به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفیگل در خصوص قرار گرفتن نامش در لیست منتشر شده دریافت پاداشها در دولت دهم از سوی دولت برای تحتالشعاع قراردادن افشای حقوقهای نجومی، به تشریح چگونگی دریافت نشان پژوهش در دولت قبل پرداخت و اظهار کرد: نشان پژوهش در یک مراسم عمومی که از صدا و سیما پخش شد، به اینجانب اهدا شد.
این استاد دانشگاه که در صدر فهرست پراستنادترین محققان ایرانی قرار دارد با بیان اینکه در لیست به اصطلاح افشا شده تنها نشان پژوهش برای بنده هست، آنهم درجه دو یادآور شد: سال گذشته هم جایزه علامه طباطبایی و استاد نمونه کشوری را در دولت آقاى روحانى به اینجانب دادند.
وی افزود: در دولت اصلاحات نیز به عنوان پژوهشگر برتر کشوری انتخاب شدم، نشان پژوهش در همه دولتها داده شده است.
زلفیگل با بیان اینکه اشتباه کسانی که این لیست را منتشر کردند قاطی کردن همه چیز با هم هست، تصریح کرد: از سیاسىکارى و هواى مهآلود دعواهاى سیاسى به خدا پناه مىبریم.
وی با بیان اینکه در سفرهای استانی دولت دهم هم نشان ملی به افرادی اعطا شده، یادآور شد: در سفر هیأت دولت وقت به همدان از استانداری اسامی پژوهشگران برتر را گرفته بود و سپس بر اساس سابقه علمی آنها به یک پژوهشگر برتر هر استان نشان پژوهش دادند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا بیان کرد: در استان همدان CV بنده را در سال 90 به اصرار گرفتند و بعد از بررسی از بین پژوهشگران بنده را انتخاب کردند.
وی در خصوص اینکه در بین پژوهشگران به حق یا ناحق به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده، باید انتخاب کنندگان پاسخگو باشند، گفت: بنده ادعایی بر اینکه برتر از بقیه بودم ندارم و افرادی که انتخاب کردند باید دید بر اساس چه معیاری دست به انتخاب زدند.
زلفیگل افزود: از آن روز که این بحث در فضای مجازی مطرح شده، برخی از اصلاحطلبان و منتقدان دولت گذشته به لیستی که نشانهای دولتی دریافت کردند، معترض شدند.
وی با بیان اینکه درستی یا نادرستی این بحث را به وجدان عمومی واگذار میکنیم، بیان کرد: در نظام جمهوری اسلامی قرار بوده که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما باشد، انتظار میرود مسئولان ما با نظامهای لیبرالیستی متفاوت باشند.
رئیس سابق دانشگاه بوعلی سینا تصریح کرد: انقلاب ما انقلاب مستضعفان و عدالت بوده و نباید مردم به عدالت مسئولان بد گمان شوند و به گونهای باشد که نیروهای متعهد و متخصص روی کار باشند و شایسته سالاری اتفاق بیفتد.
وی با طرح این سؤال که شاید کسی حاضر باشد بدون دریافت هیچ حقوقی مدیر باشد، اما باید دید شایستگی آنجا را دارد، گفت: مدیریت بحث پیچیدهای است زیرا رأی و نظر مدیر در سرنوشت دیگران و جامعه مؤثر است و مدیر هرچه توانمندتر باشد، اثر و دایره نفوذ آن بالاتر است.
زلفیگل خاطرنشان کرد: طبیعی است که با توجه به تخصص، استعداد و توانی که دارد باید ارزش کار وی نیز دیده شود اما این ارزشدهی نباید غیرقابل توجیه باشد.
وی یادآور شد: متأسفانه اخلاق در جامعه ما رو به افول است و بحث انتقاد و اصلاح جای خود را به خصومت و مچگیری به جای پیشگیری داده است.
این دانشمند برجسته جهان اسلام بیان کرد: امیدواریم به مرور میزان عقل اجتماعی جامعه ما ارتقا پیدا کند و هر شهروند آگاهی داشته باشد که در قبال اقدامش پاسخگوست.
وی ادامه داد: اگر اقدام هر فردی مثبت و در سرنوشت جامعه مؤثر باشد، ارزش آن را میبیند و اگر اقدامش اشتباه و تأثیر منفی در جامعه داشته باشد، باید هزینه اشتباهش را پرداخت کند.
زلفیگل گفت: توسعه فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی فرصت استثنایی برای ارتقای هوش اجتماعی جامعه و همچنین نظارت همگانی بر حسن انجام امور جامعه در ابعاد فرهنگی اجرایی، قانونگذاری، ورزشی، هنری و علمی است.
وی ادامه داد: باید شهروندان آموزش لازم را ببینند که از این فضاهای اثر بخش مجازی و شبکههای اجتماعی به نحو مطلوب استفاده شود.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه فضاهای مجازی برای شفافسازی و نظارت عمومی مهم است، گفت: وقتی نام خود را در لیست به اصطلاح افشا شده دیدم، در ابتدا کمی ناراحت شدم اما بعد گفتم چه اشکالی دارد با بررسی مجدد اگر مشخص شد حق من نبوده و نشان به اشتباه داده شده، آن را برمیگردانم.
وی ضمن تأکید بر اینکه اصلاً نمیخواهم مادیات اشتباهی در زندگی من باشد، تصریح کرد: در صورت تشخیص اعطای نشان به ناحق به بنده، نه تنها آن را برمیگردانم بلکه زیانهای مادی که در طول دریافت این جایزه بود را نیز جبران میکنم و کتبی هم از مردم عذرخواهی خواهم کرد.
زلفیگل بیان کرد: اگرچه خود من در این انتخاب نقشی نداشتم اما اگر به هر حال افراد دیگری براساس شاخصها شایستگی بیشتری داشته و حق آنها به بنده داده شده، جلوی اشتباه هر جا گرفته شود، منفعت است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت مشخص شدن اشتباهی اعطای جایزه، نه تنها ناراحت نشده بلکه خوشحال میشوم زیرا این حق مردم است که بدانند آیا این هزینه از بیتالمال درست و قانونی است یا نه؟
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا با بیان اینکه ما به حلال و حرام اعتقاد داریم، افزود: اگر واقعاً مرجعی بررسی کند و کتبی اعلام کند که جایزه اعطایی حق من نبوده، بنده در اولین فرصت تمام ضرر و زیان را جبران کرده و کتباً با افتخار از مردم عذرخواهی میکنم.
وی تصریح کرد: اگر استادهای دانشگاه در مسیر توسعه کشور منطقی، عالمانه و عاقلانه برخورد نکنند، مسیر توسعه ناهموار خواهد بود.
زلفیگل طرح این مسائل را به نفع جامعه و موجب شفاف شدن امور جامعه دانست و گفت: اما طرح این مسائل باید به نحوی نباشد که آبروی افراد به ناحق برود، آبروی انسان بسیار مهم است و فقط آن فرد نیست که آسیب میبیند بلکه یک خانواده در معرض تهمت و بداخلاقی و سوءظن دیگران قرار میگیرد.
منبع:فارس