به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در مراسم تجلیل از رسانه های برتر حوزه نانو که در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری گفت: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری این است که ایران جایگاه مناسبی در علم پیدا کند و مرجعیت علمی را بارها در سخنان ایشان شنیده ایم ولی این موضوع که بتوانیم این آمال و آرزوها را که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده اند جامه عمل بپوشانیم بدون کمک اصحاب رسانه امکان پذیر نیست.
وی افزود: سیاست گذاران کلان مملکت و تصمیم گیران باید به توسعه فناوری نانو اهمیت بیشتری دهند و ما نیز باید جامعه را با این فناوری نوظهور آشنا کنیم مهمتر از آن مسیری است که باید بپیماییم و مردم ما آگاهانه در این راه قرار بگیرند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه نفوذ کلام در هر قشری متفاوت است گفت: ما به دشواری کار واقفیم و بدون حمایت مردم توسعه فناوری نانو محقق نمیشود مردم حق دارند بدانند اگر امروز پولی در راستای تکنولوژی در حال هزینه شدن است چگونه می تواند به رفاه حال آنها و بهبود وضعیت زندگیشان کمک کند.
سرکار با اشاره به پایان سند چشم انداز ده ساله گفت: این سند را پشت سر گذاشتیم که موضوع آن بیشتر تمرکز بر توسعه علم و فناوری بود و در ابتدای کار نانو به تمام حلقه های زنجیره ای از ایده تا بازار توجه کردیم و در همان ده سال اول نیاز به تامین زیرساخت ها لازم بود تا جاده ها و تونل ها و پل ها برای هموارسازی و آمادگی کشور در نانو حاصل شود.
وی در ادامه تاکید کرد: اغراق نیست اگر بگوییم بیش از 50 درصد انرژی ستاد نانو در راستای فراهم سازی شرایط مطلوب برای تکنولوژی فراهم شد که مسیر را برای بقیه آماده و مهیا کند. در سند ده ساله اول به برنامه های مد نظرمان رسیدیم و از نظر توسعه منابع انسانی ایران جزو پنج کشور برتر دنیا قرار گرفت.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در ادامه بیان داشت: بیش از 28 هزار متخصص فناوری نانو از مقطع ارشد به بالا در کشور مشغول فعالیت هستند در حالی که در زمان شروع کار این تعداد کمتر از انگشتان دستان بود. در رابطه با توسعه علمی نیز ما رتبه ششم جهان را از لحاظ کمیت و کیفیت مقالات نانو کسب کردیم که شاخص ارزشمندی است چرا که تعداد انتشارات علمی هر کشور ظرفیت آن کشور را نشان می دهد.
سرکار در ادامه به بودجه ستاد نانو اشاره کرد و افزود: بودجه این ستاد 60 میلیارد تومان یعنی 20 میلیون دلار است و منابعی که از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها داده می شود آنقدر ناچیز است که قابل گفتن نیست اینجاست که باید مسئولین را پاسخگو بدانیم که اگر کاری لیاقت حمایت را دارد و کمترین امکانات و بیشترین دستاورد را ارائه کرده چرا نباید مورد توجه قرار بگیرد؟
وی در ادامه تصریح کرد: بیش از 160 شرکت فعال در عرصه نانو داریم و امروز 320 محصول فناوری نانو در بازار ارائه میشود.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در پایان خاطر نشان کرد: حتی در شرایطی که به دلیل تحریم دنبا با ما ارتباط و تعامل نداشت باز هم توانستیم فعالیت داشته باشیم و آنچه را که امروز از نانو میشنویم صددرصد مبتنی بر توان داخلی است و ما روی پاهای خومان در عرصه نانو ایستادیم و این خیلی ارزشمند است چون می توانیم به هر جا اراده کنیم برسیم.
سرکار ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر تجیهزات پیشرفته در حوزه نانو مبتنی بر توانمندی های داخلی تولید می شود و بیشتر دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از این تولیدات استفاده می کنند.
وی گفت: شرایط پسابرجام شرایط مطلوبی را برای ورود محصولات نانویی به بازارهای جهانی را فراهم کرده ، در یک ماه گذشته توانسته ایم یک دستگاه صنعتی در زمینه نانوالیاف به کره جنوبی صادر کنیم ، همچنین در حال حاضر محصولات ایرانی به کشورهای استرالیا و چین نیز صادر می شود.
سرکار بیان کرد: متاسفانه در شرایطی که محصولاتی با کیفیت و آخرین فناوری های روز دنیا در ایران تولید می شود، برخی از تجهیزات توسط مدیران دستگاه های دولتی خریداری و به کشور وارد می شود.
وی با اشاره به فرموده رهبری مبنی بر اینکه خرید محصول مشابه ایرانی حرام است، گفت: متاسفانه برخی از مدیران دستگاههای دولتی اقدام به خرید، وارد کردن محصول مشابه ایرانی میکنند، در صورتی که خرید این محصولات به منافع ملی کشور آسیب میزند و این اقدام بر خلاف جریان اقتصاد مقاومتی در کشور است.
سرکار افزود: این عمل به متخصص ایرانی و به مردم ایران ظلم است و باید رسانهها در این زمینه وارد شوند و جلوی اقدام این مسوولان را با انتشار اخبار خود بگیرند.
سرکار یادآور شد: متاسفانه یک واحد پتروشیمی که مدت یک سال از محصولی در زمینه نانو کاتالیستها استفاده کرده و با پرداخت 30 درصد پیش پرداخت به شرکت ایرانی اقدام به خرید دوم خود از این محصول کرده، اما متاسفانه با تغییر مدیریت، مدیر جدید اقدام به بازگرداندن محصول ایرانی و خرید مشابه خارجی کرده است که این کار ظلم در حق متخصص ایرانی و نیز فعالیت شرکتهای دانش بنیان در این زمینه است.