز هم کسی دلش خواهد خواست دوست غرب باشه؟خریدن هواپیما برای ما نون و آب میشه؟من تو عمر 27 ساله ام تا حالا هواپیما سوار نشده ام و همچنان بیکار و مجرد و بی پول هستم.فقط با تکیه به توانمندی های مردم خودمون میتونیم از رکود خارج بشیم و شغل داشته باشیم و لا غیر.
شاهین
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
تو این مملکت حقی برای مردم در نظر گرفته نشده و متاسفانه مثل احمق با مردم رفتار می شه و انگار جامعه نمی فهمد که چی درسته چی اشتباهه. روزی میاد که خسران بی مشارکتی مردم و دور نگه داشتن جامعه از مسائل ملی رو ببینیم. تزریق حس منفعل بودن به توده ی بزرگ جامعه چه بار منفی روانی خواهد داشت .
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
شما خودت رو فقط نبین
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳
تگر مردم جنایت های آمریکا و غرب (که زیر دستان صهیونیست ها هستند)چه در گذشته و چه الآن را در خاطر بسپارند هرگز به دوستی با آن ها حتی فکر هم نمیکنند.
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۳
قاطبه مردم طرفدار حق اند نمیشود یک قشر مرفه و یا روشن فکرنمارا تمام مردم خطاب کرد
ناشناس
Germany
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
اگر پدافند غیرعامل زودتر راه میافتاد اصولا تحریمی رخ نمیداد به این شدت که به نوعی قصه به اینجا برسد. و اینکه ما ازداشته ها مون استفاده نمیکنیم و امتیاز نمیگیریم کاملا درسته اصولا اینطورمارو تربیت کردن که کاری نکنیم و نمیشه و نداریم و درواقع اعتماد به نفس ازما گرفته شده و در سبستم اداری هم همنیطور است کاری باهات میکنن که از کارکردن پشیمون بشی
63
7
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
با با بی خیال.اقای محمدی تا کی منفی بازی رو ادامه می دی.مردم تو فشار بودن.بیکاری بیداد می کنه.تو تمام دنیا به ایرانی توهین می شد و ...تو رو خدا بسه دیگه
33
52
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۷
الان به ایرانی احترام میذارن بخصوص به پاسپورت ابرانی!!!! خدا بیدارتون کنه...
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۶
بعد الان همه چی خوب شده؟ واقعااااا؟!؟!؟!؟
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
به ایرانی توهین میشد یا به اون آقازاده هایی که قراره سوار اون هواپیماهای نو بشن برن اونور آب و آماده بشن برای وارد کردن محصولات لوکس اروپایی و آمریکایی برای قشر مرفه جامعه
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۹
قبلا مشکل بیکاری و فشار اقتصادی رو داشتیم ولی حالا علاوه بر اونها تو تمام دنیا به ایرانی توهین می شه و به نوجوانان ما تجاوز میشه و وزیر خارجه ما مجبور میشه جلوی اون شیخ شکم باره زانو بزنه و............. بله تو رو خدا دیگه بسه.
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
با این سن کم واقعاً کار کشته هستن
62
12
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
چه آقای روحانی و هرکس دیگر و هر دلیل دیگری این کار را کرد در نهایت به نفع ملت بوده و خواهد بود. دشمنی کردن با همه دنیا جز ایجاد تنفر و انزوا و عقب ماندگی چیز دیگری ندارد.
36
84
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
دشمنی با آمریکا و استکبار طبق فرمایش قرآن کریم بلکه ننگ نیست بلکه افتخار و عزت هم دارد...مثلا تو مسلمانی...؟؟؟نمیبینی چطور مردم یمن و سوریه و عراق رو دارن سلاخی میکنن.
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
نتیجه ارتباط با آمریکا را در فروپاشی شوروی و کودتای هندوراس و حمله به عراق و افغانتسان و تجزیه کشور های اسلامی و برده شدن ژاپنی ها و مردم کره ی جنوبی و سقوط اقتصادی یونان و ایتالیا و اسپانیا دیدیم.لطفا دیگه نسخه نپیچید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
مردم ما باید بین نوکری و مزدوری غرب و ذلت ناشی از آن و مقاومت و متکی به خود بودن و عزت ناشی از آن یکی را انتخاب کنند ، همه چیز برای این انتخاب بزرگ و سرنوشت ساز در انتخابات آتی مهیاست ، دولت را که در سال 92 تقدیم غربگراها کردیم ، مانده مجلس ، مردم باید دقت کنند.
