کد خبر:۴۹۸۶۱۵

اعزام نیروهای ویژه ناتو به سوریه!

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات امریكایی كه هویت آنها فاش نشده، گزارش داد امریكا افزایش نیروهای ویژه خود در سوریه را بررسی می‌كند. بنابر گفته این مقام امریكایی، هدف از این اقدام، تشدید مقابله با شبه‌نظامیان گروه تروریستی «داعش» است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاري دانشجو، به نقل از الوقت،‌ یك هفته پس از بازپس‌گیری شهر پالمیرا كه در جریان آن نیروهای دولتی یك قدم به شهر رقه، مركز خلافت خود خوانده داعش نزدیك شدند، رسانه‌های غربی به نقل از مقامات امریكایی گزارش دادند كه واشنگتن تصمیم گرفته است تعداد نیروهای ویژه خود را در سوریه افزایش دهد؛ اقدامی كه به نظر می‌رسد در رقابت با تلاش‌های دولت سوریه و متحدانش برای بازپس‌گیری رقه و سایر مناطق تحت كنترل داعش در شمال شرقی سوریه صورت می‌گیرد.

 

روز شنبه خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات امریكایی كه هویت آنها فاش نشده، گزارش داد امریكا افزایش نیروهای ویژه خود در سوریه را بررسی می‌كند. بنابر گفته این مقام امریكایی، هدف از این اقدام، تشدید مقابله با شبه‌نظامیان گروه تروریستی «داعش» است.

 

امریكا پیشتر حدود ۵۰ نیروی ویژ‌ه را به سوریه اعزام كرده كه عمدتاً در مناطق كردنشین واقع در شمال سوریه مستقر شده‌اند. این نیروها وظیفه حمایت از كردهای سوریه و همچنین آنچه امریكا آنها را «شورشیان میانه‌رو» می‌نامد، دارند. در گزارش رویترز تأكید شده كه نیروهای جدید نیز وظیفه آموزش و پشتیبانی دارند و مستقیم در جنگ مشاركت نخواهند كرد.

 

تصمیم امریكا برای اعزام نیروی بیشتر به سوریه یك هفته پس از آن صورت می‌گیرد كه نیروهای دولتی سوریه با حمایت متحدان خود موفق شدند شهر باستانی پالمیرا را از كنترل شبه نظامیان داعش خارج كنند. با آزاد‌سازی پالمیرا، واحدهای ارتش سوریه یك گام به دو استان شرقی سوریه یعنی دیر الزور و رقه كه عمدتاً در كنترل داعش قرار دارند، نزدیك شدند. ارتش سوریه پس از تسلط بر پالمیرا طی بیانیه‌ای تأكید كرد كه «نیروهای مسلح این كشور عملیات ضدداعش خود را اینك در جبهه‌های شرق و شمال سوریه بر استان‌های دیرالزور و رقه متمركز خواهند كرد.» در همین حال روز گذشته، منابع آگاه اعلام كردند جنگنده‌های ارتش سوریه نشست رهبران داعش در ساختمان استانداری شهر رقه، مقر اصلی و پایتخت خلافت خود‌خوانده داعش در سوریه را بمباران كردند.

 

استان‌های رقه و دیرالزور كه عمده مساحت آنها بیابان است بخش اعظمی از خاك سوریه را تشكیل می‌دهند و تسلط بر آنها به معنای در كنترل داشتن 90 درصد خاك سوریه است. تحلیلگران معتقدند در صورت تسلط نیروهای دولتی بر این مناطق یكی از مهم‌ترین اهداف امریكا در سوریه، یعنی تجزیه این كشور با چالش جدی مواجه می‌شود.

 

جان كول تحلیلگر مسائل غرب و جنوب آسیا و استاد دانشگاه میشگان امریكا می‌نویسد: احتمالاً دولت سوریه تلاش می‌كند با بازپس‌گیری دو استان بزرگ شرقی این بحث را مطرح كند كه هم اكنون 90 درصد سوریه را در كنترل خود دارد و در نتیجه بحث فدرالی شدن بی‌معنی است. امریكایی‌ها اخیراً بحث فدرالی شدن سوریه را مطرح كرده‌اند كه خیلی‌ها معتقدند این طرح زمینه‌ساز تجزیه سوریه است.

 

به نظر می‌رسد تصمیم اخیراً امریكایی‌ها برای اعزام نیروهای بیشتر به سوریه با هدف پیش‌دستی در تسلط بر استان رقه است تا بدین طریق نیروهای متحد امریكا را زودتر از نیروهای دولتی داعش از این استان بیرون برانند. مهم‌ترین نیروهای متحد امریكا جهت حمله به داعش كردها هستند. صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموكراتیك كردهای سوریه در دیدار با خبرنگاران در پاریس گفت: نیروهای كرد همراه با ائتلاف ضدداعش برای آزادسازی رقه مقدمه‌چینی می‌كنند. من از ساكنان عرب استان رقه می‌خواهم به نیروهای ما كه تعداد آنها بین 40 تا 50 هزار تن است، بپیوندند.

 

كردها اخیراً در شمال سوریه نظام فدرالی اعلام كرده‌اند كه با مخالفت دمشق مواجه شده است. از سوی دیگر، شكست داعش در استان‌های رقه و دیرالزور توسط نیروهای دولتی باعث افزایش اعتبار دولت سوریه در مبارزه با تروریسم خواهد شد؛ مسئله‌ای كه قطعاً خوشایند امریكا و متحدانش نیست. مایكل استیونس مدیر مؤسسه مطالعاتی رویال یونایتد در وب سایت بی‌بی‌سی نوشته است: «عربستان سعودی و امارات‌متحده‌عربی قول داده‌اند كه در صورت نیاز برای شكست دادن داعش نیرو اعزام كنند، اما سبقت گرفتن نیروهای آقای اسد از آنها بار دیگر مهر تأییدی بر نقش او در سوریه خواهد بود. چنین نتیجه‌ای از یك طرف شكستی دردناك برای كشورهای خلیج فارس محسوب می‌شود و از طرف دیگر مایه سرافكندگی كشورهای غربی كه هیچ علاقه‌ای به ماندن آقای اسد در قدرت ندارند خواهد شد».

 

اسناد حمایت تركیه از داعش

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به شورای امنیت تركیه را به تأمین تسلیحاتی داعش در سوریه متهم كرد. او گفت، تركیه این كار را از طریق كاروان‌های سازمان‌های امدادی انجام می‌دهد. ویتالی چوركین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به تاریخ ۱۸ مارس به اعضای شورای امنیت نوشت: «ارسال‌كننده اصلی سلاح و تجهیزات نظامی به داعش تركیه است و این كار از طریق سازمان‌های غیردولتی به انجام می‌رسد.» در این نامه ‌سه سازمان غیردولتی تركیه متهم شده‌اند كه با كسب مأموریت از سوی نیروهای اطلاعاتی تركیه «تجهیزات مختلفی» به جهادگرایان در سوریه ارسال كرده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار