به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی در اولین همایش مسئولان آزمایشگاه های مركزی دانشگاه ها و مراكز پژوهش و فناوری كشور گفت: ابلاغ نظام ایمنی و سلامت آزمایشگاهها یكی از اقدامات مهمی بود كه وزارت علوم برای حمایت از محققان و كارشناسان آزمایشگاه ها انجام داده است.
وی با اشاره به عضویت ۱۲۰ آزمایشگاه در شبكه شاعا افزود: ایجاد شبكه شاعا میان آزمایشگاه های علمی كشور برای مدیریت بهینه، هماهنگی و استفاده مطلوب از امكانات آزمایشگاهی كشور از دیگر اقدامات مهم وزارت علوم برای تقویت آزمایشگاه ها است كه مزایای زیادی از جمله، تهیه بانک اطلاعاتی از تجهیزات آزمایشگاهی، ایجاد زیر ساخت های ارائه خدمات آنلاین به محققان در سراسر كشور و ایجاد رقابت برای ارائه خدمات آزمایشگاهی بهتر را به دنبال داشته است.
معاون پژوهش و فناوری وزیرعلوم تصریح کرد: توانمندسازی نیروهای انسانی شاغل در آزمایشگاه ها از طریق برگزاری كارگاه های تخصصی برای ارائه خدمات آزمایشگاهی مطلوب و فراهم كردن زمینه حضور بخش خصوصی در تولید، تامین و ارائه خدمات آزمایشگاهی از دیگر برنامه های وزارت علوم برای توسعه شبكه آزمایشگاهی علمی كشور است.
احمدی گفت: همچنین برای دسترسی دانشگاهها و مراكز پژوهشی به مناسب ترین محصولات آزمایشگاهی، فعالیت تولید كنندگان و وارد كنندگان تجهیزات آزمایشگاهی نیز مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می گیرد تا دانشگاهها و مراكز پژوهشی با شناخت كامل از سابقه و نحوه خدمت دهی شركت ها با آنها قرار داد همكاری منعقد كنند.
وی عنوان کرد: با مذاكراتی كه با سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی كشور صورت گرفته استT تعدادی از آزمایشگاه های مناسب دانشگاهی و پژوهشی می توانند به عنوان آزمایشگاه های مرجع فعالیت كنند كه این اقدام در ایجاد درآمد اختصاصی برای آنها بسیار مهم است.
معاون پژوهشی وزارت علوم، برگزاری روز آزمایشگاه را فرصت مناسبی برای قدردانی از خدمات محققان و كارشناسان آزمایشگاه های علمی كشور و توجه به هویت و جایگاه این مراكز در نظام علم و فناوری كشور دانست.
احمدی گفت: محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است و لازمه رسیدن به اقتصاد دانش بنیان و توسعه علمی، تقویت و تجهیز آزمایشگاه ها است.