به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزای دانشجو؛ جواد محقق با بیان این که در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مجازی حضور ندارد، عنوان کرد: فضای مجازی فضای گسترده و وقتگیری است و از ابتدا که این امکانات وارد کشورمان شد سعی کردم از آن پرهیز کنم.
این شاعر و منتقد ادبی کشورمان ادامه داد: آثار مکتوب بسیاری است که باید فرصت داشته باشم تا آنها را خوانم و اگر وارد فضا و شبکههای اجتماعی مجازی شوم زمان زیادی را از دست میدهم و دگر وقتی برای مطالعه جدی نخواهم داشت؛ به همین دلیل هم ترجیح میدهم وقت خود را با کتاب پر کنم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم در فضای مجازی آثار جدی یافت نمیشود و آثاری که به جدیت برسند تبدیل به کتاب میشوند و میتوان از این طریق با این آثار آشنا شد. همچنین در فضای مجازی راست و دروغ خیلی مشخص نیست ، چرا که هر کس با هر رتبه و شانی میتواند به این فضا ورود کند اثر خود را نشر دهد و هر مطلبی را به مخاطب منتقل کند.
محقق همچنین گفت: نسل ما، نسل کاغذ کاهی است و ترک کاغذ و خودکار و کتاب برایمان سخت است.حدود 15 سال پیش به ژاپن رفتم و تصور میکردم افراد میانسال در این کشور، در کار با اینترنت و رایانه خبره هستند، اما با کمال تعجب دیدم که در بین معلم های آنها هم این مشکل وجود دارد که نمی توانند و نمی خواهند همپای دانش آموزان کار با کامپیوتر را فرابگیرند و مسوولانشلان تلاش داشتند تا با برگزاری دوره های آموزشی، کار با کیبورد را به معلمان آموزش دهند.
وی با تاکید بر این که جدا شدن هر نسل از داشتههایش دشوار است، عنوان کرد: یادم میآید زمانی که خودکار تازه وارد کشور شده بود، افراد مسن تر از ما که با خودنویس کار میکردند، به ما طور دیگری نگاه می کردند و ما را مزمت میکردند. البته من زمانی که تازه رایانه به کشور آمده بود، دوره های کار با آن و کار با اینترنت را گذراندم و نمره قبولی هم گرفتم. اما از همان دوران به ذهنم رسید که اگر به این حوزه ورود نکنم برایم بهتر است. نمیخواهم بگویم فاصله گرفتن از فضای مجازی کار درستی است، اما راهی است که من برای خود انتخاب کردهام.
از آثار ادبی جواد محقق میتوان به قصۀ مرد بزرگ پاپتی 1356 ، مردی چو آفتاب 1357 ، با آخرین رسول 1360، تاوان عشق1371 ، مثل من به انتظار 1374 ، قدر استاد 1376 ، علم و ایمان در گفتوگو با دانشمندان 1377 ، یاد ماندگار 1378، معلمان خوب من 1379 ، گزیدۀ شعرها 1379، آن بهار مهربان 1380، علی امیر غدیر 1380، امین قافلۀ وحی 1381، خواب خوب 1381 ، در خانۀ ما 1381 ، آفتاب هدایت 1389، کلمات در خط مقدم1389، بیداری کلمات 1390، در کوچههای کرایوا 1390 اشاره کرد.
منبع: پایگاه خبری حوزه هنری