به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری چهارمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی با محوریت زن، مادر و کودک صبح امروز در سازمان غذا و دارو برگزار شد.
عباس کبریایی زاده، رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی گفت: چهارمین همایش مکمل های غذایی با محوریت زن، مادر و کودک 8 تا 10 خرداد ماه در مرکز همایش های هتل المپیک برگزار می شود و در کنار آن یک نمایشگاه بزرگ جانبی همراه با ورک شاپ در حوزه تغذیه برای زنان ورزشکار، پنل های تخصصی برگزار خواهد شد.
وی افزود: رسالتی که برای نظام سلامت وجود دارد این است که بتوانند سلامت آحاد جامعه را ارتقا و تامین کند. رسالت نظام سلامت، تامین و حفظ سلامت جامعه است و یکی از حیطه های افزایش شاخص سلامت، استفاده از فرآورده های تغلیظ شده و مکمل هاست که حاوی املاح هستند.
کبریایی زاده با تاکید براینکه سبک زندگی بشر تغییر کرده، گفت: تغییر این الگو منجر به تغییر و نیاز بشر به ریزمغذی ها و فراورده ها شده است که قبلا از طریق غذاهای روزمره این املاح تامین می شد. در همایش های مختلف سعی کردیم این هدف را دنبال کنیم و آگاهی های جامعه چه تخصصی و چه عمومی نسبت به مکمل ها افزایش یابد. افرادی که مکمل ها را تجویز می کنند باید نسبت به فرآورده های ضروری و زندگی سالم تر آگاهی داشته باشند تا به مراجعان خود این آگاهی را بدهند.
رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی تصریح کرد: در همایش چهارم مکمل های غذایی تمرکز بر مکمل هایی است که زنان و کودکان مصرف می کنند، چرا که فیزیولوژی زنان در دوران مختلف تغییر می کند و نیاز آنها به ریزمغذی ها از دوران بلوغ، دوران قاعدگی، دوران حاملگی و شیردهی یکسان نیست.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰۰ نفر از اساتید و متخصصان در این همایش شرکت می کنند، گفت: برای اغلب گرایش پزشکی فرصت فراهم شده تا در این همایش شرکت کنند و در حیطه های مختلف پزشکی، دارویی نیز از متخصصین دعوت شده تا در همایش سخنرانی کنند.
کبریایی زاده اظهار داشت: تمرکز بر توسعه زیرساخت مکمل های غذایی نیز وجود دارد و می خواهیم شرکت های تولید کننده با آخرین تکنولوژی هایی که به کار گرفته اند، در همایش حضور یابند. همچنین سعی شده در قالب یک پنل، سیاست های وزارت بهداشت در مسیر توسعه و افزایش دسترسی با رویکرد اقتصاد مقاومتی ارائه شود.
رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش با اشاره به قشر کمتر برخوردار جامعه گفت: در این همایش مبحثی راجع به اینکه چگونه می توانیم دسترسی آحاد جامعه به خصوص اقشار نیازمند و کمتر برخوردار را فراهم کنیم، ایجاد شده و یکی از دغدغه ها قیمت های بالای واردات مکمل هاست و همیشه تلاش شده توسعه تولید را رقم بزنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تامین مولتی ویتامین اطفال و نوزادان و فرسولفات مورد نیاز بانوان نیز مورد حمایت بیمه قرار دارد و به طور رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد. هم چنین وزارت بهداشت فراورده های املاح و ویتامین های مورد نیاز اطفال و زنان در دوران حاملگی و سالمندان را نیز مورد پوشش قرار داده اند و بخشی را وزارت بهداشت به صورت رایگان توزیع می کند و بخشی از آنها مثل قرص کلسیم، تحت پوشش بیمه قرار دارد.
در ادامه سید علی کشاورز، دبیر علمی همایش توضیح داد: در هر جامعه زن محور توسعه است. اگر مادری پیش از بارداری از سه ماه قبل کمبودها را جبران نکند بارداری بدی خواهد داشت و خطر سقط بالا می رود و کودک با وزن پایین به دنیا خواهد آورد که این کودکان خطر مرگ بیشتری دارند. هم چنین سوتغذیه جنین و نوزاد باعث کاهش رشد مغزی می شود، پس با این تفاسیر خیلی واضح است که چرا زن محور توسعه در هر جامعه ای می باشد.
وی تصریح کرد: ما کشوری در حال گذار تغذیه هستیم و رفتارهای سنتی پدران و مادران خود را کنار گذاشتیم و جایگزینی برای آن انتخاب کردیم که از عواقب آن بی خبریم. رسالت ماست که بتوانیم ویتامین و املاح مردم را تامین کنیم.
در ادامه حسن شکوهی، عضو شورای سیاستگذاری و رئیس اتحادیه واردکنندگان مکمل های غذایی گفت: ما مدافع محصول خوب با قیمت مناسب هستیم، ولی این مسئله وجود دارد که وقتی ۱۰ عدد قرصی مانند ویتامین ث با تولید داخلی به قیمت ۷۰۰۰ تومان فروخته می شود و مشابه همان قرص داخلی به صورت وارداتی با تعداد 20 عدد تنها 8500 تومان فروخته می شود، مسلما رویکرد به سمت خرید قرص وارداتی خواهد بود. آنچه که مسلم است این است که قیمتگذاری روی مکمل های غذایی و رژیمی کاری حساس و کاملا تجاری است و در حوزه وزارت بهداشت نیست، اما باید فرهنگ سازی صورت بگیرد.
در پایان امیرحسین جمشیدی، عضو شورای سیاستگذاری و مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های سازمان غذا و دارو تاکید کرد: واردات و تولید را به عنوان دو بازو در نظر بگیرید و یکی از مسائل مهم طریقه صحیح مصرف مکمل ها و میزان آنهاست. ایرانیزه کردن مکمل ها مبحث مهمی است و سازمان غذا و دارو در دو سال گذشته به این قضیه توجه زیادی کرده و جداولی برای مصرف روزانه افراد به صورت ایرانیزه تهیه کرده که یکی از مصادیق خوب فرهنگ سازی برای سبک درست تغذیه در جامعه می باشد.