به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی عصر امروز در چهارمین همایش جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری که به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه به سه دسته تقسیم می شوند اولین دسته بندی کشورها این است که همه چیزشان از درون خود آنها جوشیده است و علم خود را از جایی اختباس نکرده اند.
وی افزود: عامل اصلی شکل گیری انقلاب صنعتی در اروپا این بود که بعد از انقلاب کتابخانه پادشاه انگلستان بر روی عموم بسته بود و فقط نخبگان می توانستند از آن استفاده کنند اما پس از مدتی این کتابخانه را باز کردند و به آن عمومیت بخشیدند اتفاقا نقطه آغاز انقلاب صنعتی همین عامل بود.
صالحی ادامه داد: اتفاقا همین مشکل را قبل از ورود اسلام در کشور خود داشتیم در زمان قبل از ورود اسلام به ایران یونان دارای فلاسفه ای چون فیثاغورث ها، ارسطوها و افلاطون ها بود اما ما فلاسفه خاصی در کشور نداشتیم فقط در حکمرانی خوب بودیم اما پس از ورود اسلام درها باز شد و عصر طلایی منتقل شد و پس از بود که ابن سیناها و خواجه نصیرها به وجود آمدند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه از اقیانوس ها می توان نهنگ را شکار کرد نه از تنب کوچک بیان داشت: اگر بخواهیم خودمان را با این دسته از کشورها مقایسه کنیم اشتباه است چون رشد آنها در همه موارد همزمان بوده است در دوران انقلاب نیز باید بگویم انقلاب اسلامی یک پدیده بود که اتفاقا چالش دنیا با من بر سر همین انقلاب اسلامی بود.
وی با تاکید براینکه انقلاب اسلامی آمد تا تمام عناصر را اجرا کند اظهار داشت: انقلاب اسلامی تلاش می کند زمینه های رشد را فراهم کند یکی از عناصر شکل گیری انقلاب عدالت اجتماعی است.
صالحی با اشاره به دسته دوم کشورهای توسعه یافته ادامه داد: اینه دسته از کشورها ارتباط نزدیکی با کشورهای دسته اول دارند کره جنوبی، مالزی و اندونزی از این دست کشورها هستند این کشورها پیشرفت کردند اما علم و تکنلوژی در درونشان جوشیده نشد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد کشورهای دسته سوم و در حال توسعه نیز بیان داشت: کشورها قصد دارند که از وسط راه وارد شوند ایران، هند و چین از این دست کشورها هستند که نه در مدار سیاسی غرب هستند و نه تقریبا چیزی از درون خودشان دارند علت پیشرفت چین برنامه ریزی صحیح این کشور بود و ما باید تلاش کنیم و بدانیم آنها چگونه این کار را کردند.
وی با تاکید براینکه نباید انتظار داشت در راه توسعه شبیه کشورهای غربی شویم خاطر نشان کرد: ما باید راهمان را خودمان پیدا کنیم در این بین عده ای نگاه تجاری به علم دارند و عده دیگر مخالف این موضوع هستند.
صالحی با اشاره به اینکه غنی سازی که ما انجام می دهیم هنوز اجرایی نشده است اظهار داشت: هزینه ای که با اکتشاف ماده اولیه برای غنی سازی انجام می دهیم گرانتر از آن است که محصول را از خارج خریداری کنیم باید طرف مقابل بداند اگر ما در شرایط سخت قرار گیریم توانایی ساخت را داشته باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اقدام هوشمندانه دولت در حمایت از پروژه های استراتژیک بیان داشت: دولت باید از پروژه های استراتژیک حمایت کند تا از نقاط بحرانی و آستانه ها عبور کنیم. هزینه تحریم ها ربطی به صنعت هسته ای ندارد چون اگر ما صنعت هسته ای را نداشتیم به مواردی مثل حقوق بشر تحریم ها را آغاز می کردند.
وی سه عنصر را عامل رشد صنعتی هسته ای دانست و در این باره خاطر نشان کرد: اگر این سه عنصر را برای هر صنعتی مهیا کنید آن صنعت پیشرفت خواهد کرد اولین عنصر اراده است یعنی برای آن صنعت مشتری داشته باشیم مثلا در صنعت هسته ای نظام به عنوان مشتری جلو آمد و گفت صنعت را می خواهیم عنصر دوم این بود که نظام متوجه شد با شیوه مقررات جاری مملکت نمی توان صنعت هسته ای را جلو برد و برای سازمان انرژی اتمی مقررات خاص خود را گذاشت هیچ سازمانی در ایران مثل سازمان انرژی اتمی قوانین سهل ندارد
صالحی ادامه داد: سومین عنصر فراهم کردن امکانات ملی در حد نیاز آن صنعت است پس اگر می خواهیم صنعتمان رشد کند باید نگاه به تکنولوژی را بدانیم الحمدالله به اندازه لازم در این 38 سال توانسته ایم پرواز کنیم قطعا نمی توان از سقف درونی بیشتر پرواز کرد و باید سقف را شکافت که برجام این کار را کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه همه کشورها برای قراردادهای هسته ای مثل سیکل سوخت جلو آمده اند تصریح کرد: ما می توانیم تعاملات بین المللی را گسترش دهیم و زمینه این تعاملات را فراهم کردیم که برجام این کار را کرده است احساس می کنم در سکوی پرتاب قرار داریم.
وی با اشاره به زمان حضور خود در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: قبل از انقلاب دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل دکتر نداشت اما الان در جشنی که چند روز پیش برگزار شد دو هزار فارغ التحصیل داشت که یکی از آن دکترا و کارشناسی ارشد بودند زیربنای کشور در حد بسیار خوبی آماده شده است.
صالحی ادامه داد: از خارج وقتی به ایران می آیند و مشاهده می کنند در کنار لوله آب لوله گاز هست تعجب می کنند ما در کشور 270 هزار کیلومتر لوله گاز داریم شرایط به سمت بهترین شدن حرکت می کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خاتمه بیان داشت: عده ای آمدند قیمت نفت را کاهش دادند اما ما در شرایطی هستیم که به خارجی ها می گوییم ما در ته چاه قرار داشتیم و برای هر دلار و فروش هر بشکه نفت می گوییم الحمدالله اما آنها که قیمت نفت را کاهش می دادند به ته چاه می روند طبیب و متولیان نظام به سمت علاج حرکت می کنند و اقتصاد مقاومتی نسخه ای است که برای ما کارساز است.