کد خبر:۴۹۸۵۵۳

آقای روحانی!عراقچی هم حرف صالحی را تائید کرد

شنبه شب و پس از حدود یک ماه، یک عضو دیگر تیم مذاکره کننده هسته‌ای سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی مبنی بر کارشکنی و بدعهدی طرف مقابل در رفع و لغو تحریم‌ها را تایید کرد، سخنانی که روحانی نسبت به بیان آن، پیشتر موضع تندی گرفته بود.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، سال گذشته بود که علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگو با وبگاه "العربی الجدید" بر ادامه فعالیت هسته‌ای ایران تاکید و اعلام کرد که غرب در اجرای تعهدات خود بر اساس برجام، تأخیر دارد و هنوز برخی تحریم‌ها برداشته نشده است.

 

وی رفع تحریم به موجب توافق را از مصادیق این تأخیر برشمرد و گفت: تا الان برخی بانک‌های بزرگ اروپایی تحریم‌های‌شان را به طور کامل پایان نداده‌اند چرا که قبلا تعهد داده که با ایران مراوده تجاری نداشته باشد. ما هنوز منتظر هستیم که وزارت خارجه ایران با اتحادیه اروپا تماس بگیرد و این بحران را حل کند.

 

انتشار این بخش از سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی و یکی از مذاکره‌کنندگان اصلی در تیمی که به برجام دست یافت، باعث شد که حسن روحانی رئیس‌جمهور هم به آن سخنان واکنش نشان دهد، واکنشی که درباره علی اکبر صالحی تند هم به نظر می‌رسید.

 

روحانی در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در سال 94، درباره اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی گفته بود: از خود آقای صالحی این موضوع را بپرسید. در زمینه مسائل اتمی، آقای صالحی هرچه بگوید درست است و ایشان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی نیست، وزیر خارجه هم الآن نیست، ایشان مسئول سازمان انرژی اتمی است.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه برجام اجرا شده است، اما اینکه کسی بگوید در برجام هیچ نقصی وجود نداشته اشتباه است و نقایصی در راه اجرایی شدن برجام وجود داشته که باید برطرف شود، گفته بود: برخی مؤسسات و بانک‌ها هنوز مقداری برای مبادله با ایران هراس دارند زیرا مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد. بانک‌ها از اینکه جریمه شوند هراس دارند و کار را با تأخیر شروع می‌کنند، به‌طور مثال یکی از کشورهای همسایه که حتی جزو کشورهای 1+5 هم نیست در یکی دو روز اخیر اجازه مبادله به بانک‌های خود با ایران را داده است.

 

روحانی همچنین گفته بود: به‌نظر بنده مسیر درستی را طی می‌کنیم و ممکن است مشکلات جزئی داشته باشیم که باید رفع شود و مرجع اظهار نظر درباره مسائل هسته‌ای آقای عراقچی مسئول است، در سیاست خارجی وزیر خارجه مسئول است، در مسائل اقتصادی وزیر اقتصاد و بانک مرکزی مسئول است و در مسائل هسته‌ای نیز علی‌اکبر صالحی مسئول پاسخگویی است.

 

حالا با گذشت حدود 30 روز از آن اظهارات رئیس جمهور، عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای، شنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری همان سخنان علی اکبر صالحی را تکرار کرده است.

 

عراقچی گفته است: آنها (طرف غربی) طبق برجام تعهداتی را که باید انجام می‌دادند، بر روی کاغذ انجام دادند البته نباید کار آنها روی کاغذ را بی‌ارزش بدانیم و باید گفت که زیر ساخت تحریم‌های هسته‌ای متزلزل شد. همه زیر ساخت‌های تحریم برداشته شد، اینکه گفته می شود که روی کاغذ تحریم ها برداشته شده بی‌اهمیت نیست.

 

وی اضافه کرده است: دو دسته مشکل اصلی وجود دارد. یکی بازگشت به شرایط اقتصادی قبل از تحریم و دوم کارشکنی ها و بدعهدی های طرف مقابل به خصوص آمریکا است. اینکه آثار برداشته شدن تحریم طول می کشد تا خود را نشان دهد این منطقی است. به طور مثال کاهش فروش نفت یک مثال است. 77 روز قبل تحریم های نفتی برداشته شد اما این بدان معناست که پس از آن فروش نفت به میزان قبل باز می گردد منطقی نیست چون مشتریان نفت ما از کشورهای دیگر به تامین نفت خود پرداخته اند.

