به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، عبدالله ویسی، سرمربی جوان و خوش آتیه سپاهانیها شب گذشته از سفر اروپا به اصفهان بازگشت و بلافاصله برای همراهی تیمش به اردوی شهرکرد رفت.
ویسی که برای تماشای دیدار اسپانیا و ایتالیا به فرانسه سفر کرده بود به نظر میرسد تجربه لازم و دستاورد کافی را از تماشای این دیدار به دست آورده که میتواند در ادامه راه مربیگریاش از این دست تجربیات بهره لازم را ببرد.
پپ گواردیولای وطنی این روزها در سپاهان کار سختی دارد، از یک سو این تیم پوست اندازی کرده و خیلی جوان شده و شاید کمبود تجربه کار ویسی را در اواسط فصل دشوارتر هم بکند و از سوی دیگر توقع و انتظار هوادارانی روی دوشش سنگینی میکند که از فصل گذشته رقابتها جز ناکامی و حسرت چیز دیگری را به خاطر ندارند.
حالا سپاهانیها به ویسی دل بستهاند و قصد دارند یک بار دیگر روزهای پرافتخارشان را با سرمربی قهرمان فصل قبل تکرار کنند؛ سرمربی که نشان داده کار کردن با جوانان را به خوبی بلد است و شاید خیلی دور از انتظار نباشد اگر از حالا بخواهیم تیم ویسی را جزو مدعیان قهرمانی لیگ برتر در فصل شانزدهم بدانیم.
بر همین اساس و درباره سفر ویسی به فرانسه، آخرین شرایط سپاهان و سایر مسائل مربوط به فوتبال ایران گفت و گویی را با ویسی انجام دادیم که متن آن را در زیر میخوانیم:
فارس: بازی ایتالیا و اسپانیا را از نزدیک تماشا کردید این بازی چطور بود؟ آیا به واقع حق ایتالیا برد بود؟
این یکی از بهترین بازیهای یورو بود چرا که تا آن بازی رقابتها از لحاظ کیفی توقع و انتظار مردم را برآورده نکرده بود اما این بازی از لحاظ فنی بسیار گسترده و بزرگ بود. وقتی بازی را از نزدیک میبینید و به زمین بازی تسلط دارید خیلی مسائل از جمله سیستم تیمها و حرکات بازیکنان به خوبی مشخص است و من هم با چنین دیدگاهی نسبت به مسائل تاکتیکی و تکنیکی و فنی به این مسابقه نگاه کرده و آن را از نزدیک تماشا کردم و برایم یک تجربه فوقالعاده بود. خوشحالم این بازی را از نزدیک دیدم و ای کاش میشد بازیهای بعدی را هم میدیدم که این اتفاق نیفتاد.
فارس: گویا تماشای این مسابقه خارج از تصورات شما بود؟
بازیهای زیادی را در این سطح از نزدیک دیدم اما این مسابقه خیلی خوب بود.
فارس: آیا این بازی از جوانب دیگر هم برای شما دستاورد داشت؟
اسپانیا باخت اما تماشاگران این تیم برای بازیکنان دست زدند و بازیکنان هم از تماشاگران به خاطر حمایتشان تقدیر کردند. اما در کشور ما اینطور نیست و کافی است یک بازیکن پاس اشتباه بدهد و یا یک تیم ببازد، آنگاه ببنید با او چه میکنند. این یک فرهنگ جالب و زیبا بود که از نزدیک شاهدش بودم. البته هم تیمها در یورو این طور هستند و حتی انگلیس هم وقتی با آن نمایش ضعیف شکست خورد هواداران یک ربع برای این تیم دست زدند و این موضوع خیلی دیدنی و زیبا بود.
فارس: از نزدیک شاهد درگیریهای خیابانی نبودید؟
این طور مسائل همیشه پیش میآید و خیلی چیز مهمی نیست.