74
26
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
غیر این دتا راهی نیست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۰
شبکه همکار غرب در ایران؟! این ساخته ذهن معیوب شماست. چرا اجازه نمیدید مردم این مملکت با دنیا رابطه داشته باشند؟. شما صدای این ملت را نمی شنوید؟
34
135
امین
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
درسته باید با دنیا حتی آمریکا این هنر نیست که با جهان ارتباط نداشته باشیم و بگیم استقلال داریم مثل جزیره آدم خوارا. باید با جهان رابطه داشت ولی به تحرکات دشمن توجه داشت و هوشیار بود
reza
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲
دوست عزیز اینا دنیای خودشونو دارن....اگه کسی حرف مذاکره یا کلا حرفی از دنیای خارج ایران بزنه کافرش میکنن...منطق اینا منطق جنگه
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
چرا اتفاقا در فتنه 88 صدای ضد انقلاب رو خوب شنیدیم و در 9 دی به زباله دان تاریخ فرستادیم
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹
منطق شما هم منطق تسلیم و سازشه آقا رضا ضمنا جنگ طلب اون ارباب آمریکایی شماست که در برابر کشتار مردم یمن توسط متحد استراتژیکش عربستان مرتجع نه تنها سکوت میکنه بلکه کمک نظامی اطلاعاتی هم میکنه
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱
واقعا تین ذهن ماست که معیوب است و در حالی که همین غربی ها کشور های اطراف ایران را به آشوب کشیدند آن ها را دوست بداند و خیال کند در ایران ستوم ژنجمی وجود ندارد.( البته اگر شما خدایی ناکرده از آن ها نباشید.)
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
فرار به جلو نکن همکار غرب کسانی هستند که تمام هسته ای رو دادند تا برجام به فرجام برای پاسپورت 2درصد ایرانی سرمایه دار با خط مستقیم آمریکا و فرانسه با هواپیمای ایرباس واسه تجارت آقازاده............
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۷
اینه هذیان گوئی شما درمورد ترس از انتخابات است ولی مردم مدانند چه کا بکنند
20
95
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
خیلی ترسیدی هاااااااااااااااااااااااااااا که دست رفقات رو شدهااااااااااااااااااااااااااااااا
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
مردم فقط شما و دارو دسته غربگرای شما هستن نه...
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۵
ترس واسه کسی که حرف حق میزنه معنا نداره شما ترسیدی که به هر قیمتی میخواهید این دولت سازش و تسلیم رو که حاضره واسه قدرت تمام انقلاب رو تقدیم غرب کنه باید از عاقبتت بترسی.
صدیقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
صحبت هاتون کاملا غلطه
8
63
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۶
کجاش غلطه اتفاقا تحریم ها بعد از فتنه 88 تشدید شد و مدام این دولت و طرفدارانش تحریم ها رو به گردن پیشرفت در هسته ای و مقاومت جمهوری اسلامی انداختند.
علوی
Germany
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
نویسنده محترم شما بخوبی میدانید که حسب فرمایش مقام معظم رهبری مذاکره با امریکا دردوسال اخر ریاست اقای احمدی نزاد شروع شد ثانیا اقای روحانی فقط تیم مذاکره کننده را تعویض کرد ثالثا پذیرش توافق هسته ای با تایید مقام معظم رهبری وتصویب مجلس شورای اسلامی صورت کرفت و...بنا براین در سرایط فعلی استناد به سخنان غیرواقعی کارشناس دشمن ایا ثمری جز ایجاد اختلاف وتشدید خصومت میان مردم ومسولین خواهد داشت ؟؟؟
11
67
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
یعنی خفه شیم که مبادا اختلاف پیش بیاد این چه استدلالیست دیگر.
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۹
در پاسخ به اموی ببخشید علوی باید بگویم که اولا باعث و بانی شروع مذاکرات دانشمند ایرانی پروفسور صالحی (ببخشید یادم نبود ایشون دانشمند نیستند) بود و هیچ ربطی به احمدی نژاد نداشت.ثانیا در آن دو سال سعید جلیلی مسئول مذاکره بود که گزارش ها را مستقیم به رهبری میداد.ثالثا مجلس در 20 دقیقه این طرح (بدون توجه به کارشناسی ها)تایید کرد و رهبری اگر تایید نمی کرد خود او به مخالفت با برداشته شدن تحریم ها متهم میشد.و بنابراین در این شرایط بیش از این نباید به ملت در دولت راستگوین دروغ گفت.
