به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، برای نخستین بار تصاویری از طرح گرافیکی از فضاپیما و راکت حامل فضاپیمای سرنشیندار ایرانی منتشر میشود. این فضاپیما قرار است که از زمان روشنشدن موتورهای راکت حامل، با طی 9 مرحله اصلی به فضا پرتاب شده و سالم به زمین بازگردانده شود.
پیشتر ماکاپ فضاپیمای سرنشیندار رونمایی شده بود و با پایان یافتن فاز تحقیقات، حالا راکت حامل نیز طراحی شده و گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری تسنیم، تصویر گرافیکی از طرح نهایی راکت و فضاپیمای سرنشیندار ایرانی را منتشر میکند. (راکت و فضاپیمای سرنشیندار هنوز به مرحله تولید و ساخت نرسیدهاند)
اولین فضاپیمای سرنشین دار ایرانی قرار است که طبق برنامهای که تاکنون برنامهریزی شده، تا ارتفاق 175 کیلومتری از سطح زمین اوج گرفته و سپس با سطح زمین بازگردانده شود.
تاکنون بیشترین ارتفاعی که ماهوارهبرهای ایرانی موفق به حضور در آن ارتفاع و قراردادن ماهواره در مدار شده بود، ارتفاع 120 کیلومتری بوده و حتی آزمایشهای اعزام موجود زنده (میمون) که در قالب پروژه کاوشگر پیشگام و کاوشگر پژوهش به فضا اعزام شده و زنده به زمین بازگردانده شدند نیز، در ارتفاع 120 کیلومتری بوده است.
با این حساب، اگر ایران موفق به اعزام انسان به فضا توسط این راکت و فضاپیما شود، نه تنها به موفقیت بزرگی در این حوزه دست یافته، بلکه موفقیت دیگری نیز در افزایش ارتفاع اعزام موجود زنده به فضا نیز دست یافته است.
نمای گرافیکی و کامل از راکت و فضاپیمای سرنشیندار ایران
فضاپیمای سرنشیندار در بخش فوقانی راکت حامل قرار دارد
ماکاپ فضاپیمای سرنشیندار بهمن ماه سال 93 رونمایی شده بود
منبع: تسنیم