فارس: رفتار کونته سرمربی ایتالیا که از نیمکت تیمش بالا رفت برایتان جالب نبود؟
چرا اتفاقاً برایم جالب بود وقتی که او از آفتابگیر نیمکتش بالا رفت.
فارس: کونته هم مثل شما یک مربی هیجانی محسوب میشود؟
حالا اگر ما این کار را میکردیم همه به ما میخندیدند اما دیدید که بزرگترین مربی دنیا این کار را کرد. بزرگترین مربی دنیا وقتی شادی میکند شلوارش پاره میشود اما اینجا همه چیز را به تمسخر میگیرند و همه چیز را عیب و ایراد میدانند. ما نباید فقط پای تلویزیون نشسته و بازی را ببینیم و باید این مسائل هم دیده شود. در واقع این نوع فرهنگ و رفتار را هم باید ببینیم.
فارس: کدام تیم قهرمان یورو 2016 میشود؟
فکر کنم وضعیت ایتالیا خوب است.
فارس: به سپاهان برسیم. از این تیم چه خبر؟
در مدت زمان بدنسازی بازیهای دوستانهای را با تیمهایی انجام میدهیم که منتخب استانهایی هستند که در آنجا اردو زدهایم و با وجود اینکه آنها در سطح لیگ برتر نیستند اما تیمهای خوبی و قابل احترامی به شمار میروند. ما در شهرکرد 2 بازی تدارکاتی و قابل احترام با منتخب این شهر انجام دادیم که طی آن مسائل تاکتیک را مرور کرده و قصد داشتیم ببینیم که بچهها ما چقدر گیرایی دارند که خوشبختانه تا به حال همه چیز خوب بود. از حالا به بعد باید در فاز بازیهای دوستانه قویتر برویم تا برای لیگ آماده شویم.
فارس: چقدر امیدوار هستید که حامی فصل قبل را با توجه به پوستاندازی داشتهاید جبران کنید؟ سپاهان به نظر میرسد پس از پرسپولیس بیشتر حرف و تحول را در تیمش داشته است؟
ما صددرصد جوان شدیم و به تیمم امیدوارم. ما حتی به نسبت سایر تیمها بازیکن بیشتری گرفتیم و تیم ما از پرسپولیس هم جوانتر شده است. امسال بیشترین تغییرات را داشتیم ضمن اینکه از بازیکنانی که سال گذشته برای سپاهان زحمت کشیدند تشکر میکنم. اما شرایط این است که شما یک سال هستید و یک سال نیستید و امیدوارم یک تیم خوب برای بازیکنانی که از سپاهان رفتند پیدا شود. در فوتبال حرفهای این مسائل جای نگرانی ندارد. همانطور که بازیکن قرارداد دارد و میآید التماس میکند تا رضایتنامهاش را بگیرد و برود ما هم شاید یک بازیکن را نخواهیم. برای همین دوست داریم بازیکنانمان یک مقدار منطقیتر به مسائل نگاه کنند اما باز هم از بازیکنان فصل گذشته سپاهان تشکر میکنم و امیدوارم هرجا که هستند موفق باشند.
فارس: در خصوص بازیکنان جدید برزیلی سپاهان شایعاتی ایجاد شده بود. چه زمانی قرارداد آنها را ثبت میکنید؟
مشکلی در این مورد وجود ندارد و مطمئن باشید قرارداد آنها شنبه ثبت خواهد شد.
فارس: باقریان گفته بود که ویسی با هر فردی که مشکل داشته باشد با من مشکلی نخواهد داشت زیرا او را بزرگ کردهام؟
درست گفته است هرچند که من با هیچ کسی مشکل نخواهم داشت و او که دیگر باقریان است.
فارس: دوباره بحث حضور خلیلزاده در پرسپولیس مطرح شده است؟
بحثش را هم نکنید. شجاع برای ما است و هیچجایی نمیرود.
فارس: حضور حاجصفی در سپاهان به کجا رسید؟ استقلالیها میگویند پس از یورو با او قرارداد میبندند؟
احسان هم اگر در ایران بماند برای ماست. ما با او صحبت کردهایم و قطعاً به سپاهان خواهد آمد.
