به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری و رونمایی از صندوق های جسورانه جهت تقویت سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان که امروز در سازمان بورس برگزار شد گفت: امسال سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده و ما شاهدیم که در این جلسه ده نهاد بازار سرمایه متولد می شود. در 13 تیر سال 94 رئیس جمهور به معاون اول خود در خصوص توسعه بازار اولیه و بازار سرمایه و این که باید تامین مالی برای بنگاه ها و تجاری سازی آنها را به سرانجام و نتیجه برسانیم دستوری داد و امروز که سالگرد دستور ایشان است ما توانسته ایم این امر را محقق کنیم.
وی افزود: سال گذشته تامین مالی از طریق بازار سرمایه عدد 7 هزار و 200 میلیارد تومان بود که امروز به 20 هزار و 100 میلیارد تومان از طریق بازار سرمایه رسیده ایم که رشد قابل توجهی را نشان می دهد. امروز تولد ده نهاد بازار ملی سرمایه است که وجوه کاملا ممتاز و مشخصی نسبت به نهادهای مالی گذشته دارد و یک حلقه مفقوده بین دانش و شرکت های دانش بنیان و ثروت آفرینی بوده است و هم افزایی بین علم و ثروت را به همراه دارد.
فطانت افزود: صندوق سرمایه گذاری جسورانه اسم ده نهاد علمی است که در حال توسعه می باشد. امروز 5 صندوق موافقت اصولی خود را دریافت می کنند و تفاهم نامه ای فی مابین سازمان بورس و معاونت علمی به امضا می رسد. این صندوق سرمایه گذاری برخلاف صندوق های دیگر قرار نیست در سبد سهام سرمایه گذاری کند بلکه در شرکت های جوانی که قابلیت رشد بالا دارند سرمایه گذاری خودش را انجام می دهد و طبیعتا شرکت هایی که از ایده و بنیان جوان هستند روش ها و ابزارهای مشخصی برای تامین مالی نداشتند در این صندوق ها وجود دارند.
رئیس سازمان بورس بیان داشت: اگر این شرکت های جوان با ایده های نوپا بخواهند در سیستم بانکی تامین مالی کنند اولین چیزی که بانک از آنها می خواهد وثیقه است و طبعا افراد صاحب ایده وثیقه ندارند و یا چون ممکن است ایده به نتیجه نرسد ریسک بالایی دارد. تامین مالی شرکت های دانش بنیان برای ایده ها توسط سرمایه گذاران حرفه ای در این صندوق انجام می شود.
وی با تاکید براینکه در دنیا 11 میلیون اشتغالزایی از طریق شرکت های دانش بنیان صورت می گیرد گفت: ما نیز باید براساس دستور مقام معظم رهبری کشور را به حدی برسانیم که 20 درصد درآمد کشور از طریق شرکت های دانش بنیان جذب شود.
فطانت در ادامه اظهار داشت: ما در دانشگاه های مختلف دفاتری داریم که ایده ها را جمع آوری می کنیم و تاکنون این کار توسط صندوق توسعه و شکوفایی انجام می شد امروز به دنبال آنیم که مردم و سرمایه گذاران حرفه ای را در تشکیل سرمایه و حمایت از ایده ها بسیج و تجهیز کنیم.
رئیس سازمان بورس بیان داشت: در افق پیش روی ما حرکت به سمتی بوده که طرح ها و ایده های جوانان چون زمینه بروز و ظهور نداشته به خارج از کشور می رفته با این صندوق ها امکانات و تسهیلات و فرصت هایی فراهم می کنیم که تمام ایده ها و طرح ها تامین مالی شود و همه افراد در این قضیه مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه صندوق هایی که به آنها مجوز داده شده با 10 میلیارد تومان کار خود را باید آغاز کنند گفت: طول مدت فعالیت صندوق محدود است و از زمانی که تاسیس می شود تا زمانی که محدود و از شکل صندوق خارج می شود نباید بیش از هفت سال شود و مدت زمان عمر هر صندوق هفت سال می باشد این صندوق ها توسط مدیران حرفه ای مدیریت می شود.
فطانت با اشاره به اینکه یک شخص حقوقی باید مدیر صندوق باشد گفت: ده میلیارد تومان باید به راه اندازی و اجرایی شدن ایده تخصیص پیدا کند و بابت هزینه هایی که برای اداره صندوق خواهد بود کارمزدی تعریف و در امیدنامه به مردم ابلاغ می شود.
رئیس سازمان بورس در پایان خاطر نشان کرد: در انتها هر ایده ای که به نتیجه می رسد دو اتفاق برای آن خواهد افتاد یا آماده تجاری سازی می شود که از طریق بورس ایده قابلیت عرضه پیدا می کند که این کار قبلا در فرابورس بود و یا اینکه ممکن است این ایده به تجاری سازی منجر شده و طبیعتا همکاری هایی صورت می گیرد تا تابلویی را به عنوان شرکت های کوچک و متوسط در فرابورس ایجاد کنیم و شرکت هایی که در گذشته در قالب شرکت های دانش بنیان رشد کردند در حال حاضر این امکان را دارند که عرضه عمومی شوند و در تابلوی فرابورس امکان پذیرش و معامله داشته باشند.