به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، با توجه به اظهار نظر مسعود پزشکیان - نایب رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات داروی یک دلاری از ترکیه با قیمت 10 دلار؛ سازمان غذا و داور اعلام کرد: هیچگونه واردات دارویی به طور مستقیم توسط وزارت بهداشت صورت نمیپذیرد و واردات دارو توسط شرکتهای دارویی خصوصی و یا عمومی که وابستگی به وزارت بهداشت ندارند انجام میشود.
بهدنبال اجرای طرح تحول سلامت، قیمت ارزی داروها و تجهیزات پزشکی وارداتی در دو سال اخیر بهطور میانگین حداقل 25 درصد کاهش یافته است و اساساً به همین دلیل و همچنین با اجرای سایر سیاستهای کنترلی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو میزان واردات دارو در سالهای 93 و 94 نسبت به سالهای 91 و 92 سیر کاهشی داشته است به نحوی که علیرغم رفع بحران کمبود دارو در کشور، عملاً 300 میلیون دلار ارزبری واردات دارو کاهش داشته است و از طرف دیگر سهم ارزشی داروهای تولید داخل از کل بازار دارویی در سال 94 به حدود70درصد افزایش یافته است، این در حالی است که این میزان در سال 91 حدوداً 60 درصد بوده است. از نظر کمی نیز در حال حاضر بیش از 97 درصد داروهای مصرفی کشور، تولید داخل است.
سازمان غذا و دارو اعلام میکند: ممکن است در گذشته واردات برخی از داروها با قیمتهای بالاتر از قیمت همان دارو در ترکیه صورت گرفته باشد که ربطی به این دولت ندارد. یکی از معیارهای قیمت گذاری داروهای وارداتی در حال حاضر مقایسه قیمت ارزی آن با قیمت همان دارو درکشورهای مرجع است که ترکیه هم یکی از آن کشورها است. در حال حاضر قیمت داروهای وارداتی از طریق برگذاری فراخوان عمومی بین تمام شرکتهای دارویی تعیین میشود و هیچ انحصاری در زمینه واردات دارو وجود ندارد و بهطور کلی اجازه واردات دارو با قیمت بالاتر از قیمت دارو در کشورهای مرجع داده نمیشود.
همچنین بد نیست اشاره شود که حجم بازار دارویی کشور از 5200 میلیارد تومان در سال 91 به 12600 میلیارد تومان در سال 94 رسیده است که با در نظر گرفتن سه برابر شدن نرخ ارز و همچنین تورم سالهای اخیر، ملاحظه میشود که بازار دارویی کشور اساساً توسعه ای نداشته و به نرخ ثابت بدون تغییر بوده است و این خود نشان میدهد که علیرغم افزایش خدمت رسانی به مردم در چارچوب طرح تحول سلامت، هزینههای دارویی کشور بهخوبی کنترل شده است.
منبع: تسنیم