کد خبر:۵۰۵۵۷۶

رشد ۱۵۴ درصدی حمایت از رساله‌های دکتری/ تدوین بیش از ۲۰۰ اولویت تحقیقاتی کشور تا ۳ ماه آینده

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با اشاره به حمایت از رساله‌های دکتری که موضوعاتشان در چارچوب اولویت‌های تحقیقاتی است، گفت: بیش از ۲۰۰ اولویت تحقیقاتی را بررسی کردیم که تا ۳ ماه آینده تدوین نهایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، نصرت‌الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشست خبری، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای گسترش دامنه حمایت‌ها و توسعه جامعه هدف این صندوق گفت: برای حمایت کامل از پژوهشگران کشور در سال گذشته موضوع حمایت از ظرفیت‌های پژوهشی بالقوه را مطرح کردیم تا حمایت‌ها شامل افرادی شود که در آینده می‌توانند پژوهشگر برتر بشوند و امسال این برنامه‌ریزی را پررنگ‌تر ادامه ‌می‌دهیم.

 

وی افزود: همچنین حمایت از پژوهش‌سراها در قالب بسته‌های آموزشی و یافته‌های مطالعاتی کارشناسان ما برای شناسایی استعدادها در خانه‌ها و مهد کودک‌ها نیز جزء برنامه‌ریزی‌های صندوق قرار دارد.

 

ضرغام ادامه داد: ما می‌خواهیم علم و دانش مردمی و اجتماعی شود و برای این منظور بسته‌های آموزشی در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، مدیریت خانواده،‌ اقتصاد خانواده و سرمایه‌های انسانی و اجتماعی تهیه کرده‌ایم.

 

تصویب ۳۵ درصد از طرح‌های دریافتی برای حمایت

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران اظهار داشت: سال گذشته ۱۷۰۰ طرح در این زمینه دریافت کردیم که ۳۵ درصد آن مصوب شد یعنی ۳۵ درصد از طرح‌های تحقیقاتی دارای نتیجه‌هایی در حوزه مردمی و اجتماعی هستند.

 

وی اضافه کرد: همچنین این مساله را ضروری کردیم که در تمام پژوهش‌هایی که از سوی صندوق حمایت می‌شوند این بند وجود داشته باشد که طرح‌ها باید دارای یافته مردمی باشند یعنی در یک بند طرح را به صورت قابل فهم برای همه مردم بیان کرده باشند.

 

 حمایت از رساله‌های دکتری در چارچوب اولویت‌های تحقیقاتی کشور

ضرغام عنوان کرد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از رساله‌های دکتری که موضوعاتشان در چارچوب اولویت‌های تحقیقاتی کشور باشد حمایت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته نسبت به سال ۹۳، ۱۵۴ درصد رشد در این حمایت‌ها داشته‌ایم، گفت: امیدواریم امسال نیز روند رو به رشدی داشته باشیم زیرا حمایت‌های ما بلاعوض است و پژوهشگران می‌توانند استفاده خوبی از این حمایت‌ها داشته باشند.

 

تدوین بیش از ۲۰۰ اولویت تحقیقاتی کشور تا ۳ماه آینده

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: برای تعیین اولویت‌های تحقیقاتی به تمام سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها نامه نوشتیم و این اولویت‌ها را بررسی کردیم، ۱۵ کارگروه تشکیل دادیم تا اولویت‌هایی که از سوی نهادها به ما ارائه شد در زمینه‌های مختلف کشاورزی،‌هوا فضا، علوم پایه، پزشکی و ... بررسی کنند.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ اولویت تحقیقاتی در حال بررسی است عنوان کرد: تدوین نحوه این اولویت‌های تحقیقاتی و اعلام عمومی آن تا ۳ ماه آینده انجام می‌شود.

 

ضرغام همچنین از حمایت‌های دیگر صندوق از پژوهشگران خبر داد و گفت: ما برای حمایت از استادیاران جوان مناطق محروم و از زنان نیز حمایت‌های ویژه‌ای در نظر گرفتیم.

 

وی افزود: همچنین با مراکز علمی خارج از کشور نیز پروژه‌های ابر علم را نهایی کردیم و با آکادمی علوم چین در سه زمینه نانو تکنولوژی، بایوتکنولوژی و انرژی‌های تجدیدپذیر پروژه‌های مشترک اجرا می‌کنیم.

 

به گفته وی برای هر کدام از این پروژه‌های ۳ ساله ۵۰ هزار دلار هزینه پیش‌بینی شده که تامین اعتبار آن به صورت ۵۰ درصدی از سوی ایران و چین تامین می‌شود.

 

ضرغام با بیان اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از بین‌المللی شدن سطح اختراعات نیز حمایت می‌کند عنوان کرد: سال گذشته حدود ۵۳ اختراع را برای ثبت در آمریکا مصوب کردیم و هزینه‌ای بین ۷ تا ۱۲ هزار دلار برای هر یک پرداخت می‌کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار