به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفتمین جلسه کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، محمد خسروی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در بحث فیلترینگ هوشمند بسیار پیشرفت کردهایم و این نگاه که همه سایتها، کانالها و شبکههای اجتماعی را فیلتر کنیم نگاه درستی نیست.
وی ادامه داد: افراد در مناصب و ردههای شغلی مختلف باید بتوانند در فضای مجازی به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند که با این نگاه استفاده مناسب از اکثر شبکههای اجتماعی نیز مقدور است و فیلترینگ هوشمند اکنون در اینستاگرام با رباتهای هوشمند آغاز شده است.
مهدیون عضو کارگروه شورای عالی فضای مجازی به ارائه گزارشی از وضعیت اجرای پیوستنگاری فرهنگی در پروژه خدمات تلفن همراه باند پهن پرداخت و گفت: نزدیک به شصت سال طول کشید تا دو سوم خانوادهها از تلفن ثابت برخوردار شوند، در صورتی که برای باند پهن تنها 14 سال زمان صرف شد و این فناوری بیشترین سرعت رشد را در میان فناوریهای تاریخ بشر دارد.
وی افزود: چون امروزه اطلاعات در شبکه موبایل با پهنای باند بالا و به صورت انبوه در اختیار همگان قرار میگیرد، باید مولفههای فرهنگی در ابعاد مختلف هویتی، زبان و ... برای مصونیت بخشی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مهدیون سپس به تشریح تهدیدها و فرصتهای موجود پرداخت و ادامه داد: در بعد هویتی همانطور که فضای مجازی امکان شکلگیری گفتمان فرهنگی را ایجاد کرده، در عین حال میتواند موجب تحمیل باورها، ارزش ها، هنجارها و شیوههای زندگی یک فرهنگ بر فرهنگهای دیگر شود.
بنیانیان رئیس کمیسیون فرهنگی و پیوستنگاری فرهنگی گفت: مسئله فرهنگ قابل تفکیک نیست و با به فرمایشات مقام معظم رهبری باید در هر وزارتخانه نهضت پیوست فرهنگی شکل بگیرد.
وی افزود: پیوست فرهنگی تهیه شده برای پهنای باند و شبکه موبایل میتوانست اینگونه تکمیل شود که وزارت ارتباطات در پروژههایش مطالبهگر فرهنگی باشد و از سایر اجزای نظام نیز این مطالبه را داشته باشد.
بنیانیان در پایان گفت: اگر برای فناوریهای نو پیوست فرهنگی تدوین نشود، این فناوریها به محمل توطئه دشمن تبدیل میشوند.