به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی بازآفرینی نقش بینالمللی اقتصاد ایران با محوریت تولید و کریدورها، تحت عنوان «بازیابی نقش ایران در جهان؛ مسئله حیاتی دولت چهاردهم» به همت بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران، روز دوشنبه ۲۱ خردادماه برگزار میشود.
این نشست با حضور مجید شاکری (کارشناس اقتصاد سیاسی)، مهدی رزمآهنگ (مدیر گروه اقتصاد بینالملل مرکز پژوهشهای مجلس)، حبیب الله ظفریان(مدیر کل دفتر انرژی صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس)، مرتضی زمانیان(هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، سید علی کشفی (مدیر مسئول موسسه علم و سیاست اشراق)، علیرضا شفاه (عضو شورای علمی موسسه علم و سیاست اشراق)، حمیدرضا فرتوک زاده (هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر)، میلاد بیگی (دبیر ستاد تحول خودرو دولت سیزدهم)، مهدی خراتیان (مدیر اندیشکده احیای سیاست) و بردیا عطاران (کارشناس دیپلماسی عمومی و مطالعات منطقه ای) برگزار میگردد.
بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر دراین خصوص در پیامی نوشت:
«امکان حفظ تحریم ها در شرایطی محقق می شود که اقتصاد ایران در زنجیره ارزش جهانی نقشی نداشته باشد. در این صورت بود و نبود اقتصادی ما تاثیری بر معادلات واقعی قدرت-اقتصاد ندارد حتی اگر هزاران توافق حقوقی به پشتوانه امضا کری امضا بشود یا نشود.
این "مسئله حیاتی دولت چهاردهم" خواهد بود.»
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمد دوست گزین، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامشهر در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سخنان دو روز گذشته رهبر معظم انقلاب گفت: رفع تمام تحریم ها و آن هم به طور یک جا انتظاریست که مسئولان دولتی از ابتدای مذاکرات با وعده های رنگین خود ایجاد کرده اند و اساسا همین وعده ها بود که بخشی از مردم را در انتخابات سال 92 به سمت دولت تدبیر و امید سوق داد.
وی تصریح کرد: روحانی و ظریف به مردم نوید برداشته شدن تمام تحریم ها بلافاصله پس از اجرای برجام را می دادند؛ اما تقریبا شش ماه است که از اجرای برجام می گذرد و وعده های دولتمردان هر روز آب می رود و یکی یکی وعده های برجامی را حذف می کنند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامشهر با بیان اینکه دولتمردان از برداشته شدن کلیه تحریم ها تا رسمی شدن فعالیت هسته ای کشور همه وعده هایشان را فراموش کرده اندد، اظهار داشت: با این شیب تند آب رفتن وعده های گذشته، بیم این داریم که تا پایان سال بابت برجام مبلغی هم بدهکار دولت مردان محترم شویم؛ البته برخی مدیران در حال حاضر درباره حقوق های نجومی اطرافیانشان که از جیب تک تک مردم ایران اسلامی پرداخت شده، را از شیر مادر حلال تر توصیف می کنند.
وی افزود: مقام معظم رهبری دیروز در دیدار با اقشار مختلف مردم فرمودند: «برجام در اصل برای برداشتن تحریم ها بود، آن روز مسئولین، هم به ما میگفتند، هم به مردم؛ میگفتند که در این مذاکرات، قرار بر این است که وقتی ایران تعهّدات خود را انجام می دهد، یکباره همهی تحریم ها برداشته بشود؛ حالا شش ماه است که برداشته نشده.» با توجه با این سخنان واضح است که تمام تحریم ها به واسطه برجام برداشته نشده است.
دوست گزین با بیان اینکه وضعیت برجام از دو حالت خارج نیست، گفت: حالت اول اینکه مسئولان دولتی درباره برداشته شدن یکباره تمام تحریم ها توسط برجام به مردم و نظام دروغ گفته اند، که در این صورت باید استیضاح شوند؛ و در حالت دوم طبق مذاکرات، برداشته شدن یکجای تحریم ها در برجام هدف ما بوده و حال که اجرا نشده، نشان می دهد که طرف غربی وبخصوص آمریکا برجام را نقض کرده؛ که در این صورت، باید اجرای برجام توسط دولت محترم متوقف شود و صنایع هسته ای کشور با سرعت بالا به حالت قبل مذاکرات و حتی گسترده تر از آن برگردد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: انتظار داریم دولتی که شعارش دولت راستگویان بوده و هست، به جای فرافکنی و حذف وعده های اصلی، پاسخگوی یکی از این دو فرض باشد؛ یا به دروغ گویی اعتراف کند یا اجرای برجام را متوقف نماید.