به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مودودی در پاسخ به این سؤال "با گذشت 5 ماه از توافق ایران و 1+5 و اجرایی شدن برجام چه تغییراتی را در وضعیت تجارت ایران شاهد هستیم؟" اظهار کرد: یکی از مهمترین تأثیراتی که برجام داشته آن است که بهخلاف اینکه سالهای سال به ما تهمت زدند به ایران آمدند و تمام رشتههای رسانههای غربی پنبه شد.
وی افزود: با رفت و آمد هیئتهای تجاری مشخص شد که ایران کشور توانمند و اهل صلح و تعامل است و تمام افتراهایی که زده میشد برای آنها واضح شد که حقیقت ندارد. این امر دستآورد بزرگی برای مردم و نظام به حساب میآید.
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: البته غربیها هنوز به تعهدات خودشان بهطور کامل عمل نکردهاند و بهخلاف اینکه مطرح میشود که باید موانع بانکی رفع شود، بانکهای خارجی هنوز با احتیاط عمل میکنند.
وی تصریح کرد: دلیل این احتیاط بانکهای خارجی، جریمههایی است که در سالهای گذشته بهدلیل ارتباط با ایران پرداخت کردهاند.
مودودی با ذکر مثالی در خصوص نحوه تعاملات بانکی ایران با غرب پس ازبرجام گفت: «غربیها خط تلفن ما را وصل کردهاند اما جواب ما را نمیدهند».
وی افزود: درحقیقت نمیتوانیم بگوییم خط تماس برقرار نشده است، ما توانستهایم روابط خود را برقرار کنیم اما آنها تماس ما را پاسخ و لبیک نمیگویند. به نظر میرسد که رفع این مشکلات نیاز به گذشت زمان دارد و بنده خوشبین هستم.
مودودی در خصوص آثار عملی برجام بر وضعیت تجارت کشور تأکید کرد: در این مدت پیمانهایی با دیگر کشورها بهصورت تفاهمنامه شکل گرفته است و آنها درحال مزهمزه کردن و تصمیمگیری درباره بازار و توان ایران هستند.
صادرات مس بعد از برجام 1336درصد افزایش یافت
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه برجام بهصورت مستقیم در بخش مس تأثیرگذار بوده و میزان صادرات این محصول را افزایش داده است، افزود: صادرات مس افزایش بسیار زیادی داشته بهطوری که این رقم در سال جاری هزار و 336 درصد در 3ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
مودودی گفت: در بخش فولاد نیز در مدت یادشده 104 درصد افزایش صادرات داشتهایم، یعنی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش بیش از 2برابری را تجربه کردهایم و در صادرات سایر فلزات نیز افزایش صادرات را بعد از اجرای برجام داریم.
وی تأکید کرد: در بخش کالاهای صنعتی و تولیدات بخش خصوصی، نیاز به افزایش میزان بهرهوری و تولیدات رقابتپذیر داریم زیرا هنوز قیمت تمامشده ما برای گسترش حضور در بازارهای بینالمللی بالا است.
مودودی با بیان اینکه حضور تعداد زیادی واحدهای کوچک داخلی و رقابت آنها، شرایط دستیابی به بازارهای جهانی را سخت کرده است گفت: بازارهای موجود بهدلیل رقابتها خراب میشود و در صورتی که فکری اساسی برای این موضوع نشود به تجارت خارجی ما آسیب میزند.
منبع: تسنیم