 

عراقچی اضافه کرد: بازگشت ما به شرایط قبل از تحریم امری است میان ما و مشتریان نفتی ما است. در حاضر وزارت نفت توانسته 800 هزار بشکه نفت را بیش از زمان تحریم‌ها به فروش برساند. سوئیفت مثال دیگر است. این شرکت زمانی که تحریم ها برداشته شد بازگشت این شرکت به سیستم بانکی ما 3 الی 4 هفته طول می کشد تا به روند قبلی بازگردد.

 

حجم پول های بلوکه شده بیش از 100 میلیارد دلار بوده است

 

وی گفت: درباره مسائل ما در خارج از کشور، مبالغی که در خارج از کشور داریم از جنس های مختلف بوده و صاحبان مختلفی دارد. یک سری از آن متعلق به بانک مرکزی است و یک سری متعلق به دولت است. یک سری پول متعلق به وزارت نفت است. یک سری از مبالغ سپرده بوده که عمدتا در چین است که این اقدام برای حفاظت از بلوکه شدن بوده است. اگر همه این پول ها را جمع کنیم بالای 100 میلیارد دلار می شود. در مذاکرات وارد این موضوعات نشدیم. ما فقط درباره آزاد شدن این پول ها بحث کردیم. تمام پول های ایران آزاد شده اما در نقل و انتقال پول ها مشکلاتی وجود دارد. اختیار این پول ها نزد بانک مرکزی است. یکی از مشکلات برقراری مجدد شبکه بانکی است. در طول 10 الی 12 سال گذشته تمامی ارتباط بانک ها ما با بانک های مقابل قطع شده و باید بار دیگر روابط کارگزاری ایجاد کنند که این منوط به مذاکرات است.

 

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفته است: یک مشکل دیگر این است که آمریکا کارشکنی می کند. یک مشکل زمان بر بودن از لحاظ فنی است. تا الان بانک های ما نزدیک به 300 کارگزاری با بانک های خارجی ایجاد کرده است. بانک ملی 20 کارگزاری، بانک ملت حدود 43 کارگزاری ایجاد کرده است. بانک های دیگر بانک های خصوصی هستند و آنها هستند که تصمیم می گیرند که با بانک های ایران کار کنند. در طول سال های گذشته روابط بانکی بسیار پیچیده شده است. بانک ها به دلیل مسائل پول شویی و قاچاق انسان بسیار پیچیده شده است. الان بانک ها همانند سابق به راحتی نمی توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. تا این شبکه پیچیده برقرار شود مقداری زمان بر است.

 

صالحی: هنوز تمام تحریم‌ها برداشته نشده است

 

علی اکبر صالحی هم دیشب دوباره تاکید کرده است که، "هنوز شرایط رفع تحریم انجام نشده است هنوز بانک های بزرگ پا پیش نگذاشته اند. دلیلش این است که در زمان تحریم مجازات‌های سنگینی شده اند و هنوز از ارتباط با ایران ترس دارند. الان هم بخشی از اقداماتی که آنها باید انجام می دادند بر اساس برداشت ما هنوز همه قدم ها را بر نداشته اند."

 

