کد خبر:۵۳۲۹۶۷

شالی‌کار هر روز خسته‌تر از دیروز

در حالی‌که کشاورزان در زمین‌ها جان می‌کنند می‌بینیم دلالان به‌راحتی در بازار جولان می‌دهند و همه این‌ها دست به دست هم می‌دهد تا کشاورز زحمت‌کش به این نتیجه برسد که برنج‌کاری هیچ سرانجامی ندارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، این روزها شالیکاران در اراضی شالیزاری برای رسیدن به دست‌رنج خود سخت مشغول کارند، به جای اینکه مزد تلاش خود را بگیرند تنها در این گرمای طاقت‌فرسا که کسی حتی توان یک لحظه ایستادن زیر آن را ندارد در شالیزارها عرق می‌ریزند و رنج می‌کشند.

 

نکته جالب اینجاست که در حالی‌که کشاورزان در زمین‌ها جان می‌کنند می‌بینیم دلالان به‌ سهولت در بازار جولان می‌دهند و همه این‌ها دست به دست هم می‌دهد تا کشاورز زحمت‌کش به این نتیجه برسد که برنج‌کاری هیچ سرانجامی ندارد.

 

به جای اینکه سود حاصل از فروش برنج نصیب برنج‌کار شود به جیب افرادی می‌رود که نه تنها هیچ تلاش نکردند بلکه با ورود خود به بازار برنج موجب ضرر و زیان به کشاورزی بی‌ادعا و پرتلاش می‌شوند و سود کلانی را به جیب می‌زنند.

 

از سویی دیگر بحث واردات برنج را داریم که در حال انجام بوده و در واقع جنگ اعصابی برای کشاورز است، در حالی‌که برنج محلی وارد بازار می‌شویم برنج‌های خارجی با قیمتی پایین‌تر و  تبلیغات خوش آب و رنگ وارد بازار می‌شوند که نه تنها مصرف آن سودی برای افراد به همراه ندارد بلکه سلامتی آنان را به خطر می‌اندازد.

 

همه این مسائل سبب می‌شود کشاورز رفته رفته از کار و زحمت برای کاشت برنج ناامید و دل‌شکسته شود و زمین خود را با کار و زحمت شبانه‌روزی به خوشه‌زارهای شالی شالی تبدیل کرده را به فروش برساند، این همان موضوعی است که این روزها به جای سبز شدن شالی شاهد جوانه زدن ویلاهای کوچک و بزرگ در اراضی مازندران هستیم.

 

* مافیای برنج با کانون‌های قدرت ارتباط دارند

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از وظایف نمایندگان بحث قانون‌گذاری است، جایی که احساس می‌کنند خلأیی در مسیر اجرای قانون وجود دارد ورود پیدا می‌کنند.

 

محمد دامادی با اشاره به اینکه قانون منع واردات برنج در فصل برداشت تصویب شده است، اضافه کرد: بحثی که ما نمایندگان به‌عنوان یکی از دستگاه‌های نظارتی باید پیگیر آن باشیم نظارت بر حسن اجرای قانون است.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بحث برنج قانونش وجود دارد، در صورت واردات به‌عنوان یکی از دستگاه‌های نظارتی ورود پیدا می‌کنیم.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس با تأکید بر اینکه مسأله‌ای که کشور را به خود درگیر کرده بحث مافیا است که در صنعت و جاهای مختلف وجود دارد، خاطرنشان کرد: خیلی از آنان با کانون‌های قدرت ارتباط دارند و حق کشاورز مظلوم را به‌

سهولت می‌خورند.

 

دامادی با بیان اینکه سه سال قبل در نطق مجلس شورای اسلامی این مطلب را که «بشکند دستی که برنج وارد می‌کند». اعلام کردم، یادآور شد: ا این کار حق کشاورزی را می‌خورند که دستش به هیچ جا به غیر از آن زمین کشاورزی، نزولات آسمانی و توکل به خداوند بند نیست.

 

* با سیاست‌های غلط در بحث واردات تولیدکننده را به زمین می‌زنیم

وی با اعلام اینکه بحث واردات دارد اتفاق می‌افتد و  بارها و بارها در این مورد تذکر دادیم، اظهار کرد: بحث واردات یکی از مسائلی است که رئیس‌جمهور باید برای همیشه خاتمه دهد، زیرا تا حدودی به اندازه نیاز کشور برنج را تولید می‌کنیم.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس با اشاره به اینکه با سیاست‌های غلط در بحث واردات تنها تولیدکننده را به زمین می‌زنیم، تصریح کرد: بعد از آن انتظار داریم زمین کشاورزی تبدیل به ویلا نشود، معلوم است که وقتی اقتصاد کشاورزی دچار مشکل باشد و هزینه زندگی کشاورز تأمین نشود زمین خود را به فروش می‌رساند.

 

دامادی ادامه داد: این کشاورز پس از فروش زمین، با توجه به فراهم نبودن زمینه اشتغال خودرویی را خریداری می‌کند و تازه سهم درآمدی راننده نیز کاسته می‌شود می‌بینیم که خسارت این سیاست غلط تا ثریا می‌رود.

 

وی با بیان اینکه برخورد با بحث واردات برنج به صورت جدی در دستور کار قرار دارد، افزود: در دوره‌ گذشته نیز این موضوع به‌صورت جدی در دستور کار بوده و جلوی واردات برنج تا حد زیادی گرفته شده است.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس گفت: اما باید به این موضوع معتقد باشم که همه دستگاه‌های نظارتی و عوامل اجرایی به‌ویژه رئیس جمهور که به مردم همانند ما نمایندگان بدهی دارد باید وارد میدان شوند و اجازه ندهند حق کشاورز مظلوم له شود و به سادگی از بین رود.

 

* برنج‌های وارداتی تا آذرماه از گمرک قابل ترخیص نیست

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره اظهار کرد: 31 تیر ماه زمان مجاز برای واردات برنج بود و هر کسی سفارش داده تا این مدت مجاز به واردات بوده است.

 

دلاور حیدرپور بیان کرد: از ابتدای مرداد ماه برنج‌های وارداتی قابل ترخیص نیست که در صورت وارد شدن تا آذر ماه قابل ترخیص از گمرک نیست و در بازار وارد نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه عملیات برداشت برنج در اراضی شالیزاری در حال انجام است، اضافه کرد: خوشبختانه وضعیت برنج خوب است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه با توجه به وضعیت خوب منابع آبی نسبت به سال گذشته کشت دوم برنج در حال انجام است، افزود: اما توصیه ما به کشاورزان این است که در صورت داشتن منابع آبی مطمئن نسبت به کشت اقدام کنند.

 

وی در پایان در مورد قیمت برنج در بازار، گفت: این محصول از قیمت باثباتی در بازار برخوردار است و کشاورزان در این زمینه نگرانی ندارند.

 

همه این مسائل سبب می‌شود کشاورز رفته رفته از کار و زحمت برای کاشت برنج ناامید و دل‌شکسته شود و زمین خود را با کار و زحمت شبانه‌روزی به خوشه‌زارهای شالی شالی تبدیل کرده را به فروش برساند، این همان موضوعی است که این روزها به جای سبز شدن شالی شاهد جوانه زدن ویلاهای کوچک و بزرگ در اراضی مازندران هستیم.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار