اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در مراسم تجلیل از خبرنگاران که در هتل لاله برگزار شد، گفت: تا دو سه سال گذشته کسی با شرکت های دانش بنیان و زیست بوم آشنا نبود، اما حالا تعداد شرکت های دانش بنیان و آگاهی از این شرکت ها نیز زیاد شده است و امیدواریم بتوانیم ایده های علمی را بیشتر پیاده سازی کنیم.
وی با تاکید بر عدم سیاسی کاری در علم اظهار داشت: نباید در حوزه علم و فناوری سیاسی کاری باشد؛ همانطور که کسی نمی تواند ادعا کند که من در طول مدت کاری ام یک جمله سیاسی گفته باشم، زیرا حوزه علمی بیشتر از هر چیز به آرامش نیاز دارد. ما در حوزه علم و فناوری باید در رابطه با دارایی هایمان صحبت کنیم.
ستاری با تاکید بر اینکه دانشمند و دانشجوی ما نیاز به یک فضای آرام دارد، گفت: فاصله این مسئله با سیاسی بودن بسیار زیاد است، البته مشکلی ندارد که دانشجو سیاسی باشد، ولی مهم این است که در حوزه فناوری سیاسی کاری وجود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: امیدوارم امسال سال آخر فعالیتم باشد، چرا که بزرگ نمایی برخی امور در این مدت مرا عذاب میداد؛ به طوری که سعی کردیم رونمایی های بی دلیل نداشته باشیم و چیزی را بزرگ جلوه ندهیم و از طرفی اتفاقات فناوری را کوچک نشماریم.
ستاری اظهار داشت: در دو سه سال اخیر حوزه فناوری به جایی رسیده است که محققان و مسئولان کشور متوجه شدند با پول مفت نفت و معدن نمی توان کشور را نگه داشت، امیدوارم روزی را ببینیم که یک استاندار همانطور که از یافتن معدن سنگ و آهن خوشحال می شد، نسبت به یافتن نیروی انسانی کارآفرین نیز خوشحال شوند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به فرار مغزها گفت: واژه فرار مغزها یکی از اصطلاحات خیلی زشت است. مگر کسی در تعقیب محققان ما است که آنها فرار کنند؟ مگر باید با دستبند نگه شان داریم؟ برخی حرف ها ناراحت کننده است. موضوعی که مطرح می شود باید با منطق و دلیل و آمار باشد، باید از حرفهای احساسی و عجیب فاصله بگیریم، باید زیست بوم را بسازیم تا محققان مان بمانند.
ستاری در پایان خاطرنشان کرد: محققان ما برای ماندن به پول و سرمایه نیاز ندارند، بلکه می خواهند درک شوند که این درک فقط درک دولتی نیست، بلکه درک جامعه و مردم هم هست.