علوی
Germany
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸
درپاسخ برادری که فریاد بیکاری سرداده وبه خرید هواپیما اعتراض دارد عرض میکنم ایا شما نمدانید که درسال میلیون هانفر از هم وطنان ما از طریق خطوط داخلی هوایی جابجا میشوند ایا نمی دانید درطول 37 سال دشمن اجازه خرید هواپیمای نو وباز سازی ناوگان هوایی را به ما نداده است ایا از سوانح هوایی وسقوط هواپیماها ورسک سفرهای داخلی خبر ندارید فرض کنیم شما سوار هواپیما نمیشوید ایا به فکرهموطنان دیگر هم نباید باشیم برادرم سعی کنبد شعارهای بعضی از مخالفین دولت را بدون تامل ودقت تکرار نکنید
21
77
فردا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
همان طور که رهبر بار ها و بار ها گفتن و کسی حرف گوش نداد
همه چیز از داخل کشور شروع میشه
به نظر شما با ملیون ها ملیون دلاری که داره از خارج از کشور خرید میشه نمیشد کارخانه های داخل کشور راه اندازی بشه که مردم بیکار نباشن
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
شما احتمالا یکی از همون مرفهین بی درد هستی که مدام از هواپیما استفاده میکنی پس بهت حق میدم که دفاع کنی
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
برادر بیکاری ما سقوط هواپیما دلیل بر تسلیم در برابر دشمن نمیشود چه بسا حمله دشمن به آب و خاک ما به خاطر ضعف سیلستمدار ضعیف خسارت به مراتب سنگین تری نسبت به سقوط هواپیما دارد
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
وای که چه هواپیما های جدیدی به ناوگان هوایی کشور وارد شد.(با 25 سال کار در اوکراین) تازه منع فروش هواپیما به ابران بعد از آن تحریم های به قول اوباما فلج کننده اتفاق افتاد.همچنین سوانح خیلی بیشتری در دیگر نقاط جهان با به روز ترین هواپیما ها اتفاق افتاده (مثل اون هواپیمای مالزی که حتی پیدا هم نشد.)
ناشناس
۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۰
در پاسخ به آقای علوی:دوست عزیز آیا میدونی ما در داخل هواپیمای با ظرفیت 50 نفر تولید میکردیم؟چرا این دولت و تئوریسین های پشت پرده اش با تولید و خودکفایی مشکل دارند؟چرا از همون هواپیمای داخلی حمایت نمیشه تا به تدریج به بی نیازی برسیم؟اصرار بر انواع واردات از جمله هواپیما در حالیه که همین برندهای معتبر در چند مورد در سالهای اخیر چنان گم و گور شدند که حتی جی پی اس هم پیداشون نکرد،اگه منصف هستی اینها رو هم بگو برادر.کشور هزینه میکنه و مهندس و دانشمند تربیت میکنه و بعد دانشمندمون را صادر میکنیم و هواپیما وارد میکنیم،شما تدبیری در این مسئله میبینی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
واقعا ایا نمی دانید کدام مردم ؟ یعنی همان مردمی که سال نود و دو به رییس جمهور فعلی رای دادند مردم نیستند اما ان چهار میلیون
که به او رای ندادند مردمند ؟
11
83
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹
چه افتخاری هم میکنی رای دادی چوبش هم داری میخوری یعنی کل ملت دارن میخورن این رئیس جمهور شما به جای اشتغال آفرینی واسه مردم خودش واسه فرانسوی ها شغل دست و پا کرد....بعدش هم 4 میلیون نه بلکه 18 میلیون به روحانی رای ندادن که اتفاقا شماها اونها رو جزء مردم حساب نمیکنید و مدام رئیس جمهورتون دم از انتخابات 92 و مردمی که بهش رای دادن میزنه....
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۲
24 میلیون سال 88 مردم نبودند که لیبرالهای سرمایه دار فتنه کردند. درضمن 4 میلیون باغیرت بهتر از 100 میلیون بی غیرت است. تمام منافع کشورتان را به غرب بفروشند و هواپیما وارد کنند قراردادهای نفتی یکطرفه ببندند صنعت نفت را ببلعند و از حالت ملی به خصوصی تبدیل کنند شما برادر سر غرور کاذب خود بایست و پشت سر شعارهای مردمی بودن این دولت خودرا پنهان کن.
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۵
از حاج آقا خاطره اطلاعاتت رو میگیری؟ 4فقط میلیون نفر؟ نزدیک به همین رای پرزیدنت روحانی(18 میلیون) نفر بهش رای نداند.تازه خیلی از کسانی هم که به ایشون رای دادند الآن میگن اشتباه کردند.
ابارهیم خبیری
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
نویسنده محترم نظر خودش را ارائه کرده ولی لازم است نویسنده جنبه های مثبت مسئله را هم ببیند . نظر ایشان صرفاً به درد خودش می خورد
11
67
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
شما راس میگی همین شما غربگراها باعث تحریم شدید حالا دارید با فرجام برجام روی برداشته شدنش مانور میدید مدام هم کلمه واقع گرایی رو تکرار میکنید که به ملت بگید ما زورمون به آمریکا نمیرسه پس بهتره با زبون خوش تسلیم بشیم و کدخدا بودن آمریکا رو بپذیریم..