فارس: در مورد اختلاف بین تیم ملی و باشگاهها چه نظری دارید. حق را به کیروش میدهید یا مربیان باشگاهی؟
وارد این بحثها نمیشوم و هیچ کاری هم ندارم. مربیان باشگاهی و کیروش برایم قابل احترام هستند اگر هم حرفی زدهاند به من ارتباطی ندارد.
فارس: این روزها بحث رفتن بازیکنان سرخابی به لیگ ترکیه داغ شده است و انگار دیگر تعصب معنایی ندارد. در این باره چه صحبتی دارید؟
ضمن احترام به تفکرات فوتبالیستها که البته بین آنها نیز آدمهای با شخصیت زیادی دیده میشود باید بگویم آنها وقتی خودشان میخواهند جدا شوند با وجود قراردادی که دارند زمین و زمان را به هم میدوزند تا بروند و هیچ ارزشی برای تیم قبلی که آنها را ساخته و به فوتبال ایران و آسیا معرفی کرده است، قائل نیستند. آنها اعتقاد دارند که نباید جلوی پیشرفتشان را گرفت و میگویند میخواهم پیشرفت کنم و جلویم را نگیرید اما همین بازیکن وقتی باشگاه او را نخواهد وامصیبتا میشود. آن زمان این بازیکن میگوید من برای تیمم زحمت کشیدهام و چرا من را نخواستند و چه جنایتی بزرگی باشگاه مرتکب شده چون من در این باشگاه بزرگ شدهام و جالب اینکه هر دو طرف را برای خودشان میخواهند و هیچ حقی را برای باشگاه قائل نیستند.
فارس: به نظر از این رفتارها خیلی ناراحت هستید؟
اگر فوتبال حرفهای است و رفتن بازیکن هم حرفهای، شاید هم امروز مربی این بازیکن را نخواهد و دیگر چرا باید همه چیز را خراب کرد. چرا بازیکن میگوید زحمت کشیدم، اگر زحمتی بوده در قبال آن پولی را گرفته که اتفاقاً حقش هم بوده است. در این بین خیلی از بازیکنان هم وجود دارند که با شخصیت هستند و همین امسال هم دیدید که بسیاری از آنها پس از سالها بازی کردن از تیمهای خود که اتفاقاً تیمهای بزرگی هم بودند جدا شدند اما آیا حرفی زدند؟ بازیکن 30 سال هم در یک تیم باشد، باید یک روز برود. خود من پس از 9 سال بازی در سپاهان در حالی که بهترین تیمها در این سالها من را میخواستند، یک روز باید میرفتم و روزی فرا رسید که فرهاد کاظمی آمد و من را نخواست. اتفاقاً رفاقت با این مربی بهتر هم شد. وقتی که رفتم خیلی هم تشکر کردم و هیچگاه پشتسر باشگاه حرف نزدم و فحشی هم به کسی نزدم و نگفتم که کاظمی فلان و چنان است و خیلی هم با او خوب شدم اما الان بازیکنانمان اگر بخواهند بروند باید بروند اما اگر ما آنها را نخواهیم زحمت کشیدهاند و گویا باشگاه به آنها خیانت کرده و ما هم مربی نبودهایم! در هر صورت فعلاً که وضعیت همین است.
خدمت شما عارضم شای شما در ایران تشویق تماشگزان بعد از یاخت تیم را تدیده اید
ولی در اذربیجان ما تراختور محبوب گل بخورد ویا ببازد
با تشویق هواداران پر شور تراختور مواجه میشود
اگر اهل فوتبال نگا کردن بودین
این امر را میتوانستین در اخرین بازی اسیایی تراختور ببینید
در ضمن برای دیدن ویا تجربه فکر نکنم برای کسب تجربه نیازی نبود برین فرانسه
فکر نکنم با یک فوتبال نگا کردن ادم تجربه پیدا کنه