به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، خسروپناه در واکنش به تفکر محمود سریع القلم در رابطه الگوی توسعه گفت: تفکر سریعالقلم مطلب جدیدی ندارد و در دوره قاجار و پهلوی آزمون پس داده است. چطور می خواهند این مدل مدرنیته و توسعه را در جامعه اسلامی پیاده کنند؟
حالا اگر ما این مبانی و دستاوردهای جوامعی که از این مبانی برخوردارند را مجموعا ببینیم، آیا باز می توانیم از توسعه یافتگی این کشورها سخن بگوییم؟ برای مثال، می گویند جامعه آمریکا یک جامعه توسعه یافته است و یا بعضی کشورهای اروپایی توسعه یافته اند به دلیل اینکه علم و صنعت و دانشگاه هایشان رشد نموده است. خب آیا مگر توسعه در این جوامع فقط با این نمادها معنا پیدا می کند؟ ما الان در همین جوامع آمار وسیعی از بحران خانواده و خود کشی سراغ داریم که آمارهای خودشان است، حالا با وجود این آمارها آیا ما باز می توانیم بگوییم که آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی جوامع توسعه یافته اند؟
اگر جوامعی که آمار طلاق و خودکشی و مرگ و میر خیابانیشان و کارتن خواب هایی که از فقر و بی توجهی از دنیا می روند بسیار وسیع باشد، آیا باز همچین جوامعی توسعه یافته اند؟ جوامعی که خرید و فروش اسلحه در آنها زیاد است و آزاد است و هر چند وقت یکبار انسان ها همدیگر را در خیابان ها با اسلحه می کشند، آیا باز می توانیم بگوییم همچین جوامعی توسعه یافته اند؟در یک نگاه کلان تر، آمار جنگ ها و کشتارهای بعد از جنگ جهانی دوم یعنی از وقتی که سازمان ملل شکل گرفت را بررسی کنیم و ببینیم که در این 70سال چقدر انسان های بی گناه کشته شدند؟ چقدر جنگ ها شکل گرفت و سازمان ملل و به اصطلاح این افراد کشورهای توسعه یافته ، چقدر از کشور جانی و جنایتکار حمایت کردند؟ یک نمونه آن، جنگ عراق علیه ایران است که 8سال صدام با ایران جنگید و تمام کشورهای توسعه یافته به اصطلاح این آقایون، از صدام حمایت کردند و موشک و بمب شیمیایی و سلاح های کشتار جمعی به او دادند و آن ها یکبار هم در این هشت سال اعلام نکردند که صدام جنایتکار است و برای بشریت مضر است، بعد ما هم که اسلحه نیاز داشتیم و به آن کشورها می گفتیم که ما هم اسلحه نیاز داریم و از شما اسلحه می خریم تا از کشورمان دفاع کنیم حتی به ما برای دفاع از کشورمان موشک نمی دادند و نمی فروختند. آیا یکی از آنها صدام را جنایتکار بشریت نامید؟ چه موقعی صدام را جنایتکار بشریت نامیدند؟ هنگامی که به کویت حمله کرد و به عربستان تعرض نمود. در این موقعیت، صدام شد جنایتکار بشریت و سازمان های بین المللی صدایشان درآمد، آن هم نه به این خاطر که به کویت حمله کرد و به عربستان تعرض نمود بلکه چون حرف آمریکا را گوش نداد، اینکه جامعه بین المللی آمد در برابر صدام ایستاد از این باب بود که به خواسته کشورهای توسعه یافته تن در نداد.
منبع: تسنیم