حمیدرضا
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
بجای ناراحت شدن شما که از عقل و منطق دم میزنید ببینید کشورهای ضعیف در منطقه ما و جهان به چه سرنوشتی دچار شدند چون سیاستمدار ضعیف کشور و مردمش را لب تیغ می سپارد.
غضنفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
نظر خاصی ندارم چون تخصص من سیاست نیست. فقط داشتم نظرات هموطنان عزیز را میخوندم دیدم همه در این خصوص اظهار نظر کردند. خیلی جالبه ما ایرانی ها در خصوص همه چیز اظهار نظر میکنیم حتی اگه در اون رشته تخصص نداشته باشیم. مثلا اگر مدیر محترم این خبرگزاری لطف کنند و در مورد عوامل ایجاد کننده بیماری سرطان و راه های درمان آن و یا باکتری هلیکوباکتر و عامل ایجاد ریفلاکس مطلب بذارن همه در این زمینه فوق تخصص داخلی میشوند و به ارائه نظر میپردازند. جالب نیست؟
6
31
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
دوست عزیز یک سری از مطالب و موضوعات انقدر با زندگی روزمره مردم ارتباط دارد و موثر است که باعث میشود مردم پیگیر اوضاع باشند و همین باعث میشود به صورت کلی اطلاعات عمومی نسبت به اون موضوع پیدا بکنند. اما یکسری از اتفاقات هم نیاز به سطح علمی و تخصص بالایی نداره. اصولا نیاز نیست همه شطرنج باز حرفه ای باشند! همین که از اهمیت مهره ها و جایگاهشون خبر داشته باشی کافیه تا متوجه بشی چه کسی دارد بازی را میبازد. مسلما کسی که مهره های بیشتری از دست داده و مهره های مهمتری هم از دست داده. حالا اگه کسی تو این شرایط بگوید که فلانی دارد میبازد باید با این استدلال شما مورد عتاب قرار بگیره که تو تخصص نداری نظر نده!!!!؟؟
ناسناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
برو بابا .شما چه كاره هستي كه همچين نظري داري ميدي .غير از اين بوده كه حضرت اقا تأييد كرده مذاكرات رو .پس خواهشا حرف نزن
14
61
123
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
دوست عزیز نظر که مشکلی نداره لطفا آستانه تحملتان را بالا ببرید و به نظرات دیگران احترام بگذارید . لطفا
طرفدار
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۲
غیر از این بوده چون اگه حضرت آقا با این دیپلماسی لبخند مخالفت می کرد امثال شما میگفتید رهبری متنع مذاکره است و رهبری مخالف برداشته شدن تحریماست.
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۲
خفه بابا هیچی حالیت نمیشه شما دلواپس ها کشور رو رو به نابودی میبرید با اون ارباب بی عقلتون
9
67
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۴
بابا مگه شعار شما این نیست که ادب مرد به ز دولت اوست. اون کدخداتون تو ایران و کدخدای اعظمتون (آمریکا) مثل شما فقط شعار خوب میدن
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۰
آقای عزیز این حرف را وندی شرمن امریکایی می گوید بابا کجای کاری همه اش لجبازی نیست لطفاً یک کمی به عقل رجوع کن تا کی می خواهی فابریک نگه داری
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸
بی ادب
متاسفم برات
نیلوفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
باتمام نظرای اقای محمدی موافقم حرف حق جواب نداره دمت گرم
17
2
حمیدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
متاسفانه کسانیکه سالها پشت پرده با دشمن سازش کرده اند ضرباتی به اقتصاد مردم و پیشرفت کشور زده اند که حالا با افتادن نقابشان طلبکار انقلاب شده و همه را به افراطی گری متهم میکنند خود آنها با پولهای باد آورده خوی اشرافی پیداکرده و انقلاب زده شده اند و سعی دارند مردم را نیز همراه خود جلوه دهند و اگر به راه انقلاب بازنگردند به سرنوشت بنی صدر خائن دچار میشوند.
16
1
ناشناس
۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۰
احسنت برادرم
فدایی سید علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۲
خدایا ما نمیگذریم از انانی ک بعد از فتنه با نامه زدن ب دشمنان اسلام و انقلاب خواستار تشدید تحریم ها و فشار بر مردم شدن،خدایا تو هم نگذر. ما نمیگذریم از انانی ک حق مسلم ملت رو ضایع کردن،خدایا تو هم نگذر.ما نمیگذریم از انانی ک خطوط قرمز حضرت اقا رو هم حفظ نکردن،خدایا تو هم نگذر.خدایا ب داد دل سید علی برس ک غریب و تنهاست.....لعنت الله علی القوم الظالمین
7
2
پربازدیدترین آخرین اخبار