کد خبر:۴۹۹۱۱۴

آیا اشغال «تل العیس» توسط جبهه النصره با اطلاع ارتش سوریه بوده است؟

یوروی برمین عضو شورای روابط خارجی روسیه و كارشناس سیاست خارجی این كشور در منطقه نوشت:‌ «دمشق، تهران، مسكو تصمیم گرفته‌اند كه با دست كشیدن ازتل العیس، اهداف پنهان خود را عملی کنند.»

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاري دانشجو، به نقل از الوقت،‌ تروریست‌های سوریه از بر قراری آتش بس استفاده كرده و طی حملاتی موفق شدند یك نقطه مهم راهبردی را در استان حلب از كنترل دولت خارج كنند، با این حال بعضی منابع آگاه می‌گویند واحدهای ارتش سوریه و متحدانش عمدا عقب نشینی كرده‌اند تا ثابت كنند كه تروریست‌ها ناقض آتش بس هستند تا بدین طریق زمینه از سرگیری حملات گسترده علیه آنها فراهم شود.

 

جبهه النصره شاخه سوری القاعده روز دوشنبه تصاویر تبلیغاتی گسترده ای در شبكه های مجازی از عملیات خود برای حمله به مواضع نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان حزب‌الله در جنوب غربی استان حلب منتشر كرد.

 

حملات این گروه تروریستی به همراه متحدانش علیه شهرك راهبردی «تل العیس»، «خان طومان» و «تل الاربعین» واقع در جنوب غربی استان حلب با سه حمله انتحاری سنگین، از روز جمعه شروع شد. شبه نظامیان جبهه النصره سرانجام موفق شدند روز دوشنبه تل العیس را به كنترل خود درآورند.

 

رویترز به نقل از یك منبع ارتش سوریه گزارش داد كه این شهرك،‌ كم جمعیت اما مهم از نظر راهبردی دارای اهمیت است. این منبع نظامی سوریه گفته است:« این منطقه یك نقطه تقسیم در خط مقدم جبهه جنوبی ارتش در حلب است».

 

این حملات در حالی صورت می‌گیرد كه بر اساس توافق «گروه بین المللی حمایت از سوریه» در مناطق مختلف این كشور اتش بس برقرار شده است و منطقه حمله شده جز مناطقی است كه شامل آتش بس می‌شود.

 

حملات جبهه النصره علیه ارتش سوریه نیز در حالی صورت می‌گیرد كه گزارش‌های منتشر شده حاكی از افزایش تنش‌ بین این گروه با متحدان خود در ائتلاف جیش التفح است.

 

جیش الفتح ائتلافی هست كه از اوایل سال گذشته با مشاركت چندین گروه مسلح تشكیل شد كه مهمترین آنها جبهه النصره و احرار الشام هستند. این ائتلاف خیلی زود توانست مناطقی را در شمال این كشور بویژه در استان ادلب به كنترل خود در آورد.

 

با وجود اینكه هم احرار الشام و هم جبهه النصره گرایش سلفی دارند اما تفاوت‌ها در رفتار و تصمیم‌های آنها حاكی از افزایش شكاف بین این دو گروه موثر در تحولات میدانی شمال سوریه است.

 

احرار الشام تلاش دارد خود را یك گروه میانه رو نشان دهد و از آتش بس برقرار شده نیز حمایت كرده است، اما جبهه النصره هیچ علاقه‌ای به پنهان كردن ماهیت خود ندارد و حمایت حرار الشام از آتش بس را نشانه تبعیت از دستورهای «نظام‌های مرتد و کافر» می‌داند.

 

از سوی دیگر، در آتش بس توافق شده، به صورت صریح نام گروه جبهه النصره و داعش آمده است اما هیچ اشاره‌ای به نام احرار الشام نشده است. با این حال در میان بعضی رهبران احرار شام، نگرانی جدی از هدف قرار گرفتن توسط جنگندهای روسی به دلیل اتحاد با جبهه النصره وجود دارد.

 

به نظر می‌رسد یكی از دلایل موافقت محور مقاومت و روسیه با آتش بس، اشراف از اختلافات داخلی گروه های تروریستی بود و پیش بینی می‌شد با برقراری آتش بس، این اختلافات در میان گروه‌های مسلح بیش از پیش آشكار شود. در طول هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از درگیری جبهه النصره با طرفداران ارتش ازاد در معره النعمان منتشر شده است. رهبران احرار شام نسبت به این اقدامات جبهه النصره واكنش تندی نشان داده‌اند. «ابو مصطفی» یكی رهبران احرار شام اخیرا در صحفه تویتر خود نوشته است: «این گروه‌ها باید بدانند که طول عمر آن‌ها به سر رسیده یا نزدیک است که تمام شود و باید مرحله جدیدی از هماهنگی و اتحاد سیاسی و نظامی را آغاز کنند».

 

رسانه‌های نزدیك به حزب‌الله لبنان با اشاره به حمله جبهه النصره به تل العیس و اختلافات داخلی گروه های متحد در جیش التفح، این حمله را نشانه بحران داخلی این گروه ها توصیف كردند. شبكه المنار در وب سایت اینترنتی خود نوشت: «این گروه‌ها که از درون به بحران رسیده‌اند، در مواجهه با این واقعیت اقدام به گشودن جبهه ریف جنوبی حلب کرده‌اند».

 

در همین حال، بعضی ناظران از آگاهی روسیه، ایران و سوریه از تحركات جدید شبه نظامیان در تل العیس و احتمال سقوط عمدی این شهرك خبر دادند. یوروی برمین عضو شورای روابط خارجی روسیه و كارشناس سیاست خارجی این كشور در منطقه نوشت:‌ «دمشق، تهران، مسكو تصمیم گرفته‌اند كه با دست كشیدن ازتل العیس، اهداف پنهان خود را عملی کنند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار