کد خبر:۵۰۲۱۰۷

ساخت دوچرخه هيبريدي با الهام از يوزپلنگ ايراني

پژوهشگران دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي با الهام از يوزپلنگ ايراني، دوچرخه هيبريدي را عرضه كردند كه قادر است در مسيرهاي شيب‌دار با استفاده از سيستم برقي طي مسير كند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه به نقل از روابط عمومي دانشگاه خواجه نصیر، پژوهشگران دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي با الهام از يوزپلنگ ايراني، دوچرخه هيبريدي را عرضه كردند كه قادر است در مسيرهاي شيب‌دار با استفاده از سيستم برقي طي مسير كند.

 

محمود كريمي، مسؤل تيم «بادپاي نصير» دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در حاشيه نخستين كنفرانس مهندسي مكانيك و هوافضا آلودگي هوا را يكي از مشكلات و معضلات اصلي كلانشهرها نام برد و گفت: يكي از راهكارهاي كاهش آلودگي هوا استفاده از دوچرخه است و يكي از مشكلات شهري براي استفاده از دوچرخه نيز شيب خيابا‌ن‌ها و معابر است كه اين امر دوچرخه سواري را با مشكلاتي همراه مي‌كند.

 

وي از ارائه ايده‌اي براي رفع اين مشكل خبر داد و يادآور شد: براي اين منظور اقدام به طراحي و ساخت دوچرخه دومنظوره هيبريدي شد كه اين تحقيقات با همكاري تعدادي از دانشجويان دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در قالب تيم بادپاي نصير اجرايي شد.

 

كريمي با اشاره به جزئيات دوچرخه طراحي شده، توضيح داد: اين دوچرخه با الهام از يوزپلنگ ايراني به صورت دو منظوره طراحي شد، به اين معنا كه در مسير هموار اين دوچرخه به صورت پدالي حركت مي‌كند و در مسيرهاي داراي شيب مي‌توان از سيستم برقي آن بهره برد.

 

اين محقق، خاطرنشان كرد: در مكان‌هاي مسطح كه از پدال براي حركت دوچرخه استفاده مي‌شود، باتري نيز همزمان شارژ مي‌شود و با هر بار شارژ، دوچرخه قادر است تا ۱۰ كيلومتر و اگر از باتري‌هاي باكيفيت استفاده شود تا ۲۰ كيلومتر را طي مسافت كند.

 

وي با تاكيد بر اين كه اگر به طور برنامه‌ريزي شده از پدال و سيستم برقي دوچرخه استفاده شود، باتري آن تا ۴۰ كيلومتر مسافت دوام دارد، يادآور شد: تمام اين ويژگي‌ها به مشخصات باتري، سرعت و شرايط جاده بستگي دارد.

 

مسئول تيم بادپاي نصير به بيان اجراي فاز توسعه‌اي اين طرح پرداخت و اظهار كرد: براي اين دوچرخه همچنين سيستمي طراحي شد تا فرد بتواند سرعت، ميزان شارژ باتري و نقشه راه را بر روي تلفن همراه خود مشاهده كند و قرار است اين سيستم در قالب يك سايت توسعه يابد.

 

وي با تاكيد بر اين كه اين دوچرخه با نام «چيتا» عرضه شده است، خاطرنشان كرد: درصدد هستيم تا با مذاكره و رايزني با شهرداري تهران، «چيتا» را به توليد انبوه برسانيم.

 

اين طرح در نخستين كنفرانس مهندسي مكانيك و هوافضا كه روز پنجشنبه، ۲۶ فروردين ماه در دانشگاه تهران برگزار شد، رونمايي شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار