به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، امیرمسعود شهرامنیا قائم مقام و معاون اجرایی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ظهر امروز در جریان نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مرکز خبری این نمایشگاه در محل شهر آفتاب در پاسخ به این پرسش درباره سرانجام بنکارتهای مسدودشده دوره قبل نمایشگاه کتاب گفت: متأسفانه این اتفاق افتاده است و برخی از کارتهایی که سال گذشته صادر شده بود، مسدود و انجام عملیات بانکی با آنها ناممکن شده است. البته بانک عامل سابق به هیچ وجه نمیتواند اعلام کند که این پولها را مسدود خواهد کرد و اجازه انجام تراکنش به آنها را نخواهد داد.
وی ادامه داد: چالشی که در این رابطه وجود داشت، سوئیچ کردن آن کارتها با کارتهای اعتباری صادر شده از سوی بانک عامل جدید نمایشگاه بود که این امکان فراهم نشد. اما این کارتها قطعاً بعد از نمایشگاه قابل استفاده خواهد بود.
شهرامنیا همچنین با بیان اینکه شورای سیاستگذاری در تغییر بانک عامل نمایشگاه، یک تصمیم پرچالش و البته اصولی و درست اتخاذ کرد، گفت: اگر شما خبرنگاران بدانید که در چه شرایطی ما تغییر بانک عامل نمایشگاه را انجام دادیم، متوجه خواهید شد که مشکل بوجود آمده در سالهای قبل تقریباً به چشم نمیآید چرا که ما با مشکلات جدیتری دست به گریبان بودیم که خوشبختانه با هماهنگیها برطرف شدند.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای شهر آفتاب را شهرداری تهران فراهم کرده و بسیار طبیعی بود که بانک زیرمجموعه شهرداری به عنوان بانک عامل نمایشگاه تعیین شود، گفت: خوشبختانه هماهنگی کاملی با بانک عامل جدید برقرار شد و به نظر میرسد که این بانک میتواند در سالهای آتی هم این مسئولیت را به خوبی برعهده بگیرد.
گلایهها طبیعی است
شهرامنیا در پاسخ به سؤال دیگر درباره موضعگیریهای برخی از مدیران کمیتههای نمایشگاه بیست و نهم علیه خود نمایشگاه در رابطه با مسائلی از قبیل اطلاعرسانی، تبلیغات و یا به رسمیت نشناختن اطلاعرسانیهای وبسایت رسمی نمایشگاه، گفت: من برخی از این اظهارنظرها را بسیار طبیعی میدانم. شاید اگر من هم از مدیران وزارت ارشاد نبودم، گلایههایی در این خصوص میکردم چرا که به هر حال نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک کار و یک پروژه بسیار عظیم و دارای ابعاد زیادی است.
وی ادامه داد: البته گاهی برخی از این دوستان به دلیل سوءتفاهم و یا نداشتن اطلاعات و تجربه، احساس نگرانیهایی از خود بروز میدهند و به اظهارنظر میپردازند؛ البته بخشی از انتقادها به ما هم وارد است.
ادعای رد کردن اسپانسر ۵۰۰ میلیونی خندهدار است
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران سپس گفت: مسائلی که آقای علیاکبر تورانیان (مدیر کمیته اطلاعرسانی نمایشگاه کتاب تهران) در یکی از رسانهها مطرح کرده است، عمدتاً ناشی از نداشتن اطلاعات کافی و برخی سوءتفاهمها است. یکی از مواردی که ایشان مطرح کرده بودند، دست رد خانه کتاب به اسپانسر ۵۰۰ میلیونی است که این مسئله به هیچ وجه صحت ندارد و خندهدار به نظر میرسد که در چنین شرایط دشوار مالی و اقتصادی، چنین کاری از سوی خانه کتاب سر بزند.
شهرامنیا افزود: در مورد اسپانسرهای نمایشگاه کتاب قرار بر این بود که به منظور جلوگیری از آشفتگی در تبلیغات، اسپانسرها در کارگروهی، برنامههای خودشان را به تصویب برسانند. بنده شخصاً گفتم که لازم است دوستان پیشنهادهایشان را به کارگروه بیاورند و آنجا تصویب شود که تا این لحظه نه پیشنهادی از طرف آقای تورانیان در خصوص نقشه نمایشگاه آمده و نه موضوعی به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این قبیل اتفاقات در دوران گذار طبیعی است، تاکید کرد: بخشی از مشکلات مربوط به نمایشگاه کتاب به دلیل تأخیر در تحویل شهر آفتاب به ما بود. در موضوع دیگری، آقای توراننیا بسیار تأکید کرده بود که خانه کتاب باید اطلاعات تمامی کتابهای منتشر شده در کشور را در اختیار کمیته اطلاعرسانی قرار دهد که چنین کاری نه منطقی است و نه قابل انجام. خانه کتاب، بانک اطلاعات نشر کشور است اما در نمایشگاه کتاب تهران تنها ناشرانی حضور دارند که ثبت نام خود را در سایت www.tibf.net زیر نظر موسسه نمایشگاه فرهنگی قطعی کرده باشند. بدیهی است خانه کتاب مجاز نیست همه اطلاعات نشر کشور را که در بانک اطلاعاتی خود دارد، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی بگذارد. من هم اگر جای مدیر خانه کتاب بودم، این کار را نمیکردم و به همین شیوه آقای جلیسه (مدیرعامل خانه کتاب) عمل میکردم.
نقایص مربوط به اطلاعرسانی ناشران به حداقل رسیده است
شهرام نیا با اشاره به اینکه حتی در سال گذشته هم برای اطلاعرسانی ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب بیست و هشتم، از بانک اطلاعاتی خانه کتاب استفاده نشده است، در عین حال از زحمات و تلاشهای اعضای کمیته اطلاعرسانی نمایشگاه تقدیر و تاکید کرد: به همت همین دوستان تقریباً از روز دوم و سوم نقایص مربوط به اطلاعرسانی ناشران در نمایشگاه کتاب به حداقل رسید.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تهیه گزارشهای تصویری و متنی از وضعیت پوشش بازدیدکنندگان در نمایشگاه کتاب از سوی برخی نهادهای غیرمرتبط با ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: تا این لحظه گزارشی بیرونی در این رابطه به ما واصل نشده است. البته ما با دوستانمان در نیروی انتظامی، پلیس امنیت و مراجع قضایی در ارتباط بوده و از آنها خواهش کردهایم که هر گونه تذکری را در رابطه با وضعیت پوشش بازدیدکنندگان تنها از طریق مسئولان نمایشگاه کتاب به آنها منتقل کنند که در این زمینه هم دوستان ما در ستاد امر به معروف و نهی از منکر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای نمایشگاه حضور دارند و اقدامات لازم را در این خصوص، خودشان انجام میدهند.
قائم مقام نمایشگاه کتاب همچنین گفت: اعضای این ستاد در راستای ایفای وظیفه خود، به خواهران باحجاب اسلامی، شاخههای گل اهدا میکنند و اگر خواهر و یا برادری هم وضعیت پوشش مناسب را رعایت نکند، تذکر میدهند و ایضاً به آنها هم یک شاخه گل هدیه میدهند. البته رعایت شئونات اسلامی برای تمام افراد الزامی است و مراجعهکنندگان به نمایشگاه کتاب میبایست مبادی ادب و اخلاق اسلامی در این فضای فرهنگی حضور پیدا کنند.