به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» مسعود جمالی، عضو کمیته جوانان اتاق بازرگانی اصفهان و صادر کننده نمونه ضمن اشاره به دلایل ایجاد کننده رکود در اقتصاد کشورمان، گفت: رکود را می توان در چنین سطح تقسیم بندی کرد.
وی با بیان اینکه یکی از سطوح رکود ناشی از اقدامات کوتاه مدت است که البته می توان با اقدامات کوتاه مدت نیز آن را رفع کرد، اظهار کرد: در این میان سطح دیگری از رکود وجود دارد که بخاطر ساختار اقتصادی کشورمان ایجاد شده است.
عضو کمیته جوانان اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه در این سطح از رکود باید قوانین را عملیاتی کرد وگرنه با شعار اتفاقی رخ نمی دهد، افزود: در شرایط کنونی که اقتصاد در رکود به سر می برد باید تولیدات داخلی را بر اساس مزیت انجام دهیم.
جمالی با اشاره به مطلب بالا، ادامه داد: تولید کالا بر خلاف نیاز بازار و بدون نیاز سنجی، یکی از مشکلات تولیدکنندگان کشورمان است در صورتی که این امر در دنیا بلعکس است.
وی ضمن بیان اینکه برخی از صنایع و کارگاه ها عمر مفیدشان تمام شده و نباید فعالیتشان ادامه یابد، تصریح کرد: اگر از چنین صنایعی حمایت شود در بازه زمانی مشخص شرایط بهبود می یابد ولی در دراز مدت به همان حالت اول بر می گردد.
این صادر کننده نمونه استان اصفهان با اشاره به اینکه ساختار اقتصادی عرصه صنعت باید اصلاح شود، گفت: صنایع نباید به دولت ها وابسته باشند تا بتوانند در هر شرایطی بدون حمایت به فعالیت خود ادامه دهند.
جمالی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، دولت باید از صنایعی که در امر تولید و صادرات مزیت دارند حمایت کند، اظهار کرد: کشورهایی مانند کره، تایوان، سنگاپور و غیره بر همین اساس صادرات خودشان را رشد دادند و همزمان به اصلاح صنایع نیز اقدام کردند و این در حالیست که امروزه صنایع قدیمی مانند فولاد مبارکه دارای تکنولوژی چند دهه گذشته است.
وی ضمن بیان اینکه در کنار حمایت مالی، باید حمایت های معنوی مانند آموزش و جذب سرمایه از طریق سیستم های غیر بانکی نیز برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود، تصریح کرد: کمبود نقدینگی نیز یکی دیگر از دلایل ایجاد رکود است.
عضو کمیته جوانان اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه امروزه بانک ها و موسسات مالی یکی از بزرگترین معضلات عرصه اقتصادی هستند، افزود: مردم پول خود را به بانک ها می دهند تا سود کلان دریافت کنند و دیگر کسی به سمت تولید حرکت نمی کند.
جمالی با تاکید بر اینکه فشارهای مالیاتی از دیگر مشکلات شرایط کنونی است، ادامه داد: باید در این شرایط نامناسب از تولید حمایت شود.
وی ضمن بیان اینکه در شرایط رکود هیچ فردی توسعه اقتصادی را پیشنهاد نمی دهد، گفت: زمانی که در بازار رونق ایجاد شود، آن وقت می توان به توسعه نیز فکر کرد زیرا حرکت به سمت توسعه در شرایط رکود موجب ورشکستگی می شود.
این صادر کننده نمونه استان اصفهان با اشاره به اینکه باید سطح کیفی و قیمت کالاهای تولید داخل را با تحقیق، به سطح کالاهای خارجی برسانیم، خاطرنشان کرد: نبود اطلاعات و آمارهای اقتصادی موجب می شود تصمیم گیری های اشتباه اقتصادی انجام شود لذا باید با ایجاد شفافیت در این زمینه بهینه سازی صورت بگیرد.
منبع: تهران نیوز