عراقچی هم در این باره تاکید کرده است: عدم همراهی کامل طرف آمریکایی وجود دارد. هر کسی که شک دارد که سوئیفت برداشته شده یا نشده از جمله رئیس جمهور اتریش، به اتاق سوئیفت بانک مرکزی بروند و ببیند که تمامی بانک های ما به سوئیفت وصل شده‌اند. هر کسی که شک دارد می تواند به اتاق سوئیفت بانک مرکزی برود و این موضوع را ببیند اما موضوعاتی که آقای صالحی گفته، "درست است". موضوعی که هست هنوز برخی از تحریم‌ها باقی مانده که ربطی به برجام و موضوع هسته‌ای ندارد. برخی از تحریم‌ها هنوز باقی مانده که مربوط به تروریسم و حقوق بشر و تحریم‌های اولیه آمریکا باقی مانده است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۹
مصاحبه آقای عراقچی را در تلویزیون دیدم، ایشان صحبتهایشان تناقض داشت که هم تحریمها برداشته نشده و هم اینکه مشکلی نداریم و ارتباط هست، که االبته ایشان از خدمات رسانی مثل بیمه و کاغذ بازی اسم آورد و از طرفی ادعا کرد که تحریمها برداشته نشده، استدلال ایشان هم به اصل توافق روی کاغذ بود که بالاخره ما جواب بله را از آمریکا گرفتیم اینها در یک شکست کامل در باتلاق آمریکا گرفتار شده اند و دست و پا میزنند و هر کدامشان یک چیزی میگوید که البته شخص روحانی مقصر اصلی ماجرا است چون خواسته ایشان برداشته شدن تحریمها بود ولو به هر قیمتی و اگر تا پایان دولت باراک اوباما این ماجرا طول بکشد باز هم خواهد گفت که کار ما در اعتماد کردن به آمریکا درست بوده است، این هم نتیجه اعتماد کردن به کدخدا است.
80
3
ناشناس
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
به این میگن استدلال نوبخت گونه!
عباس
Germany
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵
خب پس لطفا یه برجام هم برای حقوق بشر قبول کنید و یکی هم برای تروریسم و یکی هم برای احکام قرآنی از جمله قصاص و یکی هم برای به رسمیت شناختن اسرائیل و یکی هم برای پشت پا زدن به حزب الله و یکی هم برای سیستم دفاعی موشکی و یکی هم برای انحلال سپاه و یکی هم برای لغو قانون ولایت فقیه و یکی هم برای لغو شعار مرگ بر آمریکا و یکی هم برای ......
آیات قرآن و احکاام اسلام فقط لغلغه زبان شده .
فاستقم کما امرت و من تاب معک
77
3
vqcc
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
دمت گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴
اگه توافق نمی کردیم چه میشد،اصلا نفت مارانخرند،تمام دنیا ماروتحریم کنه،دلاربشه ده هزارتومن و...البته بااین توافقی که کردیم یه مقدار ترمز تحریمهاروموقتی کشیدیم حداقل 3سال اوناروسر کارگذاشتیم
14
76
ناشناس
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
کجای کاری؟ حداقل 25 سال رفتیم سر کار!
ebi tanha
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۷
به چه قیمتی تحریمها برداشته بشه ؟ به قیمت رو سیاهی ما پیش شهدامون؟
فعلا شما ها که بهش رای دادین بیشتر سر کارید میگی نه تاریخ ثابت خواهد کرد.
احمدعلوا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷
روحانی از امید دادن خالی متشکریم
56
3
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
اصل قضیه فروش نفت ارزان تا حد مفت به غربه بقیه مسایل سرکاری وردگم کنیه
64
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
از عراقچی نپرسید اون که وزیر خارجه نیست!
50
1
حسين
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۰
دولت روحاني دراين چند سال به جاي تمركز روي اقتصاد مقاومتي وحل مشكلات داخلي روي مذاكره بيهوده باآمريكا تمركزكرد و وقت ملت ايران گرفته شد
40
0
پاتک
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴
اینجاس که نـــــباید گفت: همه چی برجامه ما چقدر خوشبختـــــیــــم!!زمانی که رییس جمهور با 4 نفر دوروبراش هر کدام از برجام تفاسیر جداگانه دارن.حــــالا فکرشو بکنین بخواهیم حـــالــی جهانیان کنیم برجام نقض شده یا نشده!!!!اینجا در دولت 5 نفر نتونن با زبان فارسی و با وحدت کلمه در مورد برجام به اتحادبرسن و از هر سری صدایــی!! پس بخوانیدالفاتــــحـــه
55
0
مهدی
Germany
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
دوستان عزیز... برای اینکه کشور بیشتر از این به گل نشینه باید خودمون دست به کار بشیم...باید به افراد بی سواد و جاهل و... بفهمونیم که دولت روحانی داره کشور رو به باد میده...نباید سال بعد ایشون رای بیاورد...خواهشا به پا خیزید...
63
0
شاهد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۴
آنچه مشخصه اینه که دولت روحانی تریبون کاخ سفیده هرچی اونا گفتند رو قبول حتی تعبیر هم میکنند .
46
2
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۳
من برای صالحی متاسفم که در دولت قبل بها پیدا کرد و مرد شد ولی بخاطر حفظ پست و منصب با دولتی همراه شد و با قسم های دروغ خون همکاران شهید خودش رو پایمال کرد
47
3
ناشناس
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۹
همین صالحی شهریور 88 خبر وجود سایت فردو رو رسانه ای کرد و همین صالحی هم نابودش کرد.
معین
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۳
آخه این دولت اصلا دروغ گو نیست فقط دولت قبلی دروغ گواست وبس
9
0
رفق
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۰
یاد کنیم از روزی که روحانی گفت در روز اجرای برجام کلیه تحریم ها برداشته می شود
12
0
پربازدیدترین آخرین اخبار