به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مذاکرات امروز (چهارشنبه) به عنوان نخستین برنامه اعضای هیات ایرانی کمیسیون همکاری های آموزشی، علمی و فناوری دو کشور که در مینسک انجام گرفت، توانمندی ها و دستاوردهای علمی و فناوری ایران در حوزه های مختلف از جمله نانو، فعالیت های صلح آمیز هسته ای، پزشکی، دارویی، پتروشیمی، دارویی و آی تی ارائه شد.
در ادامه این مذاکرات که با حضور محمدرضا صبوری سفیر ایران انجام شد، هیات دانشگاه دولتی فناوری بلاروس که از مطرح ترین دانشگاه های این کشور در عرصه های فناوری پیشرفته است، خواستار تدوین و امضای تفاهمنامه با دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، مرکز تحقیقات پلیمر و دیگر مراکز فناوری در جمهوری اسلامی برای ارتقای همکاری ها در این عرصه شد.
همچنین در این نشست، موضوع شکل گیری مرکز مشترک مدیریت و پشتیبانی همکاری های دانشگاهی ایران و بلاروس مورد بررسی قرار گرفت.
فرهادی نیز در این دیدار با استقبال از پیشنهاد طرف بلاروسی بر اهمیت گسترش روابط بین دانشگاه ها بویژه موافقت با تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژهای تحقیقاتی مشترک و اعطای فرصت های مطالعاتی به اساتید تاکید کرد.
در پایان این دیدار دانشگاه دولتی فناوری بلاروس به نشانه سال ها فعالیت های دانشگاهی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، انجام مسئولیت های متعدد و همچنین اهمیت ارتقای همکاری دو کشور در این حوزه به فرهادی دکترای افتخاری اعطا کرد.
در جریان سفر سه روزه هیات ایرانی به مینسک، برنامه همکاری های آموزشی، علمی و فناوری دو کشور در چارچوب ششمین نشست کمیسیون همکاری ها در این حوزه به ریاست فرهادی و ژوراوکوف وزیر آموزش بلاروس بررسی و توافق ها و یادداشت های نهایی شده امضا خواهد شد.
همچنین هیات های ایرانی و بلاروسی، افزون بر نهایی کردن توافق و تفاهم های مورد بررسی در نشست جاری، در باره افق همکاری های آینده در حوزه های آموزشی بویژه دانشگاهی، فناوری های پیشرفته و ارتقای سطح روابط علمی دو کشور برای تدوین دستور کار هفتمین نشست این کمیسیون که سال ۱۳۹۷ در تهران برگزار خواهد شد، رایزنی می کنند.
افزون بر این مباحث، برنامه مذاکره با ژوراوکوف وزیر آموزش، ژارکو وزیر بهداشت،گوساکوف رییس آکادمی ملی علوم و شومیلین رییس کمیته دولتی علمی و فناوری که از عضای کابینه دولت بلاروس هستند، در نظر گرفته شده است.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مینسک، همچنین با توجه به حضور حدود ۱۶۰۰ دانشجوی ایرانی در حال فراگیری رشته پزشکی در بلاروس، اعضای هیات ایرانی در حاشیه نشست کمیسیون همکاری ها و دیدار با مقام بلندپایه این کشور با رییسان دانشگاه های برتر بلاروسی درباره گسترش روابط مذاکره خواهند کرد.
بازدید از مراکز علمی و فناوری، واحدهای دانشگاهی و همچنین موسسه های علمی و پژوهشی نیز از دیگر برنامه های کاری هیات ایرانی در بلاروس است.
حسین سالارآملی قائم مقام امور بین الملل وزارت علوم، حمید اکبری قائم مقام معاونت آموزش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدعلی اکرمی فر رییس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی نکومنش رییس پژوهشگاه پلیمر و مهندسی پتروشیمی و علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از جمله اعضای هیات ایرانی در مذاکرات بلاروس هستند.