به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو؛ اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای 100 ثانیهای با حضور علی قربانی دبیر جشنواره و محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری و همچنین سینماگران و اصحاب رسانه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
بنا بر این گزارش اجرای این اختتامیه برعهده رسالت بوذری بود که بعد از قرائت قرآن و پخش سرود ملی توسط این مجری از دبیر جشنواره دعوت شد تا صحبتهای خود را درباره برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای 100 ثانیه انجام دهد.
علی قربانی اظهار داشت: فقط 100 ثانیه. به این معنی که بیش از 100 ثانیه وقت حاضرین را نمیگیرم. ابتدا تشکر میکنم از 988 نفری که با هزار و 678 فیلم در بخش مسابقه ملی شرکت کردند و همچنین 700 فیلم در بخش بینالملل جشنواره حضور داشتند که باعث رونق آن شدند.
وی در ادامه افزود: ساخت فیلمهای 100 ثانیهای بسیار دشوار است. از دبیران پیشین که در به بلوغ رساندن این جشنواره سهیم بودند، تشکر میکنم، بهخصوص از فاضل نظری که شعار اخلاق را بر روی جشنواره گذاشت.
قربانی در ادامه گفت: این جشنواره متعلق به حوزه هنری نیست، بلکه متعلق به تمام ایران است، هرچقدر بتوانیم باید در تولید کوشا باشیم و از طرفی باید تلاش کنیم تا در شبکه توزیع و نمایش این آثار موفق عمل کنیم؛ چراکه در این آثار میتوانیم مفاهیم اخلاقی را منتشر کنیم.
دبیر دهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای 100 ثانیهای در پایان رو به محسن مؤمنی شریف گفت: یکی از خواستههایم این است که این جشنواره بهصورت سالانه برگزار شود و امیدوارم در سال 95 نیز شاهد برگزاری آن باشیم.
در بخش سینمای اخلاق، هادی محمدیان توانست تندیس جشنواره، لوح تقدیر به همراه 4 سکه بهار آزادی برای فیلمنامه انیمیشن شاهزاده روم دریافت کند.
وی در ادامه گفت: این جایزه را تقدیم میکنم به خانواده انیمیشن ایران که بسیار مهجور و نجیب هستند. فکر میکنم در آیندهای نهچندان دور، سینمای ایران شاهد شگفتی خواهد بود.
برپایه این گزارش در بخش سینمای اخلاق، هنگامه قاضیانی بازیگر سینما توانست برای بازی در فیلم «دلبری» لوح تقدیر و تندیس جشنواره را از آن خود کند که طی سخنانی با اشاره به اینکه 18 سال در عرصه بازیگری فعالیت دارد، گفت: خدا را شکر در 18 سالی که فعالیت داشتم، تلاش کردم در اجرای دشواری نقشهایی که به روح من سپرده میشود، نگاه دیگری داشته باشم و مسیر خودم را طی کنم.
او همچنین گفت: خوشحالم که در یکی از معتبرترین جشنوارههای این سرزمین کهن، این جایزه را دریافت میکنم.
در بخش مستند مهدی شاهسواری که توانسته بود برای کارگردانی فیلم «درخشش» دیپلم افتخار به همراه 40 میلیون ریال جایزه نقدی را دریافت کند، در هنگام دریافت جایزهاش با اشاره به ردیف جلوی سالن که مدیران و همچنین داوران نشسته بودند، گفت: از ردیف جلو که مدیران نشستهاند خواهش میکنم واقعا هزینه فیلم بعدی ما را حمایت کنند. در مجموع 200 فیلمساز در این جشنواره داشتیم که اگر به هر کدام یک میلیون تومان داده شود، در مجموع 200 میلیون تومان میشود که در این کشور، مبلغی به حساب نمیآید.
برپایه این گزارش در ادامه شاهد اجرای موسیقی توسط کیوان ساکت بودیم و در مرحله پایانی اهدای جوایز، محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری به اصرار مجری «رسالت بوذری» طی سخنانی گفت: ابتدا تشکر میکنم از همه اساتید محترم و همه کسانی که زحمت کشیدند و جشنواره را برگزار کردند. من هم امیدوارم این جشنواره سال آینده نیز برگزار شود. در کتابی که یکی از متفکران اهل هنر به نام «معنی هنر»، ترجمه نجف دریابندری نوشته بود، اشاره کرد هنر ناب، هنری است که از هنرهای دیگر بهره برده است و با دیگر هنرها نسبتی دارد که موسیقی، داستان کوتاه و شعر از هنرهایی بود که وی نام برده بود. به نظرم اگر این نویسنده فیلمهای 100 ثانیهای را دیده بود، قطعا اظهار میکرد این آثار نیز به هنر ناب نزدیکتر است.
از دیگر نکات مطرح شده در طول برگزاری اختتامیه این بود که محمود صلاحی معاون فرهنگی، هنری شهرداری تهران به همراه احمدی رئیس تصویر شهر از 40 فیلم ثانیهای حمایت خواهند کرد.
نفرات برگزیده این جشنواره بدین شرح است:
* آثار برگزیده در بخش پویانمایی:
دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی 70 میلیون ریالی بهترین فیلم پویانمایی به حسین صفارزادگان برای کارگردانی فیلم قرمز از استان تهران تقدیم شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی این بخش به سید محمد رضا خردمندان برای کارگردانی فیلم مادر از استان تهران تقدیم شد.
جایزه نقدی 40 میلیون ریالی و دیپلم افتخار این بخش به فیلم تار و پود به کارگردانی امیر هوشنگ معین از استان تهران تعلق گرفت.
* آثار برگزیده در بخش مستند:
در این بخش هیأت داوران تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 70 میلیون ریالی بهترین فیلم مستند را به فیلم تک فرزندی به کارگردانی محمد حسن فلاح از استان تهران تقدیم کرد.
احسان معصوم کارگردان فیلم اثر از استان قزوین دیپلم افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی این بخش را کسب کرد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی به مهدی شاهسواری از استان تهران برای فیلم درخشش اهدا شد.
* آثار برگزیده در بخش داستانی:
تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 70 میلیون ریالی بهترین فیلم داستانی به فیلم رهایی به کارگردانی امیر علی دریکوند از استان خوزستان اهدا شد.
بیژن اعرابی از استان تهران برای کارگردانی فیلم شتابزده، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی را کسب کرد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی این بخش به سید محمد رضا خردمندان برای کارگردانی فیلم گزارشگر اهدا شد.
* آثار برگزیده بخش دستاوردهای فنی وهنری:
هیأت داوران در این بخش لوح تقدیر و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی را به محمد حسین فلاح برای فیلم داستانی ایرانی بخریم از استان تهران تقدیم کرد.
همچنین مقداد اخوان از استان تهران برای فیلم انیمیشن زمین روباه لوح تقدیر و جایزه نقدی 40 میلیون ریالی این بخش را کسب کرد
* بهترین فیلم از نگاه تماشاگران:
دراین بخش از علی عرفان فرهادی از استان تهران برای کارگردانی فیلم داستانی خویش انداز با اهدای لوح تقدیر و دو سکه بهارآزادی تقدیر صورت گرفت.
* جایزه بزرگ جشنواره:
احمد تیموری از استان اصفهان برای کارگردانی فیلم داستانی دیوار کشی دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی 100 میلیون ریالی این بخش را به خود اختصاص داد.
* جایزه بخش اخلاق:
در بخش جایزه اخلاق دهمین جشنواره بین المللی فیلمهای 100 ثانیهای که در آن به فیلمهای بلند با مضمون اخلاقی هدایایی اهدا میشود، سه جایزه این بخش به «هادی محمدیان» برای نگارش فیلمنامه فیلم انیمیشن «شاهزاده روم» و «محمدحسین مهدویان» برای کارگردانی فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» و هنگامه قاضیانی برای بازی در فیلم «دلبر» اهدا شد.
جایزه ویژه دبیر:
جایزه ویژه دبیر دهمین جشنواره فیلم 100 با حضور علی قربانی دبیر این جشنواره به سه فیلم ««این رو، اون رو» ساخته مهدی علی بیگی، «قطره دریاست اگر با دریاست» ساخته احسان باقری و «سرباز» ساخته علی کیوان اهدا شد.
جایزه بخش حمایتی:
جایزه حمایتی جشنواره بین المللی فیلم 100 که توسط باشگاه فیلم حوزه هنری اهدا میشود با حضور محمدرضا شفا مدیر باشگاه سوره به سه فیلم «چراغهای رابطه» ساخته مجتبی حیدری، «تار و پود» ساخته امیر میرزایی و «سرباز» ساخته علی کیوان اعطا شد.
این آثار توسط بهنام بهادری، سید محمد حسینی و Tatyana Meikshe مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نفرات برتر بخش انیمیشن، مستند و داستانی این جشنواره بدین شرح است:
در بخش انیمشین؛ لوح تقدیر، تندیس جشنواره به فیلم one day in july(وان دی این جولای) به کارگردانیhermes mangilaro (هرمس منجیلارد) از کشور اسپانیا اهدا شد.
در بخش مستند، هیأت داوران جایزه این بخش را به julii suares ( جولیو سوآرز) برای فیلم the return of the souls (دریترن آو د سلز) از کشور ایتالیا اهدا کرد.
جایزه بخش داستانی بین الملل به Akilesh kathamuthu( آکیلش کاتاموت) از کشور هندوستان برای فیلم the moment اهدا شد.
گفتنی است در اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای 100 ثانیهای، هنرمندانی چون اصغر همت، سیروس همتی، هنگامه قاضیانی، بهرام عظیمی، محمود عزیزی، محسن علیاکبری، عزتاله مهرآوران، هادی مقدمدوست، بهرام شاهمحمدلو و رضا ایرانمنش حضور داشتند و در بین مدیران میتوان به حسین پارسایی، رجبی معمار و محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری اشاره کرد.
منبع: فارس