اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین قدیانی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در جمع معاونین پژوهشی دانشگاهها و مراکز علمی و صنعتی با بیان اینکه بر اساس آمار، نسبت به سالهای اول انقلاب تا کنون، در تعداد دانشجویان شاهد رشد ۲۰ برابری هستیم، اظهار کرد: متاسفانه به علت عدم ارتباط علم و صنعت و برخلاف رشد و توسعه بالای علم، خروجی قابل قبولی حاصل نشده است و با کوچکترین تلنگر دشمن و تغییر سیاستهای خارجی کشور ما دچار مشکلاتی میشود که علت این امر باید مورد بررسی قرار گیرد.
قدیانی با اشاره به موفقیتهای دفاعی کشور تصریح کرد: علیرغم اینکه تا سال ۸۲ کشور از امکانات مناسبی برخوردار نبوده است، اما با تلاشهای فراوان در بحث دفاعی، کشورمان پیشرفت چشمگیری داشته است؛ بطوریکه غرب به این نتیجه رسیده است که جمهوری اسلامی ایران را نمیتوان با جنگ تهدید کرد. به همین دلیل دشمن با سرمایه گذاری در جنگ نرم و مباحث علمی می خواهد با کشور ما مقابله کند.
وی با بیان اینکه توسعه علمی و کیفی در کنار هم منجر به پیشرفت علمی خواهد شد، خاطرنشان کرد: ما باید چالشهای علمی کشور را بصورت بومی حل کنیم و فرآیندها و مدلهای ما متفاوت با مدل های غربی باشد، با مدلهای خارجی نمی توان به نتیجه رسید.
قدیانی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل جدی جامعه در حوزه صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: صنعت و دانشگاه هر کدام به زبان خود حرف میزنند و در نتیجه ارتباط درستی بین آنها برقرار نمیشود.
وی افزود: متاسفانه با صرف هزینههای بالا در پژوهشهای کشور، خروجی مفید حاصل نمیشود و این بحث باید به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.
قدیانی با بیان اینکه مدل کامل اقتصاد مقاومتی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: شرکتها و دانشگاهها از مدلهای درستی استفاده نمیکنند و متاسفانه به علت عدم شبکه سازی درست، فعالیتهای تکراری بدون اطلاع فعالان در نقاط مختلف کشور انجام میگیرد و در این خصوص دانشگاهها باید مرتبط باشند و مدیریت دانش در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه با ادعای پیشرفت علم در کشور بسیاری از دستگاههای مورد نیاز کشور از خارج وارد میشود و دانشگاهها عهدهدار حل این مشکلات و انجام پروژهها نیستند.
قدیانی تاکید کرد: کشور ما ظرفیتهای عظیمی دارد و این ظرفیتها باید با همدلی و همگرایی مورد استفاده قرار گیرد. افزایش بودجه به بهبود کیفیت کار منجر نخواهد شد. بلکه با کاربردی شدن دانشگاهها دیگر نیازی به تامین بودجه از وزارت علوم نخواهیم داشت.
وی دانشجویان را سرمایههای مهم کشور قلمداد کرد و گفت: ما با صرف هزینههای زیاد صرفاً دانشجویان با استعداد کشور را به خارج معرفی میکنیم و در نتیجه کشورهای خارجی به صورت هدفمند از دانشجویان کشور ما استفاده میکنند.
قدیانی در خاتمه به اهمیت بانک اطلاعاتی و دسته بندی توانمندیها و نیازمندیهای کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر سایتی راهاندازی شده است و اسامی ۷۰ هزار استاد به همراه مقالات و زمینه تخصصی آنها به منظور اطلاع رسانی و ایجاد شبکه ارتباطی در سایت آمده است.