اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نصرت الله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشست خبری امروز که در ساختمان مرکزی صندوق حمایت از پژوهشگران برگزار شد، گفت: میخواهیم با حفظ چارچوب های نظام از تمام ظرفیت های علمی و مالی خارج از کشور استفاده کنیم؛ در این راستا این صندوق در کشور آلمان نیز فعالیت می کند.
وی افزود: با دو موسسه روسی همکاری می کنیم و 12 موضوع را با آکادمی علوم پایه روسیه تعیین کرده ایم که یکی از این موضوعات به تنوع زیستی دریای خزر مربوط می شود. همچنین در سه زمینه نانو، علوم شناختی و انرژی های نو با چینی ها وارد عمل شده ایم که 50 درصد هزینه این پروژه ها از سوی ما تامین می شود.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در ادامه بیان داشت: همچنین برای اولین بار در شورای جهانی پژوهش و موسسه بین المللی تحلیل کاربردی سیستم ها (یاسا) عضو شده ایم که بر اساس آن پژوهشگران ما می توانند در پروژه های چند میلیاردی جهانی مشارکت کنند.
وی به اقدامات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در راستای ارتقای کیفیت آموزش دانشجویان کارشناسی و عدم خروج این افراد به کشور، 20 هسته علمی در دانشگاه های مختلف تشکیل داده ایم.
ضرغام تصریح کرد: 90 هزار دانشجوی دکتری در کشور داریم و تاکنون 1000 موضوع رساله دریافت کرده ایم؛ که این رساله ها در حال بسته بندی بوده و تا قبل از شروع سال تحصیلی بسیاری از آنها مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: همچنین برنامه ای را برای پسادکتری تعریف کرده ایم که دانشجویان با بهرهگیری از نظرات اساتید برجسته اقدام به ارائه پروپزال کنند؛ در صورت تصویب این پروپزال ها به مدت یک تا دو سال حقوق دریافت خواهند کرد، با این شرط که کار پروژه را به صورت تمام وقت زیرنظر استاد انجام دهند. سال گذشته 1700 پروژه دریافت شد که در این میان قرارداد بیش از 700 پروژه منعقد شده و در حال اجرا است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به امضای 1075 تفاهم نامه گفت: 1075 تفاهم نامه امضا کردیم که این تفاهم نامه ها در حال کار تحقیقاتی هستند و کارگروهی برای انجام پروژه های میان رشته ای تشکیل شده است. از بین 171 درخواست، 48 رخداد علمی را حمایت کردیم و همچنین 3186 نفر را در کارگروه ها، آموزش دادیم که در این راستا بیش از ۲۰۰۰ مقاله ارائه شد.
وی گفت: از سرآمدان داخلی تحت عنوان کرسی های پژوهشی حمایت می کنیم. همچنین در راستای استفاده از ظرفیت اساتید ایرانی مقیم خارج ، این افراد را برای توسعه علم کشور مورد حمایت قرار می دهیم.
ضرغام افزود: به امضای تفاهم نامه با آموزش و پرورش و سما به مردمی کردن دانش و آموزش همگانی با همیاری وزارت جهاد کشاورزی در روستاها خواهیم پرداخت. همچنین با بهره گیری از تجربیات دیگر کشورها به تایید و حمایت از ایده ها پرداخته ایم که در این راستا یک واحد ایده در همین صندوق تشکیل خواهیم داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای افزایش منابع و در جهت گسترش حیطه حمایت، سرمایه گذاری کرده ایم. ما تجدیدنظر در اولویت های تحقیقاتی را در زمینه های مختلف در دستور کار قرار داده ایم و در این راستا با دانشگاه ها و انجمن های علمی و وزارتخانه ها نامه نگاری کرده ایم.