به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» سال گذشته هم زمان با اعطای پروانههای جدید ارتباطات ثابت به شرکتهای اینترنتی سابق، پرده از افزایش زمان انحصار ایرانیاننت برداشته شد.
در حالیکه قرار بود همپای ایرانیاننت به عنوان اپراتور چهارم فیبرنوری کشور، دارندگان پروانههای جدید ارتباطات ثابت (FCP) هم به توسعه فیبرنوری در کشور بپردازند اما با افزایش مدت زمان انحصار عملا در این زمینه ناکارا شدند.
در همان حوالی زمزمه ورود اپراتور خارجی به پروژه ایرانیاننت شنیده و بعدها توسط مسئولان گفته شد که MTN قصد سرمایهگذاری مجدد در پروژهای زیرساختی کشور را از محل سود پروژه ایرانسل دارد.
در واقع مسئولان با توجه به اینکه حجم عظیمی از درآمدهای MTN در شرایط تحریم بلوکه شده بود، پیشنهاد سرمایهگذاری مجدد این اپراتور چند ملیتی را از محل درآمدهای بلوکه شدهاش در پساتحریم دادند. رنگینترین پیشنهاد هم اپراتور فیبرنوری بود که طی سالها حضور در صنعت CT همچنان نتوانسته به جایگاه مطلوبش دست یابد.
پیش از این محسن باقری چناری –مدیر عامل ایرانیاننت- هم درباره احتمال حضور شریک خارجی یکی از اپراتورهای موبایل در پروژه فیبرنوری به تسنیم گفته بود که یکی از سرمایهگذاران خارجی که وارد مذاکره با ما شده، در یکی از اپراتورهای ایرانی سرمایهگذار است.
وی همچنین گفت: طرح تجاری ایرانیاننت مورد موافقت اپراتور خارجی قرار نگرفته و از این جهت قرار شده طرح تجاری مشترکی با این شرکت خارجی تدوین شود که البته این موضوع به بعد از توافق بر سر برجام موکول شد.
او بعد از به سرانجام رسیدن برجام نیز مجددا به تسنیم گفت: طراحی طرح تجاری مشترک بین ما و اپراتور خارجی شروع شده است. این طرح تجاری مشترک به درخواست اپراتور خارجی توسط شرکت دِلتا طراحی میشود و بعد از به سرانجام رسیدن، فعالیت مشترک پیرامون آن شکل میگیرد.
در حالیکه قرار بود طبق وعدههای پیشین مدیر عامل ایرانیاننت، نحوه همکاریهای این شرکت خارجی با اپراتور چهارم ایران تا عید 95 مشخص شود اما این اتفاق نیفتاده و تنها جلساتی بین مسئولان داخل کشور با آنها برگزار شده است.
برآورد جلسات اینگونه بوده که تا پایان فروردین ماه طی جلسهای مشترک، طرح تجاری نگاشته شده به تأیید طرفین برسد و چگونگی فعالیتهای آتی ترسیم شود.
منبع: تسنیم