کد خبر:۴۸۸۵۷۷

چرا در دوران پسابرجام و لغو تحریم‌ها هنوز فیلترینگ باقی است؟

یکی از موضوعاتی که رئیس جمهور قبل و بعد از انتخابات خرداد۹۲ به آن پرداخته‌ است مبحث فیلترینگ یا همان محدودیت‌هایی است که بر روی بعضی از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌ها وجود دارد.

به گزارش فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، یکی از موضوعاتی که رئیس جمهور قبل و بعد از انتخابات خرداد92 به آن پرداخته‌ است مبحث فیلترینگ یا همان محدودیت‌هایی است که بر روی بعضی از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌ها وجود دارد. برای مثال روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با مجله چلچراغ، پس از بیان اینکه هاشمی رفسنجانی شبکه‌هایی مثل فیس‌بوک را پدیده مبارکی می‌داند گفته بود: «خیلی از اقدامات علیه آزادی فضای مجازی که توسط افراد و نهادهای خاص صورت می‌گیرد، مقاصد خیرخواهانه ندارد. یعنی خیلی هم دلشان به حال اخلاق عمومی یا تهدیدهای این فضاها علیه جوانان نسوخته است. مقاصد سیاسی دارد. از آزادی موجود در این فضاها می‌ترسند، دنبال محدود کردن اخبار هستند، و این محدود کردن‌ها هم جواب نمی‌دهد. کاش طرفداران فیلتر کردن توضیح می‌دادند که در محدود کردن دسترسی مردم به کدام خبر موفق بوده‌اند؟ کدام خبر مهمی در چند سال اخیر وجود داشته که فیلترینگ باعث عدم دسترسی مردم به آن شده است؟ این اقدامات حتی مانع دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی هم نشده است.

 

فیلترینگ گسترده جز این‌که دیوار بی‌اعتمادی میان مردم و دولت را بیشتر می‌کند و به اقتصاد ما ضربه می‌زند، خاصیت دیگری ندارد و مانع توسعه کاربری‌های مثبت اینترنت در ایران می‌شود.» این‌گونه موضع‌گیری‌های عجیب روحانی به قبل از انتخاب شدنش به عنوان رئیس‌جمهور ختم نشد و در 27 اردیبهشت ماه سال گذشته با بیان به‌سرآمدن دوران منابر یک‌طرفه گفت: «چرا این همه در تزلزل هستیم و به جوان‌هایمان اعتماد نمی‌کنیم؟ ... من به همه دوستان عرض می‌کنم به جوان‌ها و نسل جوانمان اعتماد کنیم.

 

جوان‌های ما دارای فطرت پاک هستند و ایران‌شان را با همة وجود دوست دارند و به اسلام‌شان و خاندان ائمه و اهل بیت(ع) عشق می‌ورزند. فطرت پاک است. حال اگر زمانی هم خطا شود می‌توان آن را برگرداند و قابل بازگشت است. چرا که هم انسان توّاب است و هم خداوند توّاب رحیم است.»  با توجه به جهت‌گیری‌های رئیس جمهور در مورد عدم محدودسازی اطلاعات و دسترسی آزاد به منابع و اعتماد به جوانان انتظار می‌رفت تا حداقل در دوران پسابرجام این محدودسازی‌ها پایان یابد و دسترسی آزاد به منابع علمی و اطلاعاتی تسهیل گردد. رئیس جمهور به دوستان داخلی‌اش که سایت‌های ضدانقلاب و مستهجن را محدود کرده‌اند، می‌گوید به جوانان اعتماد داشته باشید ولی هیچ‌گاه به طرف‌های غربی‌ مورد مذاکره‌اش عنوان نکرده است که چرا سایت‌های محصولات با تکنولوژی بالا را به روی جوانان ما بسته‌اید و اجازه دسترسی به آن‌ها را نمی‌دهید. به نظر می‌رسد روحانی آن‌قدر که نگران دسترسی افراد جامعه به سایت‌های ضد انقلاب و معاند است نگران عدم دسترسی به سایت‌های علمی که به واسطه تحریم‌ها و از طرف دشمنان و مستکبرین ایجاد شده‌اند نیست.

 

آیا اینکه جوانان ما به سایت‌های تخصصی دسترسی ندارند نشان دهنده عدم اطمینان طرف غربی به جوانان ایرانی نیست؟ در حالی که دولتمردان تدبیر و امید بارها از لغو تحریم‌های ظالمانه حرف زده‌اند و ساعت‌ها سخنرانی‌کرده‌اند، اما هم‌چنان بسیاری از سایت‌های تخصصی به روی پژوهشگران ایرانی بسته است و دولت هیچ اقدامی برای باز شدن آن‌ها نکرده  و نمی‌کند. نکته جالب توجه اینجاست که منتقدین فیلترینگ دسترسی آزاد به اطلاعات و فضای مجازی را در چند سایت ضدانقلاب و مستهجن خلاصه کرده‌اند و محدودیت‌های ایجاد شده از طرف مستکبرین برای دسترسی به سایت‌های علمی را هیچ‌گاه عنوان نمی‌کنند. در حال حاضر سایت‌های تخصصی مانند:
 www.ti.com , www.wowza.com , www.amd.com, www.nvidia.com, www.microchip.com, www.adobe.com, www.mathworks.com
که فناوری‌های با تکنولوژی بالا را ارائه می‌دهند، به دلیل تحریم از داخل کشور عزیرمان قابل دسترس نیستند و پژوهشگران نمی‌توانند از خدمات آن‌ها استفاده کنند. به بیان دیگر این سایت‌ها از طرف صاحبان مستکبرشان برای ایرانی‌ها فیلتر شده‌اند. پیشنهاد می‌کنم که دولت‌مردان به جای تلاش برای فعالیت‌ شبکه‌های اجتماعی خارجی که منشأ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی هستند و به جای فشار به نهادهای انقلابی برای بازگشایی سایت‌ها و شبکه‌های با محتوای ضدانقلاب و مستهجن کمی به فکر پژوهشگران و محققین باشند و بازشدن این محدودیت‌های ظالمانه را از طرف‌های مذاکرات برجام بخواهند، چرا که در دوران پسابرجام تحریم‌ها پایان یافته است. من نیز مانند رئیس جمهور به همه دوستان عرض می‌کنم به جوان‌ها و نسل جوانمان اعتماد کنیم.

 


جوان‌های ما دارای فطرت پاک هستند و ایران‌شان را با همة وجود دوست دارند و به اسلام‌شان و خاندان ائمه و اهل بیت(ع) عشق می‌ورزند و این اطمینان را می‌دهم که حضور جوانان در سایت‌های علمی و تخصصی تحریم شده باعث خطایی نخواهد شد که بخواهند از آن توبه کنند! 9دی پیگیر بازشدن سایت‌های علمی و تخصصی که به واسطه تحریم‌های ظالمانه مسدود شده‌اند، خواهد بود.

 

منبع: ۹دی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار