واكسن آنفلوانزاي نوع A تا 10 روز آينده وارد كشور ميشود
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر وحيددستجردي صبح امروز در نشست خبري كه به مناسبت بازگشت زائرين بيت الحرام به كشور در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به همه گيري بيماري آنفلوانزاي نوع A در جهان اظهار داشت: تمامي آمار و ارقامي كه سازمان هاي جهاني تا كنون در مورد ابتلاي به اين بيماري پيش بيني كرده اند بر اساس حدس و گمان بوده است.
وي افزود: پيش بيني مي شد در ابتداي شيوع اين بيماري 30 درصد مردم جهان طي دو سال آينده به اين بيماري مبتلا شوند، در حالي كه در مراحل بعدي آمار ابتلاي 50 درصدي و 80 درصدي را در خصوص ابتلاي مردم جهان ارائه مي دادند.
وزير بهداشت با بيان اينكه هيچ كس نمي تواند پيش بيني دقيقي در خصوص تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي نوع A ارائه دهد، گفت: وزارت بهداشت بر اساس پروتكل بهداشت جهاني عمل مي كند.
وحيددستجردي افزود: بر اساس اين پروتكل اگر تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي نوع A از 100 نفر افزايش پيدا كند ديگر نيازي به آزمايش نيست، بنابراين آمارهايي كه تا كنون در خصوص ابتلاي بيش از 3000 نفر به آنفلوانزاي نوع A بيان شده است بر اساس آزمايشات قطعي به ثبت رسيده است.
تعداد واقعي مبتلايان به آنفلوانزاي نوع A ميليوني است
وي اظهار داشت: بر اساس نظر متخصصان عفوني تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي نوع A ميليوني است؛ به طوري كه در پايان دو سال آينده تا 50 درصد مردم جهان به اين بيماري مبتلا مي شوند.
وزير بهداشت همكاري سازمان ها و نهادهاي كشوري در كنترل اين بيماري را عملي انسان دوستانه خواند و گفت: سازمان هاي كشوري مي توانند در زمينه اطلاع رساني و فرهنگ سازي و كاهش ابتلا به اين بيماري با وزارت بهداشت همكاري كنند.
تختهاي ويژه مراكز بيمارستاني افزايش مييابد
وحيددستجردي از برنامه ريزي هاي اين وزارتخانه در خصوص كنترل آنفلوانزاي نوع A در كشور خبر داد و گفت: اگر چه تعداد تخت هاي ويژه بيمارستاني در تهران و ساير استان هاي كشور افزايش يافته است، اما با توجه به ورود موج سوم اين بيماري، تعداد اين تخت افزايش بيشتر خواهد داشت.
وي در ادامه تصريح كرد: تا كنون آمار مبتلايان به آنفلوانزاي نوع A به صورت تقريبي اعلام مي شد، اما از اين به بعد آمار به صورت روزانه بيان مي شود.
وزير بهداشت همچنين گفت: وزارت بهداشت، آموزش پزشكان و مردم و گروه پزشكي در خصوص ابتلاي مردم به اين بيماري را در دستور كار خود قرار داده است.
به استقبال حجاج نرويد
وحيددستجردي با اشاره به اقدامات مناسب سازمان هاي مرتبط در خصوص اعزام حجاج اظهار داشت: تا كنون تعداد موارد ابتلاي حجاج به بيماري بسيار كم بوده و هيچ مورد بستري و بد حال نداشته ايم.
وي از آمادگي كامل فرودگاه هاي كشور براي استقبال از حجاج خبر داد و گفت: حجاج در فرودگاه مدينه و جده مورد معاينه قرار مي گيرند و اسامي حجاج بيمار به سرمهماندار هواپيما تحويل داده مي شود، سرمهماندار نيز موارد مشكوك را به پزشكان انتقال مي دهد.
وزير بهداشت با بيان اينكه تمام حجاج در فرودگاه هاي كشور مورد بررسي و معاينه قرار مي گيرند، گفت: حجاج معاينه شده در صورت نياز درمان و يا بستري مي شوند و اگر نياز به آزمايش وجود داشته باشد ازمايش هاي لازم انجام مي گيرد.
وحيددستجردي در ادامه بيان داشت: با توجه به اينكه هر هواپيما 460 مسافر دارد و حدود 12هزار و 500 نفر در سالن ها، براي استقبال به حجاج نزديك مي شوند، قطعا امكان انتقال ويروس در اين مكان افزايش مي يابد.
وي تصريح كرد: توصيه وزارت بهداشت اين است كه مردم به استقبال حجاج نروند، مگر افرادي كه جزو خانواده درجه يك هستند؛ البته آنها نيز بهتر است به استقبال حجاج نروند.
وزير بهداشت همچنين گفت: حجاج نبايد تا يك هفته پس از ورود به كشور مراسم وليمه برگزار كنند.
دو ميليون و 800 هزار دز واكسن آنفلوانزاي نوع فصلي وارد كشور شد
وحيددستجردي از ورود دو ميليون و 800 هزار دز واكسن آنفلوانزاي فصلي به كشور خبر داد و گفت: به شركت هاي خصوصي اجازه داده شده است براي جلوگيري از گسترش آنفلوانزا در كشور واكسن آنفلوانزاي فصلي را خريداري و وارد كشور كنند.
وي در ادامه بيان داشت: اين در حالي است كه در سال گذشته تنها يك ميليون و 400 هزار دز واكسن آنفلوانزاي فصلي وارد كشور شد و در اختيار مردم قرار گرفت.
وزير بهداشت ميزان شيوع آنفلوانزاي نوعA را 1.2 تا 1.4 برآورد كرد و گفت: با توجه به اينكه ميزان شيوع اين بيماري بيش از آنفلوانزاي فصلي است بايد مردم موارد بهداشت فردي را به دقت رعايت كنند؛ به طوري كه روبوسي و دست دادن ممنوع شود و حتي مسئولان كشور هم به عنوان نمونه اين گونه موارد را رعايت كنند.
وحيددستجردي در پايان خاطرنشان كرد: ايجاد حالت نيمه قرنطينه در كشور در صورت وجود فرد مبتلا، و رعايت موارد بهداشتي جزو امور حياتي در پيشگيري از اين بيماري است./انتهاي پيام/