گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ محدثه الهی - قطعا همه ما تا به حال هنگام رفت و روب منزل،در گوشه های خانه،داخل زیرزمین و یا انباری،عنکبوت دیده ایم و کم و بیش اطلاعاتی درمورد این جانور داریم که البته اکثر ما این اطلاعات را از روی شکل ظاهری عنکبوت به دست آورده ایم. مثلا اینکه می دانیم عنکبوت یک جانور بی مهره است که هشت پا دارد و چون بال ندارد جزء حشرات محسوب نمی شود.همچنین شکارچی جانوران و حشرات کوچکتر از خود است. بنابراین گوشتخوار است.معمولا در کنج ها و جاهای خاک گرفته خانه یا... تار می تند و زندگی می کند. بیشتر عنکبوت هایی که تاکنون دیده ایم بدون درنظر گرفتن اندازه آنها که معمولا متفاوت هست، ظاهری یکسان و رنگی خاکی رنگ دارند.
همه اینها با اندکی دقت در زندگی عنکبوت ها قابل مشاهده است.
اما بد نیست این موضوع را هم درمورد عنکبوت ها بدانیم که تا کنون حدود سه هزار نوع عنکبوت شناخته شده است و دانشمندان نیز معتقدند هزاران نوع دیگر نیز وجود دارد که هنوز ناشناخته اند.
اما یکی از این سه هزار نوع عنکبوت شناخته شده که ممکن است کمتر با آن مواجه شده باشیم،عنکبوت بسیار خطرناکی است به نام "بیوه سیاه" و نامگذاری این موجود به این اسم جالب هم دلیل جالبی دارد!
کلمه سیاه در اسمش که به خاطر رنگ سیاه آن است و از ظاهرش هم پیداست، اما بیوه بودنش به این خاطر است که شوهرش توسط خودش کشته و خورده می شود! یعنی خودش،خودش را بیوه می کند.
حتما می پرسید چرا؟؟؟
بیوه سیاه پس از جفت گیری،جفت نر خود را به دو دلیل می خورد:
1-تامین غذا و انرژی برای ادامه بارداری.
2-کسب اطلاعات وراثتی و دی-ان-آ ی جفت نر و انتقال آن به فرزندان.
جالب است بدانید در انجام این کار هیچ زور و اجباری وجود ندارد و خورده شدن جفت نر با رضایت خود او صورت می گیرد و جالب تر اینکه جفت ماده پس از خوردن جفت نر و بیوه شدنش،تا آخر عمر با هیچ عنکبوت نری جفت گیری نمی کند و بیوه باقی می ماند.
این عنکبوت وفادار اما خطرناک،در مناطق شمالی و جنوبی ایران زندگی می کند و در جاهای خشک و بدون رطوبت مانند صحرا،کوهستان،اصطبل حیوانات و زیر شاخه های خشک گیاهان و گندم دیده می شود.بیوه سیاه هم مانند سایر جانوران گزنده،زمانی شما را نیش می زند که برای او نوعی تهدید به شمار بیایید.حتی اگر واقعا هم با همچین قصدی به این جانور نزدیک نشوید،ممکن است او شما را تهدید تلقی کند و شما را نیش بزند.پس بهتر است قبل از سفر کردن به این مناطق، اطلاعاتی در مورد این موجود کسب کنید تا در صورت گزیدگی توسط آن، بهتر بدانید با آن چه کنید!
سعی کنید در جاهایی که احتمال می رود بیوه سیاه در آنجا باشد مستقر نشوید.دست خود را درون حفره ها و سوراخ هایی که در زمین های زراعی هستند فرو نبرید تا از گزند این جانور مصون بمانید.گزیدگی توسط بیوه سیاه ممکن است در لحظات اول درد نداشته باشد اما پس از گذشت حدودا نیم ساعت،محل گزیدگی متورم شده و درد شدیدی خواهد داشت.این گزیدگی ها در برخی موارد مثلا در کودکان و یا افراد مسن ممکن است موجب مرگ شود.اما در سایر موارد بیمار بعد از گزیده شدن لازم است حداکثر 72 ساعت تحت نظر پزشک بستری باشد.از علائم مسمومیت توسط سم این موجود،می توان به درد شدید در محل گزیدگی، استفراغ، تب و لرز، اختلالات تنفسی، بی حسی عمومی و ... اشاره کرد.
فوق العادس.