به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» در سال اقتصاد مقاومتی اهمیت دادن به بخش تولید و صنعت از اولویتهای دولت یازدهم است به طوری که هفته گذشته همایشی دو روزه در سازمان مدیریت و برنامهریزی برای بررسی راهکارهای کمک به تولید کنندگان و صنایع راکد با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد.
در این بین برخی از کارشناسان و روسای اتحادیهها و تشکلها بر لزوم اولویت دادن دولت به حفظ صنایعی که اکنون با مشقتهای بسیار فعالیت میکنند، تاکید دارند.
رئیس انجمن کار آفرینان، قاچاق و حضور برندهای خارجی را مهمترین عامل ضربه زدن به اقتصاد ملی و صنایع کشور می داند.
ال جی برای تبلیغات در ایران از کره بودجه میگیرد
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به شرایط اقتصادی کشور اظهار داشت: درحالیکه رکود اقتصاد کشور را فرا گرفته برخی برندهای خارجی با حمایت گسترده تبلیغاتی به راحتی همین بازار نیمه جان را از دست صنایع داخلی خارج کردهاند.
حمیدرضا غزنوی با اشاره به بازار لوازم خانگی ایران اظهار داشت: بازار لوازم خانگی ایران با 20 هزار میلیارد تومان حجم بازار، در حدود یک پنجم بازار خودرو ایران است در واقع از جهت حجم بازار در ایران، بازار خودرو در رتبه اول و بازار لوازم خانگی در رتبه دوم قرار دارد.
غزنوی افزود: میزان واردات لوازم خانگی 7 برابر خودرو است و هیچ کالایی در کشور به اندازه لوازم خانگی وارد نمی شود. این درحالی است که شرکتی مانند الجی با اسم تولید داخلی، از سوی دفتر مرکزی در کره جنوبی حمایت می شود به طوری که بودجهای که دفتر این شرکت در کره برای تبلیغات در ایران در سال 2016 اختصاص داده معادل 2800 میلیارد ریال است.
وی افزود: بودجههایی که توسط کره به نمایندگی الجی تعلق میگیرد با احتساب نرخ ارز دولتی و تحویل در خارج یعنی 3000 تومان پرداخت می شود، اما این شرکت ها آن را در داخل کشور با نرخ آزاد به فروش میرساند.
این در حالی است که بودجه تبلیغاتی بزرگترین شرکت داخلی در کشور به طور میانگین در بهترین حالت 8 درصد خارجی ها است.
برند خارجی هستیم و از سوی شرکت مادر حمایت میشویم
تنهایی، قائم مقام شرکت گلد ایران که نماینده ال جی در ایران است در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه این امر طبیعی است که ما از سوی شرکت مادر حمایت شویم افزود: ما یک برند خارجی هستیم که نزدیک به 10 سال است در ایران فعالیت می کنیم و به همین جهت برای حضور در بازار ایران از سوی شرکت مادر حمایت میشویم. ضمن آنکه ما توانستیم لباسشویی را به طور کامل در ایران تولید و سعی داریم در صورتی که بازار از رکود خارج شود، یخچال فریزر را نیز بومی سازی کنیم.
ال جی بهترین مغازههای جمهوری و امین حضور را خریده است
در حالی که سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی میگوید: شرکتهای خارجی بخش اعظم مغازههای خوش جا و مناسب را در خیابانهای بورس لوازم خانگی همچون جمهوری و امین حضور برای فروشگاه را خریداری کرده و به فروشندگان اجاره دادهاند و در مقابل فروشگاههای کوچک که بعضاً جای مناسبی ندارند، در اختیار عرضه کنندگان کالای ایرانی است .
قائم مقام گلد ایران با تائید خرید برخی از فروشگاه ها در این اماکن می گوید: در سالهای آینده دیگر این خیابانها بورس نیست و مردم به سمت خرید اینترنتی خواهند رفت.
آیا ال جی در ایران تولیدکننده است؟
اما شاید مهمترین چالش دو طرف در بخش واردات باشد جائی که تولید کنندگان داخلی این عقیده را دارند که ال جی قانون را دور می زند و در واقع تولید کننده نیست.
مطابق قانون در صورتی که قطعات یخچال به صورت SKD وارد شود به آنها عوارض گمرکی بالایی تعلق می گیرد اما شرکتی همچون ال جی آنها را به صورت جداگانه توسط افراد متفرقه و از مرزهای مختلف وارد می کند تا این عوارض را ندهد، امری که قائم مقام گلد ایران آن را رد نکرد و آن را مطابق قانون دانست و اظهار داشت: بنده می توانم سفارش مواد اولیه خود را به صورت تفکیکی به هر یک از شرکتهای تجاری بدهم و آنها نیز آن را وارد کنند و در واقع من عمل خلاف قانونی مرتکب نمی شوم.
اظهارات دو طرف نشان از این دارد که کارخانههایی که در ایران اقدام به تولید لوازم خانگی میکنند هیچ قدرتی برای رقابت با برندهای خارجی را ندارند زیرا نه توان تبلیغاتی آنها را دارا هستند و نه دلارهای آنها را و اگر شرایط مطابق وضع موجود پیش برود باید بازی را کاملا به برندهای خارجی واگذار کنند.
این در حالی است که اگر قرار است بازار لوازم خانگی، در اختیار برندهای خارجی قرار داده شود بهتر است این اقدام مشروط به تولید واقعی این محصولات در داخل ایران باشد.
منبع: ایلنا