به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، دیر زمانی است که خاورمیانه رنگ آرامش به خود ندیده است. گویا طمع ورزی های بی حدوحصر سران سعودی به عنوان سردمداران بلوای خاورمیانه را پایانی نیست. در این میان سعودی ها نقش جمهوری اسلامی در جهت تثبیت آرامش در منطقه را برنمی تابند و به اشکال مختلف قصد برهم زدن بسترهای نفوذ ایران را در منطقه دارند. در گفت و گو با حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا به موذی گریهای و اقدامات سران آل سعود در مسدودکردن مسیر نفوذ جمهوری اسلامی می پردازیم.
عربستان سعودی مدت هاست برای تشکیل ائتلاف منطقه ای بر علیه ایران تلاش می کند. این موضوع با توجه به حمایت از منافقین و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در مسیر تازه ای قرار گرفته است. این حرکت تا چه اندازه با گسترش نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران مرتبط است؟
۵ سال از بحران سوریه می گذرد. عربستان سعودی در طول این مدت به اشکال مختلف در کنار ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و قطر و ترکیه نقش پررنگی در تقویت گروهک های تروریستی ایفا کرده است. در طول چند سالی که از بحران سوریه می گذرد عربستان بیش از ۳۶ میلیارد دلار کمک مالی در اختیار گروهک های تروریستی قرار داده است. نقش سعودی ها در ناامن کردن عراق کاملا پررنگ بوده است. این مهم پس از روی کارآمدن پادشاه جدید و تزریق نفرات تازه کار و بی تجربه پررنگ تر شد.
هدف اصلی عربستان اولا زدن ریشه وحدت بیروت و دمشق و سرنگونی دولت سوریه است. حذف محور مقاومت از جمله حزب الله از صحنه نظامی و عملیاتی و تشکیل یک دولت دست نشانده در سوریه که بتواند منافع رژیم صهیونیستی را تامین کند نیز در دستور کار سعودی هاست. بستن این گلوگاه ها در نهایت منتج به تاثیرگذاری سوء در روند نفوذ بیش از پیش جمهوری اسلامی در منطقه خواهد شد. موضوعی که تاکنون و با وجود هزینه های سرسام آور سعودی، به فرجام نرسیده است.
عربستان سعودی علی رغم همه این تلاش ها با شکست مواجه شده و جمهوری اسلامی ایران هر روز نفوذ بیشتری در منطقه پیدا می کند، لذا عربستان سعودی از همه ابزارهای سیاسی، اقتصادی، رسانه ای و مالی برای انزوای ایران استفاده کرد اما نتوانست به اهداف خویش دست پیدا کند.
ریشه ناکامی سعودی در بستن مسیر نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی چیست؟
عدم همراهی افکارعمومی یکی از مهمترین دلایل این موضوع و شاه بیت اصلی محسوب می شود. در شطرنج دیپلماسی منطقه سعودی ها بازنده بزرگ تلقی می شوند.
حمله عربستان در طول ۱۶ ماه گذشته علیه مردم یمن، عربستان را نزد افکارعمومی به شدت منزوی ساخت. اکنون که سعودی ها تمام برگ های برنده خودشان را از دست داده می بینند دست به سوی رژیم صهیونیستی دراز می کنند. آن ها راهی جز این برای خویش متصور نیستند. باتلاق یمن و شکست در استراتژی های طرح ریزی شده توسط تئورسین های خام سعودی برای منزوی ساختن ایران، حالا سعودی ها را در شرایطی قرار داده که در فعلی بی سابقه علنی دست دوستی و برادری در دست سران رژیم کودک کش صهیونیستی می گذارند.
سفرهای اخیر عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان و هم چنین انورعشقی ژنرال بازنشسته سعودی – که به عنوان یکی از شخصیت های نظامی و امنیتی عربستان به حساب می آید – به فلسطین اشغالی و دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی نشان می دهد که فاز جدیدی از تقابل عربستان و رژیم صهیونیستی با محور مقاومت آغاز شده است.
هدف عربستان زمینه سازی برای برقراری رابطه سیاسی میان کشورهای عرب با رژیم صهیونیستی است و تشکیل یک ناتوی عربی – عبری علیه محور مقاومت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در قلوب مردم منطقه است.
تلاش عربستان بر این است که با رایزنی و دادن رشوه های سنگین، طی یک سال آینده سفارت خانه های رژیم صهیونیستی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مثل امارات، بحرین، قطر و کویت و عربستان ایجاد و یا بازگشایی کند.نکته حائز اهمیت اینکه، عربستان سعودی اکنون روابط خود را با رژیم صهیونیستی عملا آشکار کرده و در حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی – امنیتی همکاری تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد تا بتواند از ظرفیت این رژیم برای تقابل مستقیم با محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.
به هرشکل سعودی ها با برخورداری از یکصد شبکه رسانه ای و ماهواره ای و با گردش مالی سالانه ۱۰ میلیارد دلار در واقع جریان سازی رسانه ای شدیدی علیه ایران انجام می دهند.
آن ها تلاش می کنند در جهت جلب افکار عمومی هدف مناقشه مسلمانان با رژیم صهیونیستی را به یک مناقشه شیعه و سنی، و مناقشه اعراب و اسرائیل را به یک مناقشه عربی – ایرانی تبدیل کنند.
همچنین، آن ها تلاش می کنند که از طریق تشکیل یک جبهه گسترده عبری – عربی به نوعی حزب الله را از صحنه عملیاتی حذف کنند. انتخاب اخیر احمد ابوالقیص به عنوان دبیر کل اتحادیه عرب نشان می دهد که عربستان سعودی قصد دارد تا از طریق اتحادیه عرب روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را قانونی و شرعی جلوه دهد.
به بحث نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی بپردازیم. با توجه به بدعهدی آمریکا در برجام نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی چه تاثیری در تعاملات، معادلات و تحولات آینده منطقه ای و جهانی ایران به ویژه در عرصه سیاست خارجی داشته باشد؟
نقش نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران در برهم زدن پازل های طراحی شده از سوی رژیم صهیونیستی، عربستان و آمریکا برای تغییر شطرنج سیاسی و نظامی خاورمیانه کاملا پررنگ است.
نقش و کاریزمای سیاسی جمهوری اسلامی ایران در سوریه، عراق و لبنان کاملا آشکار است و هدف آن حفظ محور مقاومت است. لذا از یک سو ما شاهد شکل گیری یک جبهه گسترده با شرکت عربستان، قطر و آمریکا و غرب هستیم که فعالانه در سوریه علیه محور مقاومت عمل می کنند و از یک سو، ایران با کمک روسیه، سوریه، عراق و حزب الله لبنان توانسته است در مقابل جبهه آمریکا و عربستان ایستادگی کند.
لذا مسلما آینده غرب آسیا براساس الگوی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت شکل خواهد گرفت. گروه های تروریستی به عنوان فرزندان عربستان سعودی، و همچنین قطر از صحنه عملیات خاورمیانه حذف و نقش تخریب گرایانه این کشورها در منطقه نزد افکارعمومی کاملا مسجل و عیان خواهد شد.
منبع: